Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niesolidny projektant, szukam prawnika - Wrocław/Trzebnica

joghurt

Recommended Posts

Witam,

Jak w temacie. Od listopada 2010 r. do chwili obecnej próbuję zakończyć sprawę projektu indywidualnego i uzyskania pozwolenia na budowę. Pierwotny termin wykonania projektu uzgodniony z projektantem był na II 2011 r. Do dziś sprawa jest nie zakończona. Projektant wielokrotnie nie dotrzymywał terminów wykonania danego zakresu prac. Nie zapoznał się dokładnie z warunkami MPZP, w tym między innymi z tak podstawową sprawą jak np. obowiązująca linia zabudowy, ale były też i inne kwiatki. Mam wrażenie, że do mojego projektanta dociera tylko połowa z tego co zlecałem wykonać. Przygotował projekt nie spełniający wymogów prawnych (o czym nie miałem do końca pojęcia, gdyż się nie znam w tym temacie, a po to zatrudniałem właśnie projektanta) przez co nie uzyskałem pozwolenia w Starostwie. Nalegałem więc na poprawę projektu, aby był zgodny z wymogami. Niestety projektant zajmuje się wszystkim innym, tylko nie doprowadzeniem mojej sprawy do końca. Próba stworzenia ponownej dokumentacji, poprawionej, skutkuje tym, że do dziś ten Pan nie złożył dokumentacji i lekceważy moje prośby w tym temacie. Byłem bardzo cierpliwy, ale ile można. Tracę czas, nerwy, pieniądze... Tylko patrzeć jak hurtownia obciąży mnie za kupione materiały, które dawno czekają na odbiór. Ekipa która miała mi budować już dawno poszła na inne budowy, a ja wciąż czekam i czekam.

Pozdrawiam i proszę o kontakt osoby zainteresowane.