Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna Aplhaline 90 czy Schuco CT70??

Recommended Posts

Trudno porównywać profile ALPHALINE z CT70. Technicznie są to profile z innej beczki. ALPHALINE to profil 3 uszczelkowy 6-komorowy o głębokości zabudowy 90 mm. Zazwyczaj wyposażony w standardzie w klin docieplający ramę, wykonany z Neoporu. Profil Schuco to bardzo dobry profil, ale tylko 5-komorowy o głebokości 70 mm, wyposażony w 2 uszczelki. Jeśli już porównywać Alphaline to do profili SI82 lub SI82+.

Brass ma całkowitą rację. Wymienione profile to dwa różne poziomy. Wszystko zależy od potrzeb. Jeśli okna mają być ciepłe to alphaline wydaje się być lepszym wyborem, ewentualnie wyższe modele schuco (SI82 lub SI82+). Jeśli nie muszą, to wtedy jedno i drugie rozwiązanie będzie ok. Można też zainteresować się 70mm profilem Veki, z pewnością będzie tańszy niż Alphaline. Warto poszukać opinii o producencie i montażystach, którzy zajmą się wstawianiem okien i oczywiście porównać ceny.

Witaj ja mam okna schuco ct 70 są rewelacyjne !! Zakładała mi je firma Marpit s.c. partner Eurocoloru, okna są dobrze wykonane i zamontowane. Działąją naprawdę dobrze. W 100 % polecam Ci Schuco !! Ogólnie sam się zastanawiałem nad 3 szybami w swoich oknach ale Panowie uznali, że najlepiej kupić albo okna Ct 70 z 2 szybami lub Si82 z 3 szybami, wybrałem tańszą opcję i jestem bardzo zadowolony. Polecam Ci tą firmę mają w swojej ofercie sporo profili więc napewno coś dla siebie wybieżesz oto ich email [email protected] a to strona http://www.kielceokna.pl Posłuchaj mojej rady poproś o wycenę w firmie Marpit s.c. a będziesz bardzo zadowolona, zobaczysz później mi podziękujesz za radę :D:)

Przepraszam, poprostu jestem zadowolony z ich usług i moją opinią chciałem się podzielić z innymi urzytkownikami forum którzy są zainteresowani zakupem okien. Ten temat takiej osoby dotyczył, Państwo zastanawiają się nad oknami schuco więc napisałem, że bardzo trafny wybór. Nie wiedziałem, że robię coś złego...