sylwiairadek 13.09.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam! Bardzo prosimy o pomoc które okna są godne polecenia czy Alphaline 90 okucia Roto czy Schuco CT70 okucia Winhouse. Które są lepsze. Kolejne zapytanie czy warto do 70 wkładać pakiet 3-szybowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolekk 15.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 sam przymierzałem się do alphaline ale jak sie okazało że mam jeszcze trochę czasu to zacząłem się bardziej zastanawiać i powiem ci, ze chyba jednak bardziej bardziej podoba mi się schuco ct70. ale ponoć profile okienne to pikuś, a wszystko zależy od tego jaka firma to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 16.09.2011 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Trudno porównywać profile ALPHALINE z CT70. Technicznie są to profile z innej beczki. ALPHALINE to profil 3 uszczelkowy 6-komorowy o głębokości zabudowy 90 mm. Zazwyczaj wyposażony w standardzie w klin docieplający ramę, wykonany z Neoporu. Profil Schuco to bardzo dobry profil, ale tylko 5-komorowy o głebokości 70 mm, wyposażony w 2 uszczelki. Jeśli już porównywać Alphaline to do profili SI82 lub SI82+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 16.09.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Brass ma całkowitą rację. Wymienione profile to dwa różne poziomy. Wszystko zależy od potrzeb. Jeśli okna mają być ciepłe to alphaline wydaje się być lepszym wyborem, ewentualnie wyższe modele schuco (SI82 lub SI82+). Jeśli nie muszą, to wtedy jedno i drugie rozwiązanie będzie ok. Można też zainteresować się 70mm profilem Veki, z pewnością będzie tańszy niż Alphaline. Warto poszukać opinii o producencie i montażystach, którzy zajmą się wstawianiem okien i oczywiście porównać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon1979 16.09.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witaj ja mam okna schuco ct 70 są rewelacyjne !! Zakładała mi je firma Marpit s.c. partner Eurocoloru, okna są dobrze wykonane i zamontowane. Działąją naprawdę dobrze. W 100 % polecam Ci Schuco !! Ogólnie sam się zastanawiałem nad 3 szybami w swoich oknach ale Panowie uznali, że najlepiej kupić albo okna Ct 70 z 2 szybami lub Si82 z 3 szybami, wybrałem tańszą opcję i jestem bardzo zadowolony. Polecam Ci tą firmę mają w swojej ofercie sporo profili więc napewno coś dla siebie wybieżesz oto ich email [email protected] a to strona http://www.kielceokna.pl Posłuchaj mojej rady poproś o wycenę w firmie Marpit s.c. a będziesz bardzo zadowolona, zobaczysz później mi podziękujesz za radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.09.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 szymon1979 - powinieneś zostać zbanowany za tą prymitywną reklamę. Wszystkie posty są reklamą jednej firmy. Znaj umiar człowieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon1979 16.09.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Przepraszam, poprostu jestem zadowolony z ich usług i moją opinią chciałem się podzielić z innymi urzytkownikami forum którzy są zainteresowani zakupem okien. Ten temat takiej osoby dotyczył, Państwo zastanawiają się nad oknami schuco więc napisałem, że bardzo trafny wybór. Nie wiedziałem, że robię coś złego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 17.09.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Nie ma nic złego w reklamowaniu się. Można to zrobić jedynie odrobinie sprytniej, by tak się w oczy nie rzucało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts