mrowka912 14.09.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Witam, Mam pytanie technologiczne. Szczegóły na zdjęciu. Stan obecny, komin został podcięty, tak aby umieścić wkład kominkowy prosto pod kanałem spalinowym(pomarańczowy). Stan taki już ładnych parę lat - oczywiście z powodu podcięcia strop "siadł" lekko ale potem już wszystko się "uleżało". Czyli w tej chwili główną podporą stropu jest pozostała część komina, czyli 3 kanały wentylacyjne (na różowo) + trochę reszta komina po trójkącie schodząca do podstawy tych 3 went (siły na niebiesko). Co chcę zrobić: 1. wykuć całego "doklejonego" MAX'a do komina - na żółto 2. Skuć aż pod strop resztę tego podciętego komina spalinowego i 4-tego wentylacyjnego (ewentualnie wentylacyjny zostanie) - na zielono 3. zrobić porządną podporę (konstrukcja stalowa) którą wsadzę na końcu płyty komina Proszę o opinię eksperta czy mogę zrobić jak wyżej? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts