Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam taniego dostawcy dobrych okien

Recommended Posts

Najpierw dobrze, a później jak najtaniej. To zrozumiałe. Ale żeby przez osczędność nie ogrzewać dwa albo trzy razy więcej.

Policz proszę, ile w standarcie wyjdzie okno 2-szybowe, a ile 3-szybowe. Jakie dostaniesz gwarancje? Czy będziesz pamiętał o taśmach zewnętrznych i wewnętrznych, żeby się później nie martwić stratami między framugą a murem? Koszt takich taśm to od 2 - 4 zł za metr. Ale jakie było moje zdziwienie, kiedy po raz pierwszy na parapecie zewnętrznym zobaczyłem niestopiony śnieg. Uważam , że o tych taśmach za mało się mówi. na Zachodzie to prawie norma. Ciepło pozdrawiam

• 2 weeks później...
Uważam , że o tych taśmach za mało się mówi. na Zachodzie to prawie norma. Ciepło pozdrawiam

Na szczęście i u nas zaczyna się o tym mówić, a niekiedy nawet stosować... :-) Ale, co ważne, nie chodzi tu jedynie o tasmy, które nie zawsze są niezbędne, ale o zachowanie zasady "szczelniej od wewnątrz niż na zewnątrz". Ta sama zasada jest realizowana w ociepleniach dachów. pzdr

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Witam, wiem,że tanio trochę kłóci się z dobrze, ale cóż takie czasy. Mam do założenia w pawilonie handlowym na Śląsku kilkanaście okien, więc będzie bolało. Macie kogoś sprawdzonego kto zrobi stolarkę dobrze i tanio??

Wracam do pytania poczatkowego, bo pod koniec lutego w Sosnowcu odbędą się Warsztaty Montazowe, na których będzie wielu dostawców okien. Na żywo będzie mozna zobaczyć co potrafią i co oferują.

Jeżeli więc ktoś ze Śląska i okolic szuka okien i solidnych fachowców - szczerze polecam odwiedzenie targów Sibex w Sosnowcu. pzdr

• 2 months później...
  • 1 month później...

A ja jeszcze raz zapytam , jakie okna ?. Pytam nie bez powodu każdy producent ma w swojej ofercie propozycje lepsze i gorsze ( technicznie i cenowo ). Kazdy w czymś się specjalizuje i ma produkty ktore warto polecić. Wreście o tym czy tanio czy drogo decyduje też konkretny wybór np :kolor, antywłamaniowość, parametry okna, to czy można okna otwierane zastąpić nieotwieranymi typu FIX .itd. Nie precyzując odpowiedzi możesz oczekiwać tylko pojedyńczych ocen jakiejś firmy ( bo ktoś kupił ma i jest dobrze albo źle ) lub reklamy jakiegoś producenta ( wpis producenta lub sprzedawcy ).

I na koniec dodam. Montaz i jeszcze raz montaż , nawet najlepsze okna nie spełnią oczekiwań jak będą nie należycie zamontowane i z drugiej strony , nawet te nie najwyższych lotów jak zostaną profesjonalnie , warstwowo zamontowane to będą działać bez problemów latami. Zresztą to samo moąna powiedzieć o drzwiach , rolrtach , bramach itd.

• 2 weeks później...
Witam, wiem,że tanio trochę kłóci się z dobrze, ale cóż takie czasy. Mam do założenia w pawilonie handlowym na Śląsku kilkanaście okien, więc będzie bolało. Macie kogoś sprawdzonego kto zrobi stolarkę dobrze i tanio??

Zupełnie w temacie były wyniki badań wykonane na inną okazję przez ITB. Wynika z nich, że tańsze okna też mogą mieć bardzo przyzwoite parametry techniczne - warto spojrzeć, a są tam też i ceny, to można porównać ile za co można zapłacić. polecam.