filus 14.09.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Witam, zwracam się z prośbą o radę jak naprawić bubel. Owym bublem jest zabudowa poddasza płytami GK, pomijam już fakt, że w niektórych miejscach są problemy z poziomem, ale największy problem to pęknięcia. Nie mam zamiaru robić tego doraźnie ani zrywać wszystkiego i robić na nowo. Mam pomysł, aby całość przykryć tapetą z włókna szklanego. Czy ktoś stosował już takie rozwiązanie, jeśli tak proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 14.09.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ja stosowałem na sufit w bloku "z wielkiej płyty" tzw raufazę, nie wiem czy to to samo, ale u mnie się sprawdzało. W miejscach łączeń płyt stropowych zawsze były pęknięcia, pomogło przyklejenie tej tapety. Możesz ją później dowolnie malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filus 14.09.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 to co innego, raufaza ma strukture i to zwykla tapeta a ja potrzebuje gladkiej powierzchni, ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 15.09.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Pomysł osobiście przetestowany, bardzo dobrze się sprawdza. Tapety są zupełnie gładkie, albo z fakturą - te ostatnie są znacznie grubsze i mocniejsze. Jeśli naprawdę schrzanili Ci zabudowę poddasza, może zastanów się nad takimi...Ja położyłam u siebie na skosie w jednej z sypialni tapetę z fakturą "worka" - bardzo pasuje do rustykalnych wnętrz. Maluje się dobrze i szybko, efekt ciekawy. Tapety bez faktury nie widać wcale - zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Kładzenie na skosach i ewentualnie suficie jest nieco upierdliwe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filus 16.09.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dzięki za info. Zdecydowalem sie polozyc gladka tapete i na to przeciagnac klejem potem przyjdzie jeszcze 2 razy biala farba, mam nadzieje ze na kilka lat wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.09.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 ja mam tapetę na nierównych tynkach na poddaszu. Nie chciało nam się robić gładzi Hmm, nierówności nie widać, ale widać łączenia pasów tapety. No i trudniej się ją kładzie, niż zwykłą. nam w kilku miejscach nie wyszło - w naroznikach podeszlo powietrze. Ale generalnie jest to jakieś wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts