Gość 21.05.2002 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Czy to prawda, że odpływ stropowy w kompakcie ma te wadę, że z kibelka bardziej śmierdzi??? Podobno bardziej "brudzi" się wewnatrz i przez to lepiej kupić kibelek z odpływem uniwerslanym...Totalnie zgłupiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 21.05.2002 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Ja jestem fanem misek wiszacych na stelazach.Mozna pod nimi myc i wycierac i nie ma szpar, w ktorewnika to co czesto sie kolo kibelka znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc1 21.05.2002 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 A zależy co masz pod spodem pod pomieszczniem WC Rura 110mm wyłażąca z sufitu piętro niżej ładnie nie wygląda... Kibelki wiszące - super rzecz, tylko ściana musi być odpowiednia, żeby ładnie schować wszystkie bebechy. No i smrodek - dobrze zamontowana miska nie powinna śmierdzieć . Kiedyś, w dobie budownictwa socjalistycznego, nie było, jak mówią niektórzy majstrowie tzw. harmonii (kształtka z harmonijkowatą guma wewnątrz do nasadzania na odpływ kibelka), zastępowały je odcięte kawałki rur, które ekipa złożona z dwóch robotników wykwalifikowanych umiejętnie opalała nad zapaloną "Trybuną Ludu" - jeden podpalał i trzymał gazetę, drugi zgrabnie i precyzyjnie obracał rurę nad palącym się organem, po czym w biegu dopadał miski i "na gorąco" zakładał ma muszlę . W nomenklaturze branżowej nazywało się to wdzięcznie "ruski kielich". Jeśli miska była stropowa, to gdy się potem szczęsliwy użytkownik za bardzo wiercił na kiblu, to "ruski kielich" rozruszał i śmierdziało. :-lol Myślę ze stad ten zabobon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc1 21.05.2002 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 A, cholera, śmieszek nie wyszedł. Teraz bezie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 21.05.2002 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Coś Ty, ja myślę, że to wszystko przez "Trybunę Ludu" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc1 21.05.2002 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 , , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts