nihiru 07.10.2011 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Prawda? Od pięciu lat nie mogę zapomnieć o tych zdjęciach. Co jest irytujące, bo już ich nie ma w sprzedaży:(. Agawi - no właśnie w łazience mam marketowe drzwiczki i takie same chciałam w sypialni - ze względów finansowych oczywiście. A zresztą, co mi zależy! pokażę te drzwiczki: http://i3.fmix.pl/fmi2146/7f5360fb00280c454e8e9f8e/zdjecie.jpg na resztę łazienki musicie poczekać, bo zbieram się żeby zrobić lepsze (lepiej doświetlone) zdjęcia:D tiaa - u Diabła produkowałam się jak nie wiadomo jaki fotograf artysta, a zwyklej łazienki nie umiem porządnie obfocić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.10.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Oj to musisz się pośpieszyć z tymi zdjęciami łazienki bo zapowiada się świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 07.10.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 zdjęcia z przekleństwem bym nie powiesiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 07.10.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ale plakaty niesamowite!!!Ja też je chcę!!!Wszystkie jak leci,a już na pewno ten ostatni,jest kwintesencją Polskości.Piękno z brzydotą,no mistrzostwo.Lecę na stronę tego Pana,bo coś czuję,że może tam być więcej takich zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.10.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) zdjęcia z przekleństwem bym nie powiesiła Oj, to prawda, Katawoj szkoda, bo zdjęcie piękne. ale to próżne dyskusje, bo z tego co widzę, to luksfera chyba zawiesiła działalność no chyba że Paula_71 gdzieś go wygrzebie i podzieli się sukcesem:) a przy okazji dziewczyny - witam serdecznie na wątku i zapraszam do częstego odwiedzania: Edytowane 7 Października 2011 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 07.10.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) Byłam na jego stornie,piękne fotografie.Poszperam w wolnej chwili czy gdzieś,w necie,coś może jeszcze mają na sprzedaż.Ale mi składnia zdania wyszła piękna p.s.a ja już się witałam u Ciebie,tylko mnie nie zauważyłaś Edytowane 7 Października 2011 przez Paula_71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 07.10.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Podziwiam Twoje zmagania z przeobrażaniem domu nihiru, widać, że wiesz, czego chcesz i dom rozkwita. Jeśli dobrze rozumiem, to garderoba ma być raczej na zasadzie samej szafy, nie będzie miejsca, żeby tam swobodnie wejść? Bo jeśli tak, a ma mieć ponad metr głębokości, to do tego schowanego kawałka nie tyle co będzie trudny dostęp, ale możesz w ogóle nie sięgnąć. No chyba że Ty wysoka kobieta jesteś Choć nie powiem - ta opcja patrząc z zewnątrz też najbardziej przypadła mi do gustu... Nihiru, a jaką farbą malowałaś doniczki? Chodził mi ostatnio po głowie ten pomysł, bo też mam kilka, które mi się nie podobają, ale nie mogę się za to zabrać. A efekt Twoich bardzo mi się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.10.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 p.s.a ja już się witałam u Ciebie,tylko mnie nie zauważyłaś Oj, tego się właśnie obawiałam, zakładając wątek:(. Czy wybaczysz mi jeśli Cię poczęstuję tym: http://i2.fmix.pl/fmi1353/235dd32600164d644e8eded7/zdjecie.jpg ;D Magduśka "Jeśli dobrze rozumiem, to garderoba ma być raczej na zasadzie samej szafy, nie będzie miejsca, żeby tam swobodnie wejść? " Nie - to mają być właśnie dwie mini-garderoby do których się wchodzi. Z tym że stolarz już mi poradził - chyba dobrze - żeby nie robić półek naprzeciwko wejścia, tylko dwa rzędy po obu bokach drzwiczek - wtedy będzie można wygodnie się obrócić. Przy ścianach byłyby wtedy półki głębokości ok. 35 cm, a za komodą w sam raz zmieściłyby się drążki na wieszaki. Doniczki malowałam zwykłą farbą w sprayu z marketu - deco? decolor? jakoś tak. farba w sprayu szybko schnie, ale zalecam odczekanie co najmniej godzinę, zanim je weźmiesz do ręki, bo farba niezbyt dobrze się trzyma takiej gładkiej powierzchni. Nie gwarantuję że jest to trwałe rozwiązane, bo sama na wszelki wypadek staram się ich nie dotykać I żeby - broń Boże - nie zapomnieć: witam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 07.10.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 nihiru wpadłam do ciebie od waderki wątek przejrzałam i po 1. elewacja cudowna!!!!! a jak jeszcze dojdą balustrady, pergola, obramowania okien i drzwi to już będzie można piać z zachwytu!!!! po 2 czekam na fotki łazienki, bom bardzo ciekawa!!! po 3 synek sama słodycz!!!! po 4 masz faaaajne pomysły więc będę zaglądała pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.10.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Bardzo ładnie te lamelki prezentują się w łazience:) ale aż mnie skręca co wymyśliłaś do sypialni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 07.10.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 To teraz już wszystko jasne Za powitanie i namiary na farbkę dziękuję , z tego, co sobie poczytałam, to nawet uniwersalna jest - tym lepiej - bo mam jeszcze kilka przedmiotów z innych materiałów, które muszę pomalować. No i oczywiście czekam na ciąg dalszy Twoich pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 07.10.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wybaczam no jakżebym mogła nie wybaczyć po takim deserku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 07.10.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 nihiru, wpadłam tu z rewizytą i... oj, dobrze, ze już nie musze planować, bo cała koncepcja wywróciłaby się do góry nogami! Kapitalne inspiracje i baaardzo sympatyczny domek Gratuluję i przysiadam cichutko czekając na następne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 07.10.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 oj, dziewczyny - aż się zarumieniłam od tych zachwytów, tym bardziej że wiem, jak bardzo na nie nie zasługuję jak by nie było - pokazuję Wam bardzo starannie wybrane kadry siadam znowu do rozgryzania tych &^@#$#$ programów, żeby było o czym dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 08.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 To ja się przywitam. Uwielbiam metamorfozy - merytorycznie niestety nie doradzę, ale będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 08.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 nihiru mnie tez u Ciebie jeszcze nie bylo:oops: ale wlasnie naprawiam swoj blad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 10.10.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam po weekendzie. First things first: witam Hazeleyes1982, Tsunami i Ash5 i zapraszam do częstych odwiedzin. Sprawa kolejna - sorry guys, dzisiaj nie będzie ani zdjęć ani wizualek, nad którymi intensywnie myślę. w weekend miałam chrzest w rodzinie (nie, nie u Ane3ki:)) a potem się zamiast własnym domem zajęłam się ogródkiem Ani. Z marnym zresztą skutkiem. Co tu się zresztą dziwić: dla swojego ogrodu zrobiłam z 5 projektów, ale zajęło mi to całą zeszłą zimę, a nie pół godziny przy kawie:) teraz będzie dzisiejszy temat zasadniczy. kompletnie off topic, ale nieważne. Ta daaam: http://downthedragonhole.wordpress.com Moja siostra poszła za moją radą i założyła bloga. Siedzi od września w Chinach na stypendium. Do tej pory pisała długie maile do wszystkich krewnych_i_znajomych_królika ze swoimi opowiadaniami, ale przerzuciła się na formę ogólnodostępną. I bardzo dobrze: bardzo fajnie pisze i ma ciekawe spostrzeżenia. Wszystkich którzy posługują się angielskim zapraszam do czytania. Zabawa gwarantowana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 10.10.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Nihiru, przychodzę z oficjalną rewizytą, bo już kiedyś sobie podczytywałam. Życzę powodzenia w remoncie (ja już jeden mam za sobą). Pomysły masz fajne, więc domek pewnie będzie świetny. Drzwiczki mi są znane. Mam takie do pralni. Ładne zdjęcia maluszka(-ów?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 10.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) O, widzę, żeś moja koleżanka po "fachu" - ja też zawsze bardzo starannie kadruję - w obawie o wrażliwe gusta zaglądających tu osób Na łazienkę mi smaka narobiłaś Mnie czeka zrobienie dwóch - więc pokazuj szybko Lubię zaglądać na takie wątki jak Twój. Bo po pierwsze to cholernie motywujące - bo ktoś ma ładnie i ja tez chcę. Po drugie - wiele zrobił sam - to i ja mogę. Jestem tuż po decyzji zrezygnowania z lamelek w roli "wewnętrznych okiennic" - jak patrzę na Twoje zdjęcia, to mi trochę szkoda. Pociesza mnie jedynie, że wybrane w ich miejsce białe drewniane żaluzje też mi się niezmiernie podobają. Ale lamelki mają cholera swój urok, mają... Edytuję - bo mi jeszcze coś przyszło do głowy w związku z tymi zdjęciami - czy raczej fotograficznymi kolażami (fotomontażami) - prawa autorskie nadal ma twórca, nawet jeśli przez jakiś czas jego prace sprzedawała określona galeria. Jeśli Ci zależy na tych odbitkach, to ja bym poszukała bezpośredniego kontaktu z autorem - albo kupisz je bezpośrednio od niego, albo dostaniesz namiary na miejsce, gdzie można je kupić. Są bardzo klimatyczne... Edytowane 10 Października 2011 przez wadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 10.10.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Ane3ka1 - oficjalnie witam:) Waderko - ja też lubię zaglądać na blogi, które mnie inspirują i motywują. Chwalicie mnie tu za pomysły, a prawdę powiedziawszy, żadnego swojego oryginalnego pomysłu jeszcze nie miałam. Wszystko to bezczelnie kopiuję od innych. uups - miałam na myśli - inspiruję się ale wróćmy na chwilę do mojej sypialni. od wschodu, dosyć ciemna, posiadane wyposażenie: łóżko - bardzo ciemny brąz, zasłona czekoladowa, kinkiety coś po pomiędzy starym złotem a mosiądzem. pierwotna koncepcja kolorystyczna: straciatella:D czyli ściany ecru, z czekoladowymi dodatkami; dla smaczku lśniące dodatki w kolorze starego złota; nie wiem czemu, ale ta koncepcja się nie sprawdziła - jest mdło i nieciekawie. po długich namysłach i odrzuceniu prawie wszystkich możliwych kolorów stanęło na ścianach w kolorze taupe. dość ryzykowny wybór, ale spójrzcie na inspiracje: jak się da tej mieszanki brązu i taupe da jakiś koralowy/pomarańczowy kontrapunkt, może być fajnie. http://i1.fmix.pl/fmi607/0d19ebc1001a90964e9351f6/zdjecie.jpg taupe+biel http://i1.fmix.pl/fmi2665/24b33cdb000e2fd84e9351fc/zdjecie.jpg tutaj jest czerwony, ale po aptekarsku dodawany http://i1.fmix.pl/fmi525/3662d28e0008ccf84e9351ff/zdjecie.jpg taupe+czekolada+biel http://i1.fmix.pl/fmi1715/320b0be0000f2fb84e935200/zdjecie.jpg taupe+orange (sorry - tangerine:D) http://i3.fmix.pl/fmi2705/76bfb835001b8c1e4e935202/zdjecie.jpg taupe+koralowy - moja ulubiona inspiracja takim kontrapunktem miała być komoda. tylko powstał problem: jakiego koloru drzwi? na powyższych inspiracjach są dwie grupy: taupe+biel i taupe+kolor. zauważyłyście, że na tych zdjęciach z czerwoną biblioteczką i pomarańczową kanapą nawet listwy nie są białe? no właśnie. zatem nie bardzo mi się widzi połączenie: ściany taupe, czekoladowe łóżko i zasłona, koralowa komoda, białe listwy i drzwi. coś nie gra i nie wiem czemu. jest jeszcze druga opcja: drzwi do szaf nie będą białe tylko właśnie koralowe. ale co wtedy zrobić z komodą? chyba żeby zrezygnować z komody, wrócić do wersji drugiej i niech drzwi robią za pierwsze skrzypce? Co Wam się widzi? Dla przypomnienia wrzucam wersję pierwszą - z wnęką i komodą http://i3.fmix.pl/fmi1535/563b0ec500253db04e8c3a58/zdjecie.jpg i wersję drugą - z samymi drzwiami. wyobraźcie sobie że drzwi są koralowe http://i2.fmix.pl/fmi2575/e2b323820001a55b4e8c3a5a/zdjecie.jpg Ps.: czy macie coś przeciwko, aby podyskutować chwilę we własnym gronie? mogę w najbliższym czasie nie mieć czasu na neta. z góry przepraszam. Edytowane 10 Października 2011 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts