Paula_71 21.11.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 A u mnie dziś polskie,swojskie mielone Nihiru,wieszadło wyszło ekstra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.11.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 głodna jestem Ja też Idę na kolację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 21.11.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Yokasta,zapraszam! Agawi też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 21.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Łosoś wędzony, na zimno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 21.11.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Nosz kurna felek - jaka piękna łazienka! Ta konsolka pod umywalkę i ta szafa! Bardzo mi się podoba, bardzo! Materaca kiedyś szukałam na niestandardowe łóżko - długie na 180 cm - trzeba było iść do tapicera ostatecznie, chyba i Ty nic lepszego nie wymyślisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Yokasta,zapraszam! Agawi też Pędzę:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.11.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 A ja byłam z rana ale w pośpiechu wielkim... terz na spokojnie mogę dać upust swojemu zachwytowi:rolleyes: Baaaardzo mi się podoba Twoje wieszadło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.11.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Nihiru albo ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie ...jaka powinna być konsystencja ciasta piernikowego? mimo dodania kilograma mąki wyszła mi lejąca masa ...why why ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.11.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Nihiru albo ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie ...jaka powinna być konsystencja ciasta piernikowego? mimo dodania kilograma mąki wyszła mi lejąca masa ...why why ???? Lasche, a czy miałaś przepis na dojrzewające pierniki?Bo jak na zwykły, to może dlatego... Masa powinna być średniej konsystencji, która jeszcze zgęstnieje pod wpływem leżakowania w gliniance. Ale lejąca, to na pewno nie...:( Ja dzisiaj wieczorem też robię, to mogę Ci powiedzieć co mi wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 22.11.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja robię z przepisu na nie-leżakujące i to jest gęste ciasto, wałkuje się wałkiem i wycina foremkami ciasteczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.11.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ja robię z przepisu na nie-leżakujące i to jest gęste ciasto, wałkuje się wałkiem i wycina foremkami ciasteczka... Oooo u mnie nie-leżakujący jest zawsze lejący:) A tegoroczny leżakujący właśnie zrobiłam- wyszedł superrrr:yes: Jest gęsty i już leżakuje w gliniance:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 cholewcia ...cała ja ...nie poczekam i pędzę ...dodałam mąki ze stresu i też leżakujący leżakuje ...ale już nie jest lejący - leżakujący no nic będę wiedziała za kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 no nic będę wiedziała za kilka tygodni Będzie dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 22.11.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Witam się Ślicznie u Ciebie ale kuchnie to z forum gazetowego chyba znam co ? Ale zew domu fantastycznie. Świetne to drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.11.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 u mnie leżakujący piernik jest tak gęsty, że robot ledwie daje radę mieszać. a w trakcie leżakowania ciasto ma konsystencję plasteliny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.11.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witam się Ślicznie u Ciebie ale kuchnie to z forum gazetowego chyba znam co ? Ale zew domu fantastycznie. Świetne to drewno. Dobra pamięć - owszem, parę miesięcy temu i tam pokazywałam kuchnię. powinnam i resztę tam pokazać, bo malowanie boazerii to zasługa tamtejszych forumowiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.11.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Robót ciąg dalszy: Zabrałam się w końcu za odnawianie łóżka, przeznaczonego do pokoju Młodego. Jak na razie wyszlifowane tylko te duże powierzchnie, w sobotę zabiorę się za te różne wgłębienia. Zamierzałam to łóżko przemalować (wersja pierwsza - na jedynie słuszną biel, ale pojawiły się już kolejne:)), ale po dokładnym przyjrzeniu się, wydaje mi się że to nie jest dobry pomysł. Drewno jest w bardzo dobrym stanie, po przeszlifowaniu jest gładziutkie, za to się trochę porozchodziło. Są tak duże szpary, że szpachla nie pomoże. Czyli odwrotnie jak przy moim kredensie - tam było dużo dziurek do zaszpachlowania, ale za to deski trzymały się razem - malowanie farbą kryjącą miało sens. Wydaje mi się, że takie ładne drewno szkoda zakrywać farbą - lepszy będzie wosk i bejca. W dodatku jeśli zostanie naturalne drewno, to te szpary będą miały swój urok, jeśli będzie białe - to będą przeszkadzały. tak mi się wydaje - jak Wy myślicie? http://i3.fmix.pl/fmi2633/a89ce6560023622e4ec97d02/zdjecie.jpgpo lewej stronie część wyszlifowana, po prawej - jeszcze nie; przy ramie widać szparę, gdzie się drewno rozeszło http://i1.fmix.pl/fmi2173/14962b16001c72b44ec97ce6/zdjecie.jpgtutaj trochę lepszy widok Moje pytania:- jakie polecacie woski, ewentualnie inne sposoby zabezpieczenia naturalnego drewna?- czy jest jakaś specjalna technika woskowania? coś co powinnam wiedzieć zanim się do tego zabiorę (z farbami akrylowymi mam więcej doświadczenia)?- czy ktoś zna sposób na odrdzewienie zawiasów? wolałabym wykorzystać te które są, bo prawdopodobnie nie dokupię już takich samych- czy powinnam się przejmować takimi dziurkami (po kornikach? kołatkach? nie mam pojęcia) które są widoczne tam gdzie nóżki spotykają się z podłogą? Radździe moi drodzy, radźcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.11.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nihiru w sprawie bejc i lakierów nie pomogę, ale ja zdecydowanie jestem za naturalnym kolorem drewna i pięknym widocznym usłojeniem:yes: Tak jak pisałaś, pęknięcia tylko dodadzą uroku i o to przecież chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 23.11.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja też uwielbiam drewno w "naturze":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.11.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 2:0 dla bejcy:) mnie bardzo się podobają malowane, drewniane meble (nie tylko na biało), a w pokojach dziecięcych to wręcz nie lubię naturalnego drewna (a raczej - drewnianych oklein, bo takie są najczęstsze), ale wydaje mi się że to łóżko zabejcowane na ciemno będzie bardzo ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts