Juszczakówka 23.11.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Widoczne dziurki po lokatorach zabezpieczyłabym preparatem na owe stwory ( nazwy nie znam ). Też jestem za naturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 23.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 (edytowane) Fajne to łóżko.Więc tak surowe zaolejowane lub zawoskowane drewno będzie satynowe i kapitalne w dotyku i wyglądzieNie iwem jak wosk,ale olej wylej pędzlem na powierzchnię i wetrzyj po chwili szmatką bawełnianą, ono pewnie będzie piło go sporo. . Problemem moim zdaniem jest tutaj sam kształt łoża, jest dość "ciężkie", z całą pewnością będzie dominowało we wnętrzu swoim dość opasłym wyglądem, biel dodała by mu lekkości z całym przekonaniem ale ono chyba lepiej wygląda jednak soute. Zawsze można je rozweselić fajnymi narzutami, poduszkami itp. Pokój też raczej w jaśniejszych tonacjach by tu pomógł. Ciemna bejca mi się nie widzi kompletnie, przy tym kształcie będzie dość mrocznne, smutne choć dostojne. Zawiasy do odrdzewiacza albo do coca coli wrzuć, to samo działanie. Sprawdź czy nie ma w nim tych małych wrednych zjadaczy drewna, jak są to zanim coś zaczniesz z nim robić, musisz je wypędzić. Sa na to sposoby np tu: http://www.porady.co.pl/szkodniki_mebli.html Edytowane 23 Listopada 2011 przez diabel200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.11.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Świetne łóżko! Nie maluj. Ja bym co najwyżej je lekko zszarzyła Ale i to niekoniecznie. - jakie polecacie woski, ewentualnie inne sposoby zabezpieczenia naturalnego drewna? Ja lubię produkty starwaxa - czy jest jakaś specjalna technika woskowania? coś co powinnam wiedzieć zanim się do tego zabiorę (z farbami akrylowymi mam więcej doświadczenia)? Na szmatkę i wcieramy. - czy ktoś zna sposób na odrdzewienie zawiasów? wolałabym wykorzystać te które są, bo prawdopodobnie nie dokupię już takich samych Nie próbowałam, ale czytałam, że można w coli wymoczyć. - czy powinnam się przejmować takimi dziurkami (po kornikach? kołatkach? nie mam pojęcia) które są widoczne tam gdzie nóżki spotykają się z podłogą? Ważne, żeby sprawdzić, czy tam naprawdę nie ma. Możesz kupić jakiś preparat i profilaktycznie potraktować łóżko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.11.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja bym co najwyżej je lekko zszarzyła Niczego nie zszarzaj nihiru Dosyć już tych przewidywalnych i bezpiecznych szarości i bieli:D Zaszalej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.11.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 w Agawi odezwała się rewolucjonistka:D miałam w pewnym momencie koncepcję na pomarańczowe łóżko, ale odpadła z tych samych powodów co i biel:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.11.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 w Agawi odezwała się rewolucjonistka:D No troszkę Może jakiś granacik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 23.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nie, nie pomarańczowe! Albo niech zostanie jakie jest, albo białe Całą resztę napisał Doabeł (o coca coli też hehe), uzupełniła narendil i już wszystko wiadomo. Czym je szlifujesz? Tak mi jeszcze chodzi po głowie piernik - że ja to mam przepis na ciasteczka piernikowe (nie lubię jeść, ale lubię je na choince), a Wy chyba na ciasto z foremki - może stąd różnica w konsystencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 24.11.2011 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Waderka - jesli lubisz pierniczki tylko na choince, to mam fantastyczny patent na ozdabianie! mam tylko nadzieję że masz duużo czasu:) Kupuje się różne drobne ziarenka: groch, soczewicę, pestki słonecznika, dyni, bardzo dobra jest mieszanka dla papużek:); jak wykroisz pierniczki, to ozdabiasz je tymi ziarenkami, smarujesz białkiem i pieczesz. Jak coś odpada, można podkleić zwykłym klejem, bo i tak do jedzenia się nie nadają Efekt jest bardzo fajny. Zrobiłam takie chyba z 5 lat temu, jak jeszcze nie miałam dziecia ani domu do ogarnięcia i traktuję bardzo ostrożnie, bo jak mi się wykruszą, to już nie znajde czasu żeby zrobić nowe:). Jeśli chcecie, zdjęcia pokażę ale dopiero jak ozdoby świąteczne wypakuję ze strychu. A łóżko szlifuję szlifierką oscylacyjną: najpierw paskową a potem taką małą trójkątną (myślałam że się nazywa kątowa, bo jest do kątów ale mnie wyprowadzono z błędu:D) Edytowane 24 Listopada 2011 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.11.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Nihiru witam się u Ciebie:D Przemiana elewacji domu robi duże wrażenie -pozytywne oczywiście Inspiracje świetne w moim stylu:). Kilka jest już u mnie w komputerze Pomysł na drzwi tapicerowane bardzo mi sie podoba. Co do łóżka nie wiem czy decyzja już zapadła--ale zdecydowanie nie przemalowywać !!!- łóżko jest piękne--sama bym takie wstawiła do pokoju mojego starszego:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.11.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 fajne te łóżka ...ja zostawiłabym drewniane ...a przemalować zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 28.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Nasionka odpadają, bo ja pierniczków nie lubię, ale dzieci, koty i pies zawsze się połaszą Dekorujemy kolorowymi lukrami i posypkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oolung 05.12.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Fajne. Zgadzam się, że lepiej nie na ciemno. Ściany takie ładne, błękitniutkie – na biało byłoby fajnie. Może biel przecierana, tak żeby prześwitywał naturalny kolor (będzie Ci się chciało?). Ale jak naturalnie i tylko woskiem czy olejem, to zdecydowanie jasne (bo raz, że pokój mały i dość ciemny, dwa, że do podłogi będzie bardziej pasować – haha, tak tak, ja tu mam inside information! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oolung 05.12.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 A co do pierników, to zgadzam się – ozdabiane pierniki choinkowe Nihiru są cudne! Tylko szkoda, że niezjadliwe, bo aż ślinka cieknie. Dobrze, że Nihiru robi jeszcze takie normalne do spożycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.12.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Nihiru,no to dawaj przepis na pierniczki, tylko te jadalne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oolung 08.12.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Fajnie wyglądają, ale mam wrażenie, że pasują bardziej do wielkich wnętrz w stylu "glamour", a niewielkie i ciemne mogą zdominować. Choć oczywiście zależy od tego, czym obijesz. Pomysł stolarza fajny, pomysł z lustrem też, bo lustra odbijają światło i powiększają wnętrze – jak nie lubisz na siebie patrzeć z łóżka, to znaczy, że powinnaś sobie sprawić nową piżamę! Jakby co, można zawsze doczepić jakiś kawałek lekkiego materiału i udrapować na półprzezroczystą zasłonkę, jak francuskie drzwi (ja chcę tak zrobić u siebie w sypialni, żeby jednak zasłonić ją trochę od strony przedpokoju). Ten kolor ściany na pierwszym zdjęciu jest rzeczywiście fajny, zwłaszcza do wysokiego wnętrza. Ale sama wiesz, że ja w ogóle lubię neutralne meble i mocniejsze ściany plus akcesoria, bo można raz dwa zmienić cały wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oolung 08.12.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Sorry, odpowiedziałam chyba na jakiś dawno zakończony fragment dyskusji, bo jak pisałam, to widziałam coś zupełnie innego, a teraz znowu mi się pierniczki wyświetlają. Widać musiałam kliknąć na jakiś numer strony zamiast przejść do "ostatniej". Mówiłam o drzwiach do sypialni, tych, na które planujesz tapicerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.12.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nihiru, no to dawaj przepis na pierniczki, tylko te jadalne!!! Przeca już był Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.12.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 ano był, był. ale jak teraz ktos chce skorzystać, to dopiero na następny rok:) Oolung - no to mnie pocieszyłaś: ciemne i małe pomieszczenia. czyli dokładnie takie jak moja sypialnia:lol2: ale będzie pięknie. czuję to. w dodatku szanowny małżonek już wczoraj zapytał się jak ma być oświetlenie w tych garderobach zrobione, więc można powiedzieć, że roboty idą pełną parą całe szczęście że temat poruszył PO obiedzie, bo jak się dowiedział że oczekuję jeszcze przeniesienia o 30 cm żyrandola w podwieszanym suficie oraz przeniesienia o 25 cm kinkietów (w miejsce w którym oryginalnie zostały przez elektryka przewidziane, a ja kazałam przełożyć...) to mu trochę gula skoczyła:lol2: a skoro już o elektryce mowa: jeśli ktoś wie jak przenieść kabelek w suficie podwieszanym nie rujnując całego sufitu, to dobra rada bardzo nam się przyda. i drugie pytanie: chciałabym żeby światło w gardrobach zapalało się na tej samej zasadzie co w lodówce, czyli przy otwarciu drzwi. ktoś widział takie włączniki? zna? może polecić? no a na koniec, żeby osłodzić długą nieobecność na własnym wątku - to co wszystkie tygryski lubią najbardziej: zdjęcia:) oczywiście nie moje, tylko inspiracje - dzisiaj na gazecie się pojawiły:) http://i1.fmix.pl/fmi2587/8b3044b9000216524ee1d763/zdjecie.jpg w podobnym stanie jest mój salon, tylko że u mnie straszy kominek i wstrętna podłoga http://i2.fmix.pl/fmi1549/9286cdc10018e6d94ee1d761/zdjecie.jpg a taki efekt chciałabym osiągnąć. w skrócie: żadne eleganckie monochromatyczne zestawienia u mnie nie wchodzą w grę. musi się dużo dziać, żeby kolory i faktury odciągały uwagę od podłogi (kominek, jeśli będę miała szczęście, kiedyś tam przerobię). trudno będzie. bardzo trudno. no trudno:) plan jest taki, żeby znaleźć jakieś obłedne i nierujnujące zasłony, w których się natychmiast się zakocham i wokół nich wymyślę cały pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.12.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 wydrukuję i pokażę mężowi, bo nie wierzył, że to się da prosto zrobić dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anbama 22.12.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Nihiru! dużo Zdrówka i Szczęścia na nadchodzące Święta http://img24.imageshack.us/img24/8109/dsc0134rx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts