MagdaZZZ 29.12.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Z drinków znowu polecę (coś sie uparłam promować go na tym forum;)) - whisky ze spritem. Bardzo łątwy drink, zero zachodu, a pyszny smak - uwierz mi - wszystkim Paniom smakuje:yes: (co przy whisky wvcale nie jest takie łatwe;)) A jedzenie... no co tu dodać... u yokasty 3 ostatnie strony to chyba 600 przepisów:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.12.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Fakt:lol2: ale najwięcej sałatek, a ja akurat sałatek nie potrzebuję. idę jednak jeszcze raz przejrzeć przepisy, moze coś przegapiłam a co do whisky to ja właśnie nie cierpię whisky! zalatuje mi zwykłym bimbrem:sick: ale na Twoją odpowiedzialność spróbuję jej ze spritem:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.12.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Fakt:lol2: ale najwięcej sałatek, a ja akurat sałatek nie potrzebuję. idę jednak jeszcze raz przejrzeć przepisy, moze coś przegapiłam a co do whisky to ja właśnie nie cierpię whisky! zalatuje mi zwykłym bimbrem:sick: ale na Twoją odpowiedzialność spróbuję jej ze spritem:hug: koniecznie:yes: Najpierw zacznij od bardzo małej ilości whisky (0,5 cm na dnie szklaneczki) i dopełnij spritem;) Pyyyycha:rolleyes: A przepisy na mięsko były... Maszenka bardzo fajny prosty dała na kawałki mięs z rękawa... dla każdego coś dobrego;) Ja jeszcze wspominałam o całym indorze - najważniejsze to wysmarować go solą i odrobiną imbiru najmniej na dobę przed pieczeniem... a potem piec go ok. 3-4 godzin - średnio godzina/kilogram... jak mówiłąm - bardzo spektakularne danie i robi się samo:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.12.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Proponuję parówki w cieście francuskim.Kupujesz gotowe, zawijasz i do piekarnika.Kilka minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 29.12.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Parówki będą, ale ciasto ambitnie zrobię sama, wg przepisu nigelli na świnki w kocykach (już sama nazwa mi się podoba:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 29.12.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 no to kilka linków dekoracyjnych mnie urzekły inspiracje zegarowe wszelkiej maści http://anyonecandecorate.blogspot.com/2011/12/new-years-eve-decorating-ideas.html http://junk-fest.blogspot.com/2011/01/clock-themed-new-years-party.html http://www.marthastewart.com/new-year http://www.merrimentdesign.com/ http://www.ellinee.com/freebie-friday-new-years-party-hats/ http://www.bedifferentactnormal.com/ http://www.pepperdesignblog.com/2010/12/28/new-years-eve-party-inspiration/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 29.12.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Parówki będą, ale ciasto ambitnie zrobię sama, wg przepisu nigelli na świnki w kocykach (już sama nazwa mi się podoba:)) Ja spróbowałam zrobić ciasto francuskie RAZ. Pierwszy i ostatni Nie żeby nie wyszło. Smaaaaczne było Ale potem zobaczyłam cenę gotowego i przeliczyłam na swój czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.12.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Nihiru z ciasta francuskiego możesz wyczarować mnóstwo przepisów i na słono i na słodko. Na słono najprostszy to farsz z cukinii, pieczarek, cebuli i plastra szynki- na wierzchu posypać żółtym serem i zawinąć koperty- do pieca i w 20 min masz pyszne danko:wiggle: Indyka w całości polecam - piekłam w Święta 12 osób się najadło i jeszcze został Odnośnie pieczenia to 3-4 godzinki to trochę krótko. Na 1 kg mięsa trzeba liczyć godzinę pieczenia + 1 godzinę dla całości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 29.12.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Ja spróbowałam zrobić ciasto francuskie RAZ. Pierwszy i ostatni He he narendil to DWA RAZY. :rotfl: nihiru ja bym coś "do wyboru" do tego bigosu jeszcze zrobiła. Tak na wszelki wypadek. Edytowane 29 Grudnia 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.12.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Nihiru z ciasta francuskiego możesz wyczarować mnóstwo przepisów i na słono i na słodko. Na słono najprostszy to farsz z cukinii, pieczarek, cebuli i plastra szynki- na wierzchu posypać żółtym serem i zawinąć koperty- do pieca i w 20 min masz pyszne danko:wiggle: Indyka w całości polecam - piekłam w Święta 12 osób się najadło i jeszcze został Odnośnie pieczenia to 3-4 godzinki to trochę krótko. Na 1 kg mięsa trzeba liczyć godzinę pieczenia + 1 godzinę dla całości;) a no widzisz- może;) Ja tu specjalistę zgrywam, ale nigdy jeszcze nie robiłam - narazie dopiero się przymierzam:rotfl: Indorek, którego jadłam w pierszy dzień świąt ponoć był pieczony własnie ok. 3-4 godzin - a był wielki:o I wyszedł pyszny:rolleyes: Ile ludzi, tyle teorii... jak ze wszystkim... Ale wiadomo - trzeba sprawdzić na własnej skórze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.12.2011 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 a no widzisz- może;) Ja tu specjalistę zgrywam, ale nigdy jeszcze nie robiłam - narazie dopiero się przymierzam:rotfl: Indorek, którego jadłam w pierszy dzień świąt ponoć był pieczony własnie ok. 3-4 godzin - a był wielki:o I wyszedł pyszny:rolleyes: Ile ludzi, tyle teorii... jak ze wszystkim... Ale wiadomo - trzeba sprawdzić na własnej skórze;) Madzia wszystko tak naprawdę zależy od mięsa nieszczęsnego indyka:lol2: Nieraz jest żylaste i twarde... Ja w sumie piekłam go w życiu 3 razy i kiedyś mi się trafił taki twardy:sick: Siedział w piecu chyba z 7 godzin i nie był za smaczny:( Tegoroczny był na szczęście super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.12.2011 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Madzia wszystko tak naprawdę zależy od mięsa nieszczęsnego indyka:lol2: Nieraz jest żylaste i twarde... Ja w sumie piekłam go w życiu 3 razy i kiedyś mi się trafił taki twardy:sick: Siedział w piecu chyba z 7 godzin i nie był za smaczny:( Tegoroczny był na szczęście super:) No jak to z mięsem;) A też go tak długo macerujesz? I w czym? Też jedynie w imbirze i soli? Znajoma mówiła, ze nawet oliwą nie naciera:no: Dopiero do pieczenia dodaje masła i tym sosem z masłem co jakiś czasmięso polewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.12.2011 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 No jak to z mięsem;) A też go tak długo macerujesz? I w czym? Też jedynie w imbirze i soli? Znajoma mówiła, ze nawet oliwą nie naciera:no: Dopiero do pieczenia dodaje masła i tym sosem z masłem co jakiś czasmięso polewa. Natarłam go imbirem, ziołami i solą. Leżał tak biedaczek 12 godzin. Następnie pod skórę wstrzykuję trochę klarowanego masła, żeby nie był suchy. Nidy nie nacierałam oliwą. W środek wkładam tylko pomarańcze i goździki. Polewam na godzinkę przed podaniem wodą z odrobiną miodu, żeby się zrumienił. I gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.12.2011 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ale pod przykryciem do końca? Czy ostatnią godzinę z tym miodem to już bez przykrycia? No i znajoma wspominała, że 24 musi leżeć w przyprawach:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.12.2011 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ale pod przykryciem do końca? Czy ostatnią godzinę z tym miodem to już bez przykrycia? Ostatnie 1/2 godzinki go odkryłam, wcześniej cały pod folią No i znajoma wspominała, że 24 musi leżeć w przyprawach:o Jak zawsze są dwie szkoły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 30.12.2011 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 tak, falenicka i otwocka:) babeczki - a zaczynając od początku, to gdzie kupujecie całego indora? bo wydaje mi się że już prędzej gęś by mi się udało zakupić niż indora. nie mam właściwego dojścia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 31.12.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Niech Nowy Rok przyniesie zdrowie, radość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń, a gdy już się one spełnią, niech dorzuci garść nowych, bo tylko one nadają życiu sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.12.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Niech w Nowym Roku świat będzie dla was pełen ciepła, radości, przyjaciół, a w waszym domu niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia:) http://img444.imageshack.us/img444/2566/39155237.jpg Beata z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.01.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Wspaniałego Nowego Roku życzy Agawihttp://www.smileygarden.de/smilie/Schleifchen-Girls/smilie_girl_271.gif http://www.stunningmesh.com/wp-content/uploads/2011/12/beautiful-happy-new-year-2012-in-different-styles-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.01.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 babeczki - a zaczynając od początku, to gdzie kupujecie całego indora? My kupiliśmy w Tesco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.