nihiru 04.01.2012 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 jeszcze jedna rzecz mnie zniechęca do tego pomysłu - nie mam zadaszenia na tarasie, więc stół byłby bardzo narażony na zniszczenie - a nie byłby zrobiony jak typowy stół ogrodowy - z drewna egzotycznego i z odstępami na odpływ wody:(.Po paru sezonach będzie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.01.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 no to faktycznie ta opcja odpada:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.01.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No dobra, to ja wam powiem jaki ja mam pomysł na stół...Zrobić/kupić stół nierozkładany ok. 2 metrowy (niby proste, a i tak nie mam nawet choćby inspiracji;) - nic mi się nie pdooba:()... a do tego u stolarza zrobić składane lekkie dwa stoliki o tej samej wysokości i szerokości, a dł. coś ok. 50 cm jeden... Od spodu można zamontować jakiś klamry łączące te blaty, żeby się nie rozchodziły...Myślę, ze to o tyle dobre rozwiązanie, że i tak duże, rozkładane stoły zawsze są nakryte - więc co za różnica;) A tak chociaż będę miała ładny lity blat, który na codzień będzie mógł leżeć sobie bez przykrycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.01.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pomysł Magdy dobry! Szczególnie jeśli ma się miejsce. Tak kiedyś u mnie w rodzinie się robiło. I pewnie nie tylko u mnie. W razie imprezy mobilizacja wśród przyjaciół i sąsiadów i wielkie pożyczanie stołów i krzeseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.01.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pomysł Magdy dobry! Szczególnie jeśli ma się miejsce. Tak kiedyś u mnie w rodzinie się robiło. I pewnie nie tylko u mnie. W razie imprezy mobilizacja wśród przyjaciół i sąsiadów i wielkie pożyczanie stołów i krzeseł dokładnie:lol2: tylko wtedy jeden stół wyższy, drugo szerszy - pełen kołchoz:rotfl: A tu chodzi o to, żeby były idelnie zgrane;) Jeśli chodzi o przechowywanie, to wydaje mis ię, że nie jest to najgorsza opcja... w rezulracie są to jedynie dwa blaty 50x100 ze składanymi nogami z cienkich rurek - pod każdym łózkiem powinno się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 04.01.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) to jeszcze tak http://www.youtube.com/watch?v=QIA0VHYol9k i tak http://www.archiexpo.com/prod/ozzio-design/contemporary-extendingt-ables-9625-506300.html Edytowane 4 Stycznia 2012 przez lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 04.01.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Lashe - I pomyśleć, że jakbym się nie zapytała na forum, to nadal bym była ciemna jak tabaka w rogu! Oczywiście - nie mam najmniejszych wątpliwości, że te stoły są daleeeko poza moim zasięgiem cenowym, ale przynajmniej wiem, że nie wymyśliłam sobie czegoś, co nie istnieje w przyrodzie:lol2: Należy Ci się nagroda w konkursie. Interesują Cię plakaty? Bo wycyganiłam kilka sztuk od naszej komórki bhp - takie fajne, z jajem na temat ergonomii i bezpieczeństwa pracy. W weekend, jak będę miała trochę światła i czasu wolnego od syna, to zrobię zdjęcia. Madzia - też wpadłam na pomysł składanych stolików, tylko nie rozgryzłam kwestii ich składania. No chyba żeby założyć, że i tak będzie się obrus zakładało, i te stoliki nie muszą być takie same jak ten główny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.01.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 tylko nie rozgryzłam kwestii ich składania. No chyba żeby założyć, że i tak będzie się obrus zakładało, i te stoliki nie muszą być takie same jak ten główny A gdyby tak wkręcane? Te nóżki znaczy się. Tylko, czy się gwinty nie wyrobią za szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 04.01.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pewnie zależy od jakości gwintów...Ale z kolei - jeśli przykręcane, to nóżki pewnie musiałyby być okrągłe?No i do czego je przykręcić - blat w założeniu miałby być ze stosunkowo cienkich desek:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.01.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nie muszą być okrągłe. Śrubę można i w kwadrat wstawić.W co wkręcać? Przecież jakaś rama, na której stół się będzie opierał, chyba musi być? Wtedy w rogach tej ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 04.01.2012 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 aa - już załapałam! dzięki - a nie mówiłam, że jesteś łebska dziewczyna!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 04.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 plakaty z jajem? bezpieczeństwo pracy ? a może stary jakiś? niepotrzebny nikomu? miód na moje uszy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 05.01.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 dzięki za namiary na - http://forum.muratordom.pl/showthrea...9Bcie-ponownie Super, super pochłaniacz czasu podobnie jak pinterest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 05.01.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Arrass - proszę bardzo:) Lashe - dokładnie takie! Nawet chciałam Ci zrobić telefonem zdjęcie plakatu, który mi się najbardziej podoba i po raz pierwszy w życiu zrzucić zdjęcia z telefonu do kompa, ale jak tylko podłączyłam kabelek, to komputer mi zdechł i nie chce wstać! Nie wiem co mu się stało, może przeżył szok?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.01.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nihiru mam dla Ciebie fajowy stół na metalowych nogach wzorowanych na żeliwnej maszynie. Wiem, ze się go nie składa i Ci się pewnie nie przyda, ale chciałam Ci go koniecznie pokazać http://czerwonamaszyna.pl/images/products/kare/76006_0.jpg Jest tam zresztą kilka innych w tym stylu;) http://czerwonamaszyna.pl/stoly-do-jadalni,2639,cat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 05.01.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Agawi jak zwykle niezawodna:hug: masz rację, że go nie wykorzystam, bo te nóżki zabierają za dużo miejsca, ale za to są taaakie piękne:yes:. Fantastyczny przykład industrialnego stylu. Bardziej realny jest ten (http://czerwonamaszyna.pl/stol-kare-design-patchwork-wood-200-x-100-cm,19079,p.html) stół i zapisałam go sobie w zakładkach na wszelki wypadek. Uczciwie jednak mówię, że liczę na to, że rama zespawana u kowala plus parę desek zbitych przez stolarza taniej mnie wyjdą niż meble kupowane w designerskich sklepach, a efekt będzie podobny... Ps: dziewczyny czy jest jakiś prostszy sposób na wklejanie zdjęć z netu na forum czy to tylko ja kombinuję niepotrzebnie prawą ręką przez lewą nogę? żeby wrzucić zdjęcie na forum, muszę je najpierw zapisać na dysku, potem wrzucić na fmixa i dopiero na forum. trochę za dużo tej zabawy. nie da się zdjęć bezpośrednio z netu zapisywać w fmixie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 05.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nihiru, spróbuj kliknąć na zdjęcie prawym guzikiem myszki/touchpada, potem "pokaż obrazek" i skopiuj link. Potem w wiadomości na FM klikasz ikonkę "dodaj grafikę" i wklejasz linka. Link musi być zakończony na ".jpg" Trzeba tylko uważać, żeby nie było dwa razy "http". Chyba niejasno opisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 05.01.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A tak poza tym: Wprawdzie, życzenia składałam, ale się jeszcze tu nie przywitałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 05.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 a ja widziałam Twój stół we Wrocławiu w TK Maxx ...aż żałowałam, że nie mam aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 http://czerwonamaszyna.pl/images/products/kare/76006_0.jpg Jak ja lubię takie perełki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts