Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

american dream? chciałabym...

Recommended Posts

Aricia - po pierwsze witam w wątku, bo nie pamiętam czy już u mnie gościłaś:)

a po drugie WIELKIE DZIĘKUJĘ:hug:: nie tylko za tą lampę (którą nie dość że mogę obejrzeć sobie w leroju, to jeszcze ma wykończenie w brązie a nie w chromie:yes:; jeżeli na żywo prezentuje się równie dobrze, to ladies and gentelmen, we have a winner :))

ale również za tego linka do sklepu, który wkleiłaś u Narendil:)

Szukając tej lampy znalazłam tam kinkiet do łazienki, w którym się absolutnie zakochałam:

http://i3.fmix.pl/fmi1808/0bef6bef001ad18c4f69b5e8/zdjecie.jpg

co prawda musiałabym go powiesić do góry nogami i wzięłabym wersję w niklu, nie w brązie, jak ten:

http://i3.fmix.pl/fmi928/e783d3cc001cc2114f69b5e5/zdjecie.jpg

ale poza tym jest idealny.

Kłopot tylko miałabym z żyrandolem, którego nie da się zawiesić do góry nogami :lol2: i który w dodatku jest dla mnie już trochę za drogi

http://i1.fmix.pl/fmi1505/1645cbea00280c6a4f69b5f0/zdjecie.jpg

Musiałabym szukać z innego kompletu, ale kompletnie (gra słów przypadkowa:)) nie mam pomysłu, co by tu zagrało.

Dla przypomnienia (żeby już całkiem Wam zamieszać w głowach od skakania po tematach:)) przypominam łazienkę

http://i3.fmix.pl/fmi1355/716a41190006340b4ec17162/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi220/bef53117000211d64ec1720a/zdjecie.jpg

Przy okazji - jestem Wam winna zdjęcie mojej nowej komódki, która zastąpiła przewijak (hip hip, hurra:)). dojechała, idealnie wpasowała się w kącik i tylko trzeba ją przemalować (podobnie jak i fotel) :yes:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

będę czasem podglądać, jeśli nie masz nic na przeciwko !!!! :)

żartujesz sobie, prawda?! każda nowa doradzaczka cieszy mnie bardziej niż 100 zł w kieszeni:lol2:

Venus, która wspomniała o tapecie w garderobie, natchnęła mnie do kolejnego pytania.

Dziewczyny, z praktycznego/ekonomicznego punktu widzenia co jest lepsze: pomalować cały pokój (w tym garderobę) farbą zmywalną czy też w pokoju malować zwykła farbą a w garderobie położyć tapetę?

Miałam zamiar malować całość, ale może to nie jest dobre rozwiązanie:confused:

nigy nie miałam garderoby, więc nie mam doświadczeń w tym względzie...

Edytowane przez nihiru

przyszłam do Ciebie od narendil :D

i wklejam lampę :

http://www.leroymerlin.pl/produkty/lampa-wiszaca-concha,1252649575,1252384222.html

występują w paru wariantach :http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?szukaj=concha&category=products

Wiedziałam, że na żywo gdzieś taką lampę widziałam!

Szukałam na stronie LM i nie mogłam znaleźć. Nota bene, to mogliby przeglądanie produktów poprawić.

A tu proszę :lol2:

Wiedziałam, że na żywo gdzieś taką lampę widziałam!

Szukałam na stronie LM i nie mogłam znaleźć. Nota bene, to mogliby przeglądanie produktów poprawić.

A tu proszę :lol2:

uff, i mnie się wydawało że ją widziałam (bo przecież sama z siebie jej nie wymyśliłam :lol2:), ale wstyd mi było się przyznać do sklerozy :lol2:

Ostatnie 3 strony i drzwi tapicerowane do garderoby miodzio, oj chciałabym...chciała

No pewnie - bo ostatnie trzy strony to same inspiracje i zakupy :rotfl:

kibicuję :D

I co? Myslisz że tak łatwo się wywiniesz? :lol2: Prędziutko proszę o opinię co do kinkietów do łazienki i ceny drzwi, thankyouverymuch :lol2:

Edytowane przez nihiru

Super kinkiety! Będą pasować :)

Na sufit może jakiś plafon? U Magdy było ich sporo.

Czy jesteś nastawiona na żyrandol?

Inspirowane Tolomeo są też czarne: http://www.customform.pl/Sklep/scienne/Tolomeo,2,0,20,389.htm

Kwadratowy plafon... no - to by się mogło sprawdzić :yes:

Narendilku - lampę sobie zapisałam bo mi się bardzo podoba, ale dla czarnego na razie nie bardzo widzę miejsce u siebie (chociaż.... w zasadzie jadalnię planowałam biało-czarną :lol2:).

Szukam czerwonego kinkietu do pokoju Igora, który ma być biało-niebieski z czerwonymi akcentami. I taki kinkiet na długim ramieniu byłby bardzo wygodny...

:lol2: nieźle - w poniedziałek dokładnie byłam w LM i oglądałam te lampy (od dawna mamtaką w planach do Hanutkowego pokoju). Ceny niezłe ale mnie rozczarował ten stelaż na którym rozpięte są te łańcuchy z masy perłowej... sąz cieniutkiego druciku - trochę jak samoróbka wygląda:roll: Te wrzucone przez narendil i yokastę dużo porządniejsze mi się wydają:yes:Ale warto kupić w LM, przymierzyć, czy do koncepcji pasuje - i oddać jeśli jakość nie będzie odpowiadać;)

Kinkiety fajne:yes:

A co to za strona jeśli mogę wiedzieć?:rolleyes:

To ja z samego rana pędzę do Ciebie wklajać linka, a tutaj okazuje się że Narendil mnie już wyręczyła :lol2:

Dziewczęta, wrzucam zdjęcia nowej-starej komody w łazience:

http://i1.fmix.pl/fmi2588/4bc9039b000a088a4f6a5183/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1595/c3adc19a00102e154f6a519f/zdjecie.jpg

Nie wiem jak Wam, ale mnie się bardzo podoba: idealnie trafione wymiary, nie za bardzo zdobna, cena - 200 zł (jupiii :lol2) a jako bonus - zapach drewna różanego w środku (nie mam pojęcia skąd się wziął, ale jest i bardzo mi się podoba :lol2:). Trzeba ją tylko przemalować i tutaj mam zonka. Na początku chciałam pójść na łatwiznę i machnąć ją na biało, ale na tle białych płytek zniknie. Dobrze byłoby zrobić takie wykończenie jak na konsoli ale są dwa ale: po pierwsze trudno będzie osiągnąć taki sam odcień na innym drewnie, a po drugie - bejcowanie/woskowanie wymaga dużo dokładniejszego oczyszczenia z lakieru (a w tych rowkach będzie to trudne); nie chceeee mi się :cry:; wolałabym zamalować ją zwykła farbą kryjącą (ale znowuż - jakoś mi szkoda zakrywać to drewno). Jestem w kropce i potrzebuję Waszej pomocy.

Drugie pytanie jest takie:

Nad komodą planowałam jeszcze szafeczkę - półeczkę na lekarstwa (wysoko, żeby dzieć nie sięgnął - innego miejsca w domu raczej brak). No ale tam prosi się jakiś obraz/grafika... I znowu mam dylemat :(

http://i1.fmix.pl/fmi1800/45653f5e001911574f6a5193/zdjecie.jpg

Raczej wymaga - na zdjęciach nie widać, że na lakier w paru miejscach jest uszkodzony (zwłaszcza na blacie). Poza tym przeszkadza mi ten czerwonawy odcień - moim zdaniem zupełnie nie pasuje do reszty.

płytka szafeczka to jedyne rozwiązanie, ale grafika na drzwiach to już chyba za dużo szczęścia :no:. chyba bardziej pasowałaby mi opcja otwartych półek, na któych trzymałabym jakieś dekoracyjne pudełka (w których byłyby lekarstwa) :confused:

Nihru nie wiem jak zniszczona jest, ale dla mnie jest właśnie taką wisienką na trocie właśnie przez inność swojego odcienia. NA zdjęciach dla mnie bomba :)

Skoro mnie to nie ominie to:

- mi się podoba oświetlenie takie jakie jest w łazience

- cena za drzwi tapicerowane...nie wiem...mi zagłówek na całą tapicerowaną ścianę wyceniono na 1500 zł ale wymiar 330 cm x 140 cm wysokości. U was chyba nie najtaniej, ale z drugiej strony to trzeba zrobić dobrze...a u mnie mąż się zarzeka że takich drzwi nie będzie :cry:

Edytowane przez Venus_m

Na pewno nie jest aż tak zniszczona, żeby jeszcze parę miesięcy nie mogła sobie postać :).

Dobra - poczekamy, może natchnienie na mnie spłynie. Mam całą listę pilniejszych robót :lol2:

Co do oświetlenia, to znowu: zdjęcia przekłamują kolory :(. Tak czy inaczej, wymiana oświetlenia w łazience wymaga jeszcze długiego urabiania małżonka. jak mu wczoraj radośnie zakomunikowałam że "znalazłam cudne kinkiety do łazienki" to.... no cóż. powiem tylko że się zirytował chłopina:lol2:

Venus - ale u Ciebie ta cena jest chyba za zagłówek już na gotowo, a u mnie za samą dechę:( tapicerować będę sama :(

ale skoro jesteśmy przy temacie: z czego masz ten zagłówek? płyta? drewno?

bo mój stolarz tłumaczył mi że wszelkie płyty są za miękkie, żeby utrzymać zszywki, dlatego robi dodatkowo opaskę z drewna dookoła i za to pewnie sobie tak liczy :(

Edytowane przez nihiru

Nihiru, ja się chyba rejtanem rzucę przed Twoją szafkę, żebyś jej tylko nie przemalowywała! Jest przepiękna. Masz dużą łazienkę, więc ciemny mebel jej nie zagraci. A różnicą odcieni się nie przejmuj, tak wygląda bardziej naturalnie, a nie jak komplecik. W dodatku ładnie zgrywa się z białymi płytkami i kolorem ścian. Rozumiem, że to jakaś stara, z demobilu? Właśnie szukam inspiracji do kredensu do łazienki (żeby ukryć pralkę i różnetakie) i Twoja komoda jest na razie No. 1 jako inspiracja dla dolnej części. Czy mogę pomęczyć Cię o więcej szczegółów - np. zdjęcie z otwartymi drzwiami, wymiary z blatem, wysokość dolnego cokołu... Jeśli nie chcesz wrzucać tutaj, to błagam na priva!

Co do oświetlenia, to znowu: zdjęcia przekłamują kolory :(. Tak czy inaczej, wymiana oświetlenia w łazience wymaga jeszcze długiego urabiania małżonka. jak mu wczoraj radośnie zakomunikowałam że "znalazłam cudne kinkiety do łazienki" to.... no cóż. powiem tylko że się zirytował chłopina:lol2:

nihiru, a sama nie dasz rady?

Wiesz, ja swojego namawiałam rok na zmianę kinkietów w pokoju dziennym. Podchodził do tego jak pies do jeża, bo wiercić trzeba, bo coś tam. Ble ble ble :p

Jak przyszło co do czego, to się okazało, że stare dziury idealnie pasowały do nowych kinkietów. A kabelki, to ja sama bym podłączyła :mad:

Kinkiet jest naprawdę super i nie kosztuje majątku. Kup może zatem i spróbuj może się uda.

Chyba, że małżonek z tych dumnych i się sfoszy, że mu baba ingeruje w męskie zajęcia :lol2:

Venus - ale u Ciebie ta cena jest chyba za zagłówek już na gotowo, a u mnie za samą dechę:( tapicerować będę sama :(

O drzwiach się chyba nie wypowiedziałam :oops:

Najbardziej podoba mi się opcja trzecia, potem pierwsza.

I znowu, nie dasz rady sama tego ramiaka dorobić?

O ile dobrze zrozumiałam, to stolarz zrobi Ci drzwi z płyty i na nich umocuje ramiak, tak?

To niech zrobi same drzwi.

Wiem, wiem, straszna Zosia samosia ze mnie ;)