nihiru 21.03.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Aricia - po pierwsze witam w wątku, bo nie pamiętam czy już u mnie gościłaś a po drugie WIELKIE DZIĘKUJĘ: nie tylko za tą lampę (którą nie dość że mogę obejrzeć sobie w leroju, to jeszcze ma wykończenie w brązie a nie w chromie:yes:; jeżeli na żywo prezentuje się równie dobrze, to ladies and gentelmen, we have a winner ) ale również za tego linka do sklepu, który wkleiłaś u Narendil:) Szukając tej lampy znalazłam tam kinkiet do łazienki, w którym się absolutnie zakochałam: http://i3.fmix.pl/fmi1808/0bef6bef001ad18c4f69b5e8/zdjecie.jpg co prawda musiałabym go powiesić do góry nogami i wzięłabym wersję w niklu, nie w brązie, jak ten: http://i3.fmix.pl/fmi928/e783d3cc001cc2114f69b5e5/zdjecie.jpg ale poza tym jest idealny. Kłopot tylko miałabym z żyrandolem, którego nie da się zawiesić do góry nogami i który w dodatku jest dla mnie już trochę za drogi http://i1.fmix.pl/fmi1505/1645cbea00280c6a4f69b5f0/zdjecie.jpg Musiałabym szukać z innego kompletu, ale kompletnie (gra słów przypadkowa:)) nie mam pomysłu, co by tu zagrało. Dla przypomnienia (żeby już całkiem Wam zamieszać w głowach od skakania po tematach:)) przypominam łazienkę http://i3.fmix.pl/fmi1355/716a41190006340b4ec17162/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi220/bef53117000211d64ec1720a/zdjecie.jpg Przy okazji - jestem Wam winna zdjęcie mojej nowej komódki, która zastąpiła przewijak (hip hip, hurra:)). dojechała, idealnie wpasowała się w kącik i tylko trzeba ją przemalować (podobnie jak i fotel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 21.03.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 ...chyba jeszcze nie gościłam u Ciebie ( oficyjalnie )...ale współforumujemy już na tylu wątkach, że to chyba nie ma znaczenia... jeśli linki pomogą, będzie mi baaaardzo miło! będę czasem podglądać, jeśli nie masz nic na przeciwko !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 21.03.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) będę czasem podglądać, jeśli nie masz nic na przeciwko !!!! żartujesz sobie, prawda?! każda nowa doradzaczka cieszy mnie bardziej niż 100 zł w kieszeni:lol2: Venus, która wspomniała o tapecie w garderobie, natchnęła mnie do kolejnego pytania. Dziewczyny, z praktycznego/ekonomicznego punktu widzenia co jest lepsze: pomalować cały pokój (w tym garderobę) farbą zmywalną czy też w pokoju malować zwykła farbą a w garderobie położyć tapetę? Miałam zamiar malować całość, ale może to nie jest dobre rozwiązanie:confused: nigy nie miałam garderoby, więc nie mam doświadczeń w tym względzie... Edytowane 21 Marca 2012 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.03.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 przyszłam do Ciebie od narendil i wklejam lampę : http://www.leroymerlin.pl/produkty/lampa-wiszaca-concha,1252649575,1252384222.html występują w paru wariantach :http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?szukaj=concha&category=products Wiedziałam, że na żywo gdzieś taką lampę widziałam! Szukałam na stronie LM i nie mogłam znaleźć. Nota bene, to mogliby przeglądanie produktów poprawić. A tu proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 21.03.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Wiedziałam, że na żywo gdzieś taką lampę widziałam! Szukałam na stronie LM i nie mogłam znaleźć. Nota bene, to mogliby przeglądanie produktów poprawić. A tu proszę uff, i mnie się wydawało że ją widziałam (bo przecież sama z siebie jej nie wymyśliłam ), ale wstyd mi było się przyznać do sklerozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.03.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 helloł Wpadam z rewizytą, nie raz na pewno już tu byłam ale czy się odezwałam nie pamiętam Ostatnie 3 strony i drzwi tapicerowane do garderoby miodzio, oj chciałabym...chciała kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 21.03.2012 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Ostatnie 3 strony i drzwi tapicerowane do garderoby miodzio, oj chciałabym...chciała No pewnie - bo ostatnie trzy strony to same inspiracje i zakupy kibicuję I co? Myslisz że tak łatwo się wywiniesz? Prędziutko proszę o opinię co do kinkietów do łazienki i ceny drzwi, thankyouverymuch Edytowane 21 Marca 2012 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.03.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Super kinkiety! Będą pasować Na sufit może jakiś plafon? U Magdy było ich sporo. Czy jesteś nastawiona na żyrandol? Inspirowane Tolomeo są też czarne: http://www.customform.pl/Sklep/scienne/Tolomeo,2,0,20,389.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 21.03.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Kwadratowy plafon... no - to by się mogło sprawdzić Narendilku - lampę sobie zapisałam bo mi się bardzo podoba, ale dla czarnego na razie nie bardzo widzę miejsce u siebie (chociaż.... w zasadzie jadalnię planowałam biało-czarną ). Szukam czerwonego kinkietu do pokoju Igora, który ma być biało-niebieski z czerwonymi akcentami. I taki kinkiet na długim ramieniu byłby bardzo wygodny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.03.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 nieźle - w poniedziałek dokładnie byłam w LM i oglądałam te lampy (od dawna mamtaką w planach do Hanutkowego pokoju). Ceny niezłe ale mnie rozczarował ten stelaż na którym rozpięte są te łańcuchy z masy perłowej... sąz cieniutkiego druciku - trochę jak samoróbka wygląda:roll: Te wrzucone przez narendil i yokastę dużo porządniejsze mi się wydają:yes:Ale warto kupić w LM, przymierzyć, czy do koncepcji pasuje - i oddać jeśli jakość nie będzie odpowiadać Kinkiety fajne:yes: A co to za strona jeśli mogę wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.03.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Magda, proszę: http://www.quelo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.03.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 ach no znam znam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 To ja z samego rana pędzę do Ciebie wklajać linka, a tutaj okazuje się że Narendil mnie już wyręczyła Dziewczęta, wrzucam zdjęcia nowej-starej komody w łazience: http://i1.fmix.pl/fmi2588/4bc9039b000a088a4f6a5183/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1595/c3adc19a00102e154f6a519f/zdjecie.jpg Nie wiem jak Wam, ale mnie się bardzo podoba: idealnie trafione wymiary, nie za bardzo zdobna, cena - 200 zł (jupiii :lol2) a jako bonus - zapach drewna różanego w środku (nie mam pojęcia skąd się wziął, ale jest i bardzo mi się podoba ). Trzeba ją tylko przemalować i tutaj mam zonka. Na początku chciałam pójść na łatwiznę i machnąć ją na biało, ale na tle białych płytek zniknie. Dobrze byłoby zrobić takie wykończenie jak na konsoli ale są dwa ale: po pierwsze trudno będzie osiągnąć taki sam odcień na innym drewnie, a po drugie - bejcowanie/woskowanie wymaga dużo dokładniejszego oczyszczenia z lakieru (a w tych rowkach będzie to trudne); nie chceeee mi się ; wolałabym zamalować ją zwykła farbą kryjącą (ale znowuż - jakoś mi szkoda zakrywać to drewno). Jestem w kropce i potrzebuję Waszej pomocy. Drugie pytanie jest takie: Nad komodą planowałam jeszcze szafeczkę - półeczkę na lekarstwa (wysoko, żeby dzieć nie sięgnął - innego miejsca w domu raczej brak). No ale tam prosi się jakiś obraz/grafika... I znowu mam dylemat http://i1.fmix.pl/fmi1800/45653f5e001911574f6a5193/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Na pewno komoda wymaga malowania?Może na zdjęciach czegoś nie widać, ale wygląda super. A może zrobisz nie za głęboką szafkę (14-15 cm?) a na jej drzwiczkach umieścisz grafikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Raczej wymaga - na zdjęciach nie widać, że na lakier w paru miejscach jest uszkodzony (zwłaszcza na blacie). Poza tym przeszkadza mi ten czerwonawy odcień - moim zdaniem zupełnie nie pasuje do reszty. płytka szafeczka to jedyne rozwiązanie, ale grafika na drzwiach to już chyba za dużo szczęścia . chyba bardziej pasowałaby mi opcja otwartych półek, na któych trzymałabym jakieś dekoracyjne pudełka (w których byłyby lekarstwa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.03.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Nihru nie wiem jak zniszczona jest, ale dla mnie jest właśnie taką wisienką na trocie właśnie przez inność swojego odcienia. NA zdjęciach dla mnie bomba Skoro mnie to nie ominie to: - mi się podoba oświetlenie takie jakie jest w łazience - cena za drzwi tapicerowane...nie wiem...mi zagłówek na całą tapicerowaną ścianę wyceniono na 1500 zł ale wymiar 330 cm x 140 cm wysokości. U was chyba nie najtaniej, ale z drugiej strony to trzeba zrobić dobrze...a u mnie mąż się zarzeka że takich drzwi nie będzie Edytowane 22 Marca 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Na pewno nie jest aż tak zniszczona, żeby jeszcze parę miesięcy nie mogła sobie postać . Dobra - poczekamy, może natchnienie na mnie spłynie. Mam całą listę pilniejszych robót Co do oświetlenia, to znowu: zdjęcia przekłamują kolory . Tak czy inaczej, wymiana oświetlenia w łazience wymaga jeszcze długiego urabiania małżonka. jak mu wczoraj radośnie zakomunikowałam że "znalazłam cudne kinkiety do łazienki" to.... no cóż. powiem tylko że się zirytował chłopina:lol2: Venus - ale u Ciebie ta cena jest chyba za zagłówek już na gotowo, a u mnie za samą dechę tapicerować będę sama ale skoro jesteśmy przy temacie: z czego masz ten zagłówek? płyta? drewno? bo mój stolarz tłumaczył mi że wszelkie płyty są za miękkie, żeby utrzymać zszywki, dlatego robi dodatkowo opaskę z drewna dookoła i za to pewnie sobie tak liczy Edytowane 22 Marca 2012 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 22.03.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Nihiru, ja się chyba rejtanem rzucę przed Twoją szafkę, żebyś jej tylko nie przemalowywała! Jest przepiękna. Masz dużą łazienkę, więc ciemny mebel jej nie zagraci. A różnicą odcieni się nie przejmuj, tak wygląda bardziej naturalnie, a nie jak komplecik. W dodatku ładnie zgrywa się z białymi płytkami i kolorem ścian. Rozumiem, że to jakaś stara, z demobilu? Właśnie szukam inspiracji do kredensu do łazienki (żeby ukryć pralkę i różnetakie) i Twoja komoda jest na razie No. 1 jako inspiracja dla dolnej części. Czy mogę pomęczyć Cię o więcej szczegółów - np. zdjęcie z otwartymi drzwiami, wymiary z blatem, wysokość dolnego cokołu... Jeśli nie chcesz wrzucać tutaj, to błagam na priva! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.03.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 i dlatego ja bym się na tą cenę nie zgodziła ja mam 1500 na gotowo i tak uważam, że za drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.03.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Co do oświetlenia, to znowu: zdjęcia przekłamują kolory . Tak czy inaczej, wymiana oświetlenia w łazience wymaga jeszcze długiego urabiania małżonka. jak mu wczoraj radośnie zakomunikowałam że "znalazłam cudne kinkiety do łazienki" to.... no cóż. powiem tylko że się zirytował chłopina:lol2: nihiru, a sama nie dasz rady? Wiesz, ja swojego namawiałam rok na zmianę kinkietów w pokoju dziennym. Podchodził do tego jak pies do jeża, bo wiercić trzeba, bo coś tam. Ble ble ble Jak przyszło co do czego, to się okazało, że stare dziury idealnie pasowały do nowych kinkietów. A kabelki, to ja sama bym podłączyła Kinkiet jest naprawdę super i nie kosztuje majątku. Kup może zatem i spróbuj może się uda. Chyba, że małżonek z tych dumnych i się sfoszy, że mu baba ingeruje w męskie zajęcia Venus - ale u Ciebie ta cena jest chyba za zagłówek już na gotowo, a u mnie za samą dechę tapicerować będę sama O drzwiach się chyba nie wypowiedziałam Najbardziej podoba mi się opcja trzecia, potem pierwsza. I znowu, nie dasz rady sama tego ramiaka dorobić? O ile dobrze zrozumiałam, to stolarz zrobi Ci drzwi z płyty i na nich umocuje ramiak, tak? To niech zrobi same drzwi. Wiem, wiem, straszna Zosia samosia ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts