nihiru 22.03.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Chętnie zobaczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 No nie wierzę! LASCHE przeciwko malowaniu mebli?! Świat się kończy Fakt:rotfl: Nihiru, a ja mówię Ci MALUJ:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 I bądź tu człowieku mądry. Zrobię tak: pomaluję na zewnątrz a od środka zostawię. Albo odwrotnie. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Może być? tylko nie odwrotnie :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Nie no. To nie na moją biedną głowę. Idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.03.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Asiu, trochę to trwało ale wklejam Ci mojego Tripp Trappa. Niewiele na zdjęciach widać, bo i światło marne, i aparat średniej klasy, i ze mnie fotograf jak z koziej... Na drugim zdjęciu można się dopatrzeć, że farba nie kryje w 100%. Producent zaleca malowanie tylko pędzlem, więc idealnie nie pokryjesz, bo farba jest dość rzadka. Na krześle są 3 warstwy. A, i drewno musi być surowe i jasne, by było coś widać Myślałam, że mnie coś trafi podczas szlifowania tych wgłębień Usunę zdjęcia, kiedy nie będą Ci już potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.03.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Nadrobiłam Całe 30 stron zdjęć i inspiracji i nawet trochę poczytałam Witaj! Jestem pod ogromnym wrażeniem zmian, jakie przeprowadzasz u siebie. Domek nabiera charakteru, o jakim pisałaś na początku. Super! Jeśli nie masz nic przeciw wypowiem się i ja: Kinkiety i stare i nowe mi się podobają. Z naciskiem na nowe - z uwagi na nikiel pasujący do baterii. Bieliźniarka... Sama nie wiem. Jest świetna, ale u mnie "czerwonawa" (a mam alergię na ten odcień). Chyba nieśmiało dołączę do grona opowiadającego się ZA malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 30.03.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Narendil - wielkie dzięki za pamięć. Bardzo ładny efekt ale faktycznie na pierwszej fotce ta farba wygląda na kryjącą. A jaki to kolor? Bałtycka mewa? Czy to biel, tylko z z Ciebie taki fotograf... (wiem, zła kobieta jestem: nie dość że się poświęcasz dla mnie, to ja się z Ciebie nabijam. W ramach rewanżu możesz ponabijać się ze mnie ) Popatrzę sobie w sobotę na te farby w Leroju i porównam z bliska stopień krycia - mnie bardzo spodobał się ten wosk, którym potraktowałam łóżko (nota bene - ciągle czeka na zmontowanie więc cierpliwie czekajcie na zdjęcia). Do Leroja wybieram się tak czy inaczej, żeby wybrać farby do sypialni. Mam dwa dylematy: 1. Która firma - Tikurilla czy Flugger? Tikurillę znam jedynie z pozytywnych opinii, a Fluggera z doświadczenia z deską elewacyjną (też pozytywne). Sytuację komplikuje okoliczność, że chcę jednocześnie wybrać farbę do ścian i do komody (której jeszcze nie mam, ale to pikuś. 2. Który zestaw kolorystyczny: jaśniejszy http://i3.fmix.pl/fmi2780/af0fc085002043d74f758572/zdjecie.jpg czy ciemniejszy http://i3.fmix.pl/fmi920/06a33665000ebbdf4f758575/zdjecie.jpg plusy i minusy: wersja jaśniejsza - trochę mniej ją "czuję" niż tą ciemniejszą, tego typu beżyki wydają mi się dość mdłe i obawiam się że nawet kropla koralu i dużo bieli nie doda sypialni charakteru; do tej wersji musiałabym dać również jaśniejszą tapicerkę na drzwiach, co już zupełnie mi się nie podoba. wersja ciemniejsza - podobała mi się od samego początku, wydaje mi się że ma więcej "pazura"; boję się jednak żeby nie zrobić z tego pokoju ciemnej nory. co prawda, przez całą zimę i wieczorami i tak bardziej mi odpowiadają ciemne kolory, dopiero razem z wiosną i słońcem nabieram ochoty na jasne. może po prostu potraktuję tą sypialnię jako eksperyment pt.: jak się czuję w ciemnych pokojach? Bo w kolejce ciągle czeka wybór koloru do holu i salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.03.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) Narendil - wielkie dzięki za pamięć. Bardzo ładny efekt ale faktycznie na pierwszej fotce ta farba wygląda na kryjącą. A jaki to kolor? Bałtycka mewa? Czy to biel, tylko z z Ciebie taki fotograf... No nie, AŻ tak złym fotografem to ja nie jestem To jest kolor o bardzo romantycznej nazwie marmur stalowy z linii transparentna farba do mebli. Pogadamy, jak już nią coś pomalujesz Zabij, ale nie mam zielonego pojęcia czym się różni w ich przypadku farba do mebli od farby do drewna. Chyba tylko kolorami A i weź poprawkę, że ja malowałam drewno bukowe. Ono praktycznie nie ma słojów. Fluggerem malowałam meble, Tikurillą ściany Z jednej i drugiej jestem zadowolona. Dzisiaj umyłam Tikurillę mleczkiem CIF - farba nadal jest na ścianie I wybieram zestaw ciemniejszy. Bardziej szlachetny mi się wydaje. EDIT: A tu metaliczna farba do drewna białe złoto na lakierowanej sośnie: Edytowane 30 Marca 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 30.03.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) No nie, AŻ tak złym fotografem to ja nie jestem To jest kolor o bardzo romantycznej nazwie marmur stalowy z linii transparentna farba do mebli. Pogadamy, jak już nią coś pomalujesz No już, już - nie gniewaj się żartowałam sobie. Pooglądam sobie, pomyślę i dopiero się zdecyduję (w swoim zwykłym, nieśpiesznym tempie:)). Na razie widziałby mi się ciemniejszy kolor - bardziej grafit niż ten stalowy marmur ale nic nie jest przesądzone:) Fluggerem malowałam meble, Tikurillą ściany Z jednej i drugiej jestem zadowolona. Dzisiaj umyłam Tikurillę mleczkiem CIF - farba nadal jest na ścianie I wybieram zestaw ciemniejszy. Bardziej szlachetny mi się wydaje. Dzięki za opinię (zgodną z moimi preferencjami ). Co do firmy, no to cóż, nie będę ukrywała że mam zamiar porównać jutro również ceny Edit: nawet jeśli są wątpliwości co do Twoich umiejętności fotograficznych, to z pewności nie ma ich co do malarskich - to krzesełko jest bardzo profesjonalnie pomalowane Edytowane 30 Marca 2012 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.03.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Edit: nawet jeśli są wątpliwości co do Twoich umiejętności fotograficznych, to z pewności nie ma ich co do malarskich - to krzesełko jest bardzo profesjonalnie pomalowane Dobra, dobra Nie podlizuj się Widziałaś tą drugą farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 30.03.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Widziałam - też nie mam pojęcia czym one się różnią Może jutro uda mi się złapać jakiegoś pracownika i zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.03.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Powodzenia! Może w Twoim LM będą bardziej doinformowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.03.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Stawiam na ciemniejszy Zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 02.04.2012 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Byłam, farbę zakupiłam, nic się nie dowiedziałam, bo Młody szalał w wózku:/ Zdecydowałam się w końcu na Fluggera - po pierwsze kolory bardziej mi się podobały, po drugie - taniej wychodził (ale zdążyłam w ostatniej chwili - od dzisiaj podnieśli ceny z 130 zł za 3l na 150). Chciałam Wam wrzucić zdjęcia, ale monitory tak przekłamują, że to się mija z celem. W każdym razie zawartość kubełka przypomina błoto - zarówno kolorem jak i konsystencją żeby nie zostawiać Was tak całkiem bez zdjęcia, przedstawiam Wam kolejny epizod z cyklu "przerost formy nad treścią" vel "czego to ci Amerykanie nie wymyślą": http://i3.fmix.pl/fmi2722/a26743d2002930664f79739e/zdjecie.jpg tak zwana letnia kuchnia. trochę duża, co? założę się że już godzinę po zrobieniu tego zdjęcia nie wyglądała tak świeżo. Ale to pikuś. Jak ktoś lubi/ma do tego ludzi, to mnie nic do tego. Jest tam jednak jeden element, który mnie powalił na łopatki. Kto zgadnie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.04.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 gryll i okap!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 02.04.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 trafiony zatopiony! robienie wyciągu na zewnątrz.... no po prostu brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.04.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 02.04.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Dość... zaskakujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 02.04.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 to ja załapię się na głosowanie za wersją ciemną rzecz jasna ...i co w sprawie malowania komody?postanowione? (i żeby nie było potem, że zrobi się mdło i będzie płacz hi, hi zniechęciłam? ...nie? próbuję dalej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts