Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

american dream? chciałabym...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki kobitki - wszystkie jesteście kochane :hug:

Powiem Wam, że samo malowanie było najprostsze z całej operacji - znacznie trudniejsze okazało się dobranie koloru :lol2:

żółta farba którą kupiłam w zeszłym roku okazała się zdecydowanie za jasna, a w dodatku mąż wtrącił swoje trzy grosze i stwierdził, że żółty nie - powinien być czerwony :mad: no i też kupiliśmy ze dwie próbki, które zupełnie nie pasowały :bash:.

a najśmieszniejsze jest to, że wcale nie mam pewności, czy na następną wiosnę nie będę tych drzwi przemalowywała na czarno :bash:

jak się okazało - w rowkach jest silicon..... zamalowałam go ale przypuszczam że jak przyjdą mrozy i zacznie pracować, to farba odpadnie :bash:

ale póki co - buzia mi się śmieje za każdym razem jak wchodzę do domu :D: (a jeszcze akurat przy wejściu upajająco pachną bzy.... ehm... miodzio :wiggle:)

Mnie tez sie baaardzo podobaja drzwi w nowym wydaniu! :jawdrop: Pieknie wyszlo i tez mysle,ze klamka i zawiasy na czarno. Oj pewnie sasiedzi tam do Was zagladaja przez plot z ciekawosci :lol2:

A niestety - drzwi są zasłonięte od ulicy ścianką (zimą, jak wieją zimne wiatry bardzo ją sobie chwalimy :)), więc tylko goście mają możliwość je podziwiać :)

ślicznie :wiggle: ja gdybym wymyśliła kolorowe drzwi to chyba bym dostała papiery rozwodowe, masz męża skarba :lol:

papiery bym dostała, jakbym kazała JEMU malować :lol2: kiedyś narzekałam, że wszystkie moje pomysły co bardziej nietypowe od razu odrzuca, ale ostatnio widzę że chyba się przyzwyczaił, bo jakoś nie protestuje za bardzo:lol2:

nihiru ALE DRZWI !!! szacun ... pięknie :) pokaż z dalszej perspektywy przy okazji :)

odważnie i cudnie :) a kolor extra, nie razi i cieszy :)

dużo dalszej perspektywy to już nie będzie, bo zaraz ogrodzenie, ale obiecuję że wrzucę więcej zdjęć jak w końcu zrobimy te opaski wokół okien - jeszcze nie zamówione :bash:

Nie zdążyłam jeszcze przeczytać całego wątku,niemniej jednak już teraz witam się serdecznie :)

Bardzo optymistyczne wejście w progi domu :)

Prawda? :D serdecznie Cię witam :welcome: - zaglądaj jak najczęściej :)

NIhiru, drzwi świetne- ekstra robota:-)

:hug: :)

obłędnie Ci wyszły te drzwi, kolor za....sty, brakuje mi tylko zdjęcia w wersji przed - to dopiero była by fajnie przedstawiona metamorfoza

mnie też brakuje! ale tak się spieszyłam do malowania że zapomniałam zrobić :( jedyne zdjęcie na którym widać kawałek drzwi to jest jeszcze z remontu:

http://i3.fmix.pl/fmi37/e82504d0002a76ae4e7c5c88/zdjecie.jpg

nie wiem czy coś pomogło :lol2:

Właśnie o sylikon miałam się pytać, chcę swoje drzwi od środka na biało pomalować ale ten sylikon spędza mi sen z powiek, drzwi są brązowe. Nie myślałaś o wyskubaniu sylikonu i położeniu na nowo - w kolorze?

Podoba mi się też, że klamka i zawiasy nie są czarne :D. Jesteś pewna zmiany?

Nie jestem pewna :no: tym bardziej że klamkę i zamek mogę zdjąć, żeby je pomalować sprayem, ale zawiasów już nie bardzo a malowanie metalu pędzlem nie bardzo mi się widzi:no:

silikon na tyle ile się dało to wydłubałam ale jak mąż próbował kupić żółty silicon, to sprzedawcy tylko się w głowę popukali :lol2:

zobaczymy - jeśli ten silikon bardzo będzie wyłaził, to - jak już wspomniałam - za rok jestem gotowa znowu malować te drzwi, tym razem na czarno (z maksymalnym połyskiem :). może tym razem trzy warstwy wystarczą :)

z kupnem białego siliconu nie powinno być jednak problemu więc go girl! :) Marjelka ma białe drzwi i wyglądają obłędnie :yes:

nie no, ja teraz podobne pytania jak Magdazzz zadaję :).

Ale drzwi ... obłędne. W moim grajdole mają piękny domek, obity czarnymi płytami (w części) i drewnianą elewacją. Drzwi maja w kolorze ... limonki (tak, tak, tej "niemodnej" na forum od niedawna). Podobno maja też szklany strop - ale nie było mi dale tego widzieć. Twoje drzwi tak samo mi się podobają jak te limonkowe. Tylko, ze oni kupili a TY .... matko, SAMA !!!

Moje białe tylko od środka będą, z zewnątrz muszą niestety zostać :( bo okna brązowe (nawiasem mówiąc: ble).

Eee - przecież u mnie okna nie są żółte :lol2:

Ale drzwi ... obłędne. W moim grajdole mają piękny domek, obity czarnymi płytami (w części) i drewnianą elewacją. Drzwi maja w kolorze ... limonki (tak, tak, tej "niemodnej" na forum od niedawna). Podobno maja też szklany strop - ale nie było mi dale tego widzieć. Twoje drzwi tak samo mi się podobają jak te limonkowe. Tylko, ze oni kupili a TY .... matko, SAMA !!!

widziałam nowoczesny dom z czarną elewację - super był :yes:

sama, sama - a co to za problem: tylko cztery sesje po dwie godziny każda :lol2: a tak na serio to sukces odtrąbię dopiero po zimie;

zachęciły mnie amerykańskie blogi, co najmniej o trzech przemalowanych drzwiach czytałam (przykład: http://www.younghouselove.com/2011/08/old-yeller/) ale może tam mają inne drzwi? bez silikonu? :confused:

takie masz super te drzwi, że właśnie siedzę na nacie i szukam inspiracji coby zrobić coś ze swoimi białymi :p

na żółto je machnij :lol2: http://www.younghouselove.com/2011/08/guess-what-im-up-to/

• 4 weeks później...