Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

american dream? chciałabym...

Recommended Posts

Zauważyłam pytanie o namiar, ale nie mogę niestety żadnym wspomóc.

Ta... proste wałeczkiem... To ja Ci pokażę jak u mnie narożniki wałeczkiem wychodzą... kurka wodna :(

Aaa, bo zapomniałam - w rogach domalowuję pędzelkiem:), ale jak mam lenia i dobry wałek to czasem i bez pędzelka daje radę :lol2:

Nihiru tutaj patrzyłaś są nawet szerokie na 280cm ale to nie wawa;) za to można poprosić o próbkę.

Dziękuję! Co prawda nie znalazłam tego, co szukałam (jedyna biała tkanina była we wzorek), ale:

1. przynajmniej się dowiedziałam, że takie szerokości też istnieją, więc mogę szukać dalej,

2. za taką cenę materiału lepiej kupić gotową narzutę:)

3. mają duży wybór materiałów na inną robótkę, którą mam w planach:wiggle:

tak na marginesie: wiecie co, to się zaczyna robić jak nałóg;). jeszcze parę lat temu z DIY to najwyżej pomalowałam ściany w pokoju. potem odkryłam blogosferę i zaczęłam robić różne rzeczy. efekt jest taki, że to, co miało być sposobem na tanie upgrejdowanie domu, stało się bardzo kosztownym hobby: zamiast butów na jesień wolę kupić materiał na narzutę, a zamiast pojechać w sobotę do znajomych, wolę przemalować meble:jawdrop:

to się zaczyna robić chorobliwe;)

A ja chyba nie w temacie :oops:

niemożliwe! pottera puszczają w telewizji średnio raz na rok - jak Ty się uchowałaś?!:)

Nihiru :) komoda wyszła super :) odważny kolorek, u Ciebie prezentuje się cudnie :)

Mi się uchwyty podobają :)

co do tkaniny nie pomogę ale pełen szacun za samą myśl uszycia własnymi ręcami taaaaaaaaakiego nakrycia :)

dziękuję :hug:

myślisz, że taka narzuta jest trudna do zrobienia? Mnie właśnie zachęciło to, że wydaje mi się łatwa :lol2:

Ja chcę z powrotem pogodę sprzed dwóch dni! buu...

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oo - ramy inne, ale format i podparcie dokładnie jak sobie obmyśliłam :yes: - thx:)

Tylko taki drobnomieszczański problem mam: lustro ciężkie, przesuwać go nie będzie jak, a odkurzyć tam z tyłu trzeba będzie;)

(co mi przypomina o pewnej bardzo irytującej - mnie - sprawie: czy producenci odkurzaczy nie mogliby łaskawie zaprojektować jakiejś sensownej końcówki do odkurzania wąskich miejsc? te obecne to się do (...) nadają :mad: nie mam jak odkurzyć tych zakamarków przy fotelach w samochodzie :mad:

z góry dziękujęza pozytywne rozpatrzenie mojej prośby) :lol2:

Dawno mnie u Ciebie nie było i oniemiałam! No obłędne te drzwi i pomysł z takim zagospodarowaniem garderoby!

I jak jeszcze doczytałam, że to Twoja sprawka (własnoręczna) to szczęka ponownie powędrowała mnie w dól. To się nazywa inspiracja dzięki, której człowiek zaczyna myśleć, że się da coś zrobić, a nie tylko, że w sklepie można gotowe kupić (pomijając fakt, że ja takich umiejętności niestety nie posiadam:()

Dawno mnie u Ciebie nie było i oniemiałam! No obłędne te drzwi i pomysł z takim zagospodarowaniem garderoby!

I jak jeszcze doczytałam, że to Twoja sprawka (własnoręczna) to szczęka ponownie powędrowała mnie w dól. To się nazywa inspiracja dzięki, której człowiek zaczyna myśleć, że się da coś zrobić, a nie tylko, że w sklepie można gotowe kupić (pomijając fakt, że ja takich umiejętności niestety nie posiadam:()

Domi - ależ to najpiękniejsze słowa, jakie mogłam usłyszeć! To nieprawda, że Ty takich umiejętności nie posiadasz! Przeczytaj co napisałam wyżej: ja też parę lat temu sądziłam że nic nie umiem! A później zaczęłam czytać, i czytać, i oglądać, i zastanawiać się, i końcu stwierdziłam, że w sumie, co mi szkodzi spróbować. No to spróbowałam. I to dość ambitnie, bo zaczęłam od odnowienia tego kredensu, co stoi w kuchni. Odnowiłam go absolutnie okropnie - farba już zżółkła, szpachlówka odłazi i szczebelki wypadają, ale to nieważne - poprawię go albo przeniosę gdzie indziej. Ważne jest po prostu się odważyć i zrobić pierwszy krok, a wtedy się okaże że:

po pierwsze - to wcale nie jest trudne i żadnych specjalnych umiejętności nie wymaga (a do tego przez internet zawsze można uzyskać porady od kogoś, kto wcześniej już to robił)

po drugie - nawet jak zrobisz błąd, coś się nie uda, coś nie wyjdzie tak jak myślałaś - to co z tego? Poprawisz, a z błędu wyciągniesz naukę.

Tego podejścia nauczyła mnie blogerka nester. przeczytaj jej dwa posty o podejmowaniu ryzyka:

http://www.thenester.com/2011/03/take-a-risk-day.html

http://www.thenester.com/2011/03/national-not-really-take-a-risk-day.html

A z kolei john&sherry z wielokrotnie polecanego przeze mnie bloga http://www.younghouselove.com/ nauczyli mnie, że urządzanie domu to jest proces, który może trwać całe lata i że to normalne, że nie zawsze uda się wszystko zrobić dobrze za pierwszym razem. poczytaj sobie, ile nakombinowali się z krzesłami w jadalni, zanim w końcu stwierdzili że jednak trzeba kupić inne:):

http://www.younghouselove.com/2012/09/a-little-chair-related-riddle/

Cała ta tyrada sprowadza się do jednego zdania: spróbuj, a może się zdziwisz:)

Pysiaczku - nie bój się - nie przegapiłam Ciebie - dziękuję:)

Edytowane przez nihiru

nihiru, że się tak bezczelnie zapytam. Wykorzystałaś już cały urlop na ten rok?

Przyjechałabyś na piękne Podlasie. Wikt i opierunek zapewniam.

Mam kilka krzeseł do pomalowania :rotfl:

:lol2: Ania jak coś wymyśli to :lol2:

Nihiru komoda wyszła Ci fenomenalnie, no mucha nie siada.:jawdrop::jawdrop:

Ja bym uchwyty też zmieniła, czarne kryształowe pasują i nawet znalazłam piękne w znośnej cenie:wiggle:

Zobacz sobie TU, a ich producenta TU

pozdrawiam:bye:

Edytowane przez agawi74

Nihiru piszę po prostu co myślę, a słowa pochwały zdecydowanie Ci się należą! strasznie dziękuję za linki. Zapisałam je sobie i po 22 (mam egzamin i wolę nie zaczynać lektury przed tym bo jeszcze mnie wciągnie i książki już całkiem pójdą w odstawkę), robię sobie kawkę i zasiadam przed ekran, aby poczytać i inspirować się dalej (serio zdjęcia tego co zrobiłaś dały mi bardzo dużo do myślenia - DZIĘKUJĘ jeszcze raz:hug:)

Piękna sypialnia...obłędne drzwi...komoda wyszła rewelacyjnie...a poza tym...odważna i zdolna z ciebie kobitka:):):)

Pozdrawiam

ciągle te niezasłużone komplementa. no przeca Wam tłumaczę że nie taki diabeł straszny...:)

Taka żona jak ty toż to skarb w domu:)

No widzisz, tu jest pewien problem - cechy pożądane u projektanta/renowatora/malarza/tapicera niekoniecznie są kompatybilne z cechami pożadanymi u żony. zwłaszcza jak mąż na początku listy priorytetów ma obiad, a na końcu ładną komodę - a żona odwrotnie:lol2:

Więc wygląda to tak, że mąż wchodzi do domu i mówi "a ty znowu malujesz zamiast obiad gotować":)

Ja bym uchwyty też zmieniła, czarne kryształowe pasują i nawet znalazłam piękne w znośnej cenie:wiggle:

Zobacz sobie TU, a ich producenta TU

Agawi - sama nie wiem czy Cię uściskać, czy wytarmosić!:lol2: Bo z jednej strony znalazłaś idealne gałeczki - dokładnie takie jak chciałam i w dodatku faktycznie za przyzwoitą cenę. Z drugiej strony - tak się cieszyłam, że nie muszę szpachlować i zamalowywać tych dziurek po uchwytach (tak po prawdzie, to one są na tyle duże, że nie wiem nawet czy szpachlówka da radę :confused:) ;lol2: