narendil 27.09.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A zasłonki też z mężowskich koszul? Bo tak się ładnie komponują z ładnymi poduszkami Odnośnie warsztatu dekoratorskiego to mam podobnie. Brakuje mi tego czegoś więc chętnie z porad skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.09.2012 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 To fakt - to moje pierwsze prawdziwie bezkosztowe DIY. No, nie liczę zakupu białej nitki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.09.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A zasłonki też z mężowskich koszul? Bo tak się ładnie komponują z ładnymi poduszkami No właśnie się trochę obawiam, czy nie za bardzo się komponują Nie za dużo tych niebieskich pasków? No ale mam jeszcze trochę planów względem tego pokoju (przykładowo - nie zdawałam sobie sprawy że ten dywan AŻ TAK źle wygląda ), więc zobaczymy co tam jeszcze wyjdzie. W każdym razie - zasłony to zakup z Tchibo, jakiś rok temu. Odnośnie warsztatu dekoratorskiego to mam podobnie. Brakuje mi tego czegoś więc chętnie z porad skorzystam Moja pierwsza próbka to ta wystawka na komodzie: wykorzystanie książek, skontrastowanie prostokątów z okrągłym szkłem, wykorzystanie zdjęcia jako tła - to wszystko to nie moje pomysły, tylko zastosowanie rad z netu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 27.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wiesz Nihiru, zazdroszczę Ci TEGO. Nie umiem nazwać o co chodzi. Ale mówisz, że nie znasz się na dekorowaniu, tylko czytasz, czytasz i czytasz... I wychodzą Ci cudeńka. Ja nie umiem sobie poradzić z ogródkiem. O dekorowaniu nie wspomnę. Ale ja siadam w kącie, zaczynam narzekać i użalać się nad sobą. Brakuje mi tego samozaparcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.09.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A ja zazdroszczę, że kończysz prace jakie zaczynasz . U mnie stoi milion rzeczy rozgrzebanych. Nawet dostałam jako dziecko książeczkę "kończ coś zaczął" i...chyba nie doczytałam do końca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.09.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Oj dziewczyny, dziewczyny - aż się uśmiechnęłam do siebie pamiętajcie że to tylko internet - tutaj każdy pokazuje się od najlepszej strony (prawdę powiedziawszy - ja mam z tym problem, bo z jednej strony jeszcze nie zwariowałam, żeby pokazywać Wam swój paskudny salon, a z drugiej - mam wrażenie że Was oszukuję, że gdybyście do mnie przyszły, to nie byłoby tych zachwytów - stąd te wszystkie moje zarzekania się ) Wiesz Nihiru, zazdroszczę Ci TEGO. Nie umiem nazwać o co chodzi. Ale mówisz, że nie znasz się na dekorowaniu, tylko czytasz, czytasz i czytasz... I wychodzą Ci cudeńka. Ja nie umiem sobie poradzić z ogródkiem. O dekorowaniu nie wspomnę. Ale ja siadam w kącie, zaczynam narzekać i użalać się nad sobą. Brakuje mi tego samozaparcia! Tiaa - już raz się dałam na to Twoje narzekanie nabrać. Narzekałaś na swój dom i naprawdę myślałam, że tam nie wiadomo co się dzieje. A potem przejrzałam wątek i się okazało że domek śliczny i duużo ładniejszy niż cokolwiek ja mogę pokazać u siebie:D. Także sorry - nie wierzę Ci A ja zazdroszczę, że kończysz prace jakie zaczynasz . U mnie stoi milion rzeczy rozgrzebanych. Nawet dostałam jako dziecko książeczkę "kończ coś zaczął" i...chyba nie doczytałam do końca . Żartujesz sobie ze mnie, prawda? Pamiętasz może jak na początku roku radziłam się Was w sprawie galerii nad schodami? Tydzień temu powiesiłam w końcu te ramki. 10 miesięcy wisiały na ścianie papiery! A pamiętasz, że rok temu malowałam schody? No więc ćwierćwałki wykańczające ciągle leżą na strychu i czekają na zmiłowanie, a Igor ma uciechę z szukania pająków w dziurach Także myślę, że nie różnimy się zbytnio w tym zakresie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 27.09.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Poduszki z koszul????????!!!!!!!!! o ja cie, ale bajer!!!! Niech te egzaminy już się kończą, to zacznę czytać te polecone przez Ciebie blogi i marzyć by coś zrobić PS. layering = warstwowanie? Rzeczywiście polskie odpowiedniki brzmią komicznie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.09.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Poduszki z koszul????????!!!!!!!!! o ja cie, ale bajer!!!! Chcesz dowód? Tym razem - w końcu - udało mi się zrobić zdjęcia przed: potrzebne materiały: - kilka starych koszul - trochę pianki - podszewka opcjonalnie - jeśli ktoś nie chce zdejmowanej poszewki, to podszewki nie potrzebuje (ale mi się zrymowało:)) http://i2.fmix.pl/fmi288/550dbb5e000fa97a5060b35a/zdjecie.jpg piankę odrysować od siedzenia i wykroić - dość dokładnie, bo to nie wypełnienie na poduszki - nie wyrówna się z pasków/mankietów pozszywać paski, paski potem ze sobą pozszywać; kolejne dwa kawałki materiału zeszyć ze sobą na zrobienie spodu (jeśli szyjecie z koszuli, to wybierzcie przód - tam gdzie są guziki, będziecie miały problem zapięcia z głowy:)) http://i1.fmix.pl/fmi2329/28907e6100153fa55060b380/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1048/51868cdc001da1fc5060b3a6/zdjecie.jpg od pianki odrysować wzór - najpierw na podszewce, potem na tych zeszytych kawałkach; wyciąć pasek materiału na bok - pozszywać wszystko ze sobą, niespecjalnie martwiąc się o dokładność - w razie czego się poprawi:). Najtrudniejsze z tego jest zeszycie podszewki, bo się ślizga - tu zalecam uprzednie fastrygowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 27.09.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 NIHIRU TY MNIE NORMALNIE ROZWALASZ NIE DOSĆ ZE POMYSŁOWA, KREATYWNA,PRACOWITA To JESZCZE UCZONA :yes:I DO TEGO PEWNIE MODELKA:D NORMALNIE DZIEWCZYNA JAK MARZENIE PS mnie najbardziej ujął śpiący synuś http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/baby/mini-graphics-baby-108132.gif http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/baby/mini-graphics-baby-263768.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.09.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 No dobra żeby mi się zrobiło lepiej postanowiłam Ci uwierzyć . Idę malować łososiowe szafki nocne. Na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.09.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Żeby mnie się jeszcze chciało takie cuda szyć... Jak do Ciebie zaglądam, to mam potem dłuuugo wyrzuty sumienia, że taki ze mnie leń... Ale chociaż się napatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.09.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ale chociaż się napatrzę To tak jak ja:D Bo do szycia mam dwie lewe ręce:( Nihiru, ale tutorialhttp://www.pic4ever.com/images/20.gifhttp://www.pic4ever.com/images/13.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 28.09.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Wierzyłam Tobie i bez dowodu, ale tutorial dzięki temu wyszedł pierwsza klasa. Właśnie sobie uświadomiłam, że chyba szybciej się za malowanie wezmę, bo póki co maszyny do szycia u mnie nie uwidzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 28.09.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Idę malować łososiowe szafki nocne. Na czarno. Żeby mnie się jeszcze chciało takie cuda szyć... Jak do Ciebie zaglądam, to mam potem dłuuugo wyrzuty sumienia, że taki ze mnie leń... Ale chociaż się napatrzę Nie miej - ja to wszystko robię z zachłanności na Wasze pochwały To tak jak ja:D Bo do szycia mam dwie lewe ręce:( Nihiru, ale tutorialhttp://www.pic4ever.com/images/20.gifhttp://www.pic4ever.com/images/13.gif jakie szycie - taki tutorial NIHIRU TY MNIE NORMALNIE ROZWALASZ NIE DOSĆ ZE POMYSŁOWA, KREATYWNA,PRACOWITA To JESZCZE UCZONA :yes:I DO TEGO PEWNIE MODELKA:D NORMALNIE DZIEWCZYNA JAK MARZENIE PS mnie najbardziej ujął śpiący synuś Tłumaczyć,Wam, tłumaczyć - a Wy i tak swoje Ale synek jest faktycznie słodziak. nawet jak nie śpi:lol2: Ostatnio zaczął (w końcu) mówić i nawet nauczył się mówić "proszę". Zwizualizujcie sobie teraz te Cyganki, co żebrzą w tramwajach "daaaj pani, daaaj! Na dzieci daaaj! Dzieeesięć grooszy daaaj!" Już? No to teraz wyobraźcie sobie mojego blondaska, jak zaciąga "mama, poosie! mama, pooooosie!". Nasz własny, mały Rumunek Wierzyłam Tobie i bez dowodu, ale tutorial dzięki temu wyszedł pierwsza klasa. Właśnie sobie uświadomiłam, że chyba szybciej się za malowanie wezmę, bo póki co maszyny do szycia u mnie nie uwidzisz No właśnie śpieszę się, bo podła siostra chce mi zabrać maszynę jak tylko wróci do Polski. Dobrze że przedłużyła pobyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.09.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Rozumiem, że dziecku nie odmawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 01.10.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 No właśnie śpieszę się, bo podła siostra chce mi zabrać maszynę jak tylko wróci do Polski. Dobrze że przedłużyła pobyt Jak zadzwoni i powie: "wiesz, bo chciałam odebrać tą moją maszynę..." To ty trzymaj się mocno stwierdzenia: "ale jaką maszynę, zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Przecież ja żadnej maszyny od CIebie nie brałam":cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 01.10.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Bardzo fajne podusie Uwielbiam paski, uwielbiam patchwork. Na miejscu synka cieszyłabym się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.10.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 super pomysł z koszulami:jawdrop:zdolniacha z ciebie Nihiru:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 01.10.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Ale fajny tutorial i poduchy tylko czemu mój mąż chodzi w t-shirtach Synuś przesłodki już go sobie wyobrażam z tym proszącym wzrokiem aniołeczek, blondasek http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/love/smileys-love-018982.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.10.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 świetne poduchy... kurcze mój M też tylko t-shirt więc nie będzie takich poduch u mnie ale piękna kolorystyka, ja ostatnio kocham błękit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts