Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

american dream? chciałabym...

Recommended Posts

A zasłonki też z mężowskich koszul?

Bo tak się ładnie komponują z ładnymi poduszkami :rotfl:

Odnośnie warsztatu dekoratorskiego to mam podobnie.

Brakuje mi tego czegoś więc chętnie z porad skorzystam :yes:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A zasłonki też z mężowskich koszul?

Bo tak się ładnie komponują z ładnymi poduszkami :rotfl:

No właśnie się trochę obawiam, czy nie za bardzo się komponują :lol2: Nie za dużo tych niebieskich pasków?

No ale mam jeszcze trochę planów względem tego pokoju (przykładowo - nie zdawałam sobie sprawy że ten dywan AŻ TAK źle wygląda :lol2:), więc zobaczymy co tam jeszcze wyjdzie.

W każdym razie - zasłony to zakup z Tchibo, jakiś rok temu.

Odnośnie warsztatu dekoratorskiego to mam podobnie.

Brakuje mi tego czegoś więc chętnie z porad skorzystam :yes:

Moja pierwsza próbka to ta wystawka na komodzie: wykorzystanie książek, skontrastowanie prostokątów z okrągłym szkłem, wykorzystanie zdjęcia jako tła - to wszystko to nie moje pomysły, tylko zastosowanie rad z netu:)

Wiesz Nihiru, zazdroszczę Ci TEGO. Nie umiem nazwać o co chodzi. Ale mówisz, że nie znasz się na dekorowaniu, tylko czytasz, czytasz i czytasz... I wychodzą Ci cudeńka. Ja nie umiem sobie poradzić z ogródkiem. O dekorowaniu nie wspomnę. Ale ja siadam w kącie, zaczynam narzekać i użalać się nad sobą. Brakuje mi tego samozaparcia!

Oj dziewczyny, dziewczyny - aż się uśmiechnęłam do siebie :D pamiętajcie że to tylko internet - tutaj każdy pokazuje się od najlepszej strony (prawdę powiedziawszy - ja mam z tym problem, bo z jednej strony jeszcze nie zwariowałam, żeby pokazywać Wam swój paskudny salon, a z drugiej - mam wrażenie że Was oszukuję, że gdybyście do mnie przyszły, to nie byłoby tych zachwytów - stąd te wszystkie moje zarzekania się :lol2:)

Wiesz Nihiru, zazdroszczę Ci TEGO. Nie umiem nazwać o co chodzi. Ale mówisz, że nie znasz się na dekorowaniu, tylko czytasz, czytasz i czytasz... I wychodzą Ci cudeńka. Ja nie umiem sobie poradzić z ogródkiem. O dekorowaniu nie wspomnę. Ale ja siadam w kącie, zaczynam narzekać i użalać się nad sobą. Brakuje mi tego samozaparcia!

Tiaa - już raz się dałam na to Twoje narzekanie nabrać:D. Narzekałaś na swój dom i naprawdę myślałam, że tam nie wiadomo co się dzieje. A potem przejrzałam wątek i się okazało że domek śliczny i duużo ładniejszy niż cokolwiek ja mogę pokazać u siebie:D. Także sorry - nie wierzę Ci :rotfl:

A ja zazdroszczę, że kończysz prace jakie zaczynasz :yes:. U mnie stoi milion rzeczy rozgrzebanych. Nawet dostałam jako dziecko książeczkę "kończ coś zaczął" i...chyba nie doczytałam do końca :lol2:.

Żartujesz sobie ze mnie, prawda?:) Pamiętasz może jak na początku roku radziłam się Was w sprawie galerii nad schodami? Tydzień temu powiesiłam w końcu te ramki. 10 miesięcy wisiały na ścianie papiery! A pamiętasz, że rok temu malowałam schody? No więc ćwierćwałki wykańczające ciągle leżą na strychu i czekają na zmiłowanie, a Igor ma uciechę z szukania pająków w dziurach :lol2: Także myślę, że nie różnimy się zbytnio w tym zakresie:hug:

Poduszki z koszul????????!!!!!!!!! o ja cie, ale bajer!!!!

Chcesz dowód?:) Tym razem - w końcu - udało mi się zrobić zdjęcia przed:

potrzebne materiały:

- kilka starych koszul

- trochę pianki

- podszewka opcjonalnie - jeśli ktoś nie chce zdejmowanej poszewki, to podszewki nie potrzebuje (ale mi się zrymowało:))

http://i2.fmix.pl/fmi288/550dbb5e000fa97a5060b35a/zdjecie.jpg

piankę odrysować od siedzenia i wykroić - dość dokładnie, bo to nie wypełnienie na poduszki - nie wyrówna się:)

z pasków/mankietów pozszywać paski, paski potem ze sobą pozszywać; kolejne dwa kawałki materiału zeszyć ze sobą na zrobienie spodu (jeśli szyjecie z koszuli, to wybierzcie przód - tam gdzie są guziki, będziecie miały problem zapięcia z głowy:))

http://i1.fmix.pl/fmi2329/28907e6100153fa55060b380/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1048/51868cdc001da1fc5060b3a6/zdjecie.jpg

od pianki odrysować wzór - najpierw na podszewce, potem na tych zeszytych kawałkach; wyciąć pasek materiału na bok - pozszywać wszystko ze sobą, niespecjalnie martwiąc się o dokładność - w razie czego się poprawi:). Najtrudniejsze z tego jest zeszycie podszewki, bo się ślizga - tu zalecam uprzednie fastrygowanie:)

NIHIRU

TY MNIE NORMALNIE

ROZWALASZ

NIE DOSĆ ZE POMYSŁOWA, KREATYWNA,PRACOWITA To JESZCZE UCZONA :yes::yes:I DO TEGO PEWNIE MODELKA:D

NORMALNIE DZIEWCZYNA JAK MARZENIE

PS mnie najbardziej ujął śpiący synuś http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/baby/mini-graphics-baby-108132.gif http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/baby/mini-graphics-baby-263768.gif

Idę malować łososiowe szafki nocne. Na czarno. :D

:rotfl:

Żeby mnie się jeszcze chciało takie cuda szyć... Jak do Ciebie zaglądam, to mam potem dłuuugo wyrzuty sumienia, że taki ze mnie leń... Ale chociaż się napatrzę :)

Nie miej - ja to wszystko robię z zachłanności na Wasze pochwały :lol2:

To tak jak ja:D Bo do szycia mam dwie lewe ręce:(

Nihiru, ale tutorialhttp://www.pic4ever.com/images/20.gifhttp://www.pic4ever.com/images/13.gif

jakie szycie - taki tutorial :lol2:

NIHIRU

TY MNIE NORMALNIE

ROZWALASZ

NIE DOSĆ ZE POMYSŁOWA, KREATYWNA,PRACOWITA To JESZCZE UCZONA :yes::yes:I DO TEGO PEWNIE MODELKA:D

NORMALNIE DZIEWCZYNA JAK MARZENIE

PS mnie najbardziej ujął śpiący synuś

Tłumaczyć,Wam, tłumaczyć - a Wy i tak swoje :rotfl:

Ale synek jest faktycznie słodziak. nawet jak nie śpi:lol2:

Ostatnio zaczął (w końcu) mówić i nawet nauczył się mówić "proszę". Zwizualizujcie sobie teraz te Cyganki, co żebrzą w tramwajach "daaaj pani, daaaj! Na dzieci daaaj! Dzieeesięć grooszy daaaj!" Już? No to teraz wyobraźcie sobie mojego blondaska, jak zaciąga "mama, poosie! mama, pooooosie!". Nasz własny, mały Rumunek :rotfl:

Wierzyłam Tobie i bez dowodu, ale tutorial dzięki temu wyszedł pierwsza klasa. Właśnie sobie uświadomiłam, że chyba szybciej się za malowanie wezmę, bo póki co maszyny do szycia u mnie nie uwidzisz

No właśnie śpieszę się, bo podła :p siostra chce mi zabrać maszynę jak tylko wróci do Polski. Dobrze że przedłużyła pobyt :p

No właśnie śpieszę się, bo podła :p siostra chce mi zabrać maszynę jak tylko wróci do Polski. Dobrze że przedłużyła pobyt :p

Jak zadzwoni i powie: "wiesz, bo chciałam odebrać tą moją maszynę..." To ty trzymaj się mocno stwierdzenia: "ale jaką maszynę, zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Przecież ja żadnej maszyny od CIebie nie brałam":cool: