yokasta 18.10.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Jakby Wam się chciało trochę pokuć to bym powiesiła trzy kinkiety nad galerią / nad boazerią. Żaden z pokazanych jakoś nie ten....te kwadraty może by pasowały ale zgaszone, przy zapalonym efekt będzie dziwny i galeria będzie nieoświetlona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.10.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Może by i się chciało ale właśnie przez tą boazerię nie bardzo jest jak się do tego zabrać - kabel jest schowany w ścianie pod dechami i bez ich demontażu nie da rady go ruszyć Poza tym, kinkiety powieszone nad boazerią będą za wysoko: będzie to źle wyglądało i nie spełni swojej funkcji (zamiast dołu, będą oświetlały prawie nie używaną górę) Ale dzięki za opinię - potwierdza że coś jeszcze na tej ścianie nie gra. Inna sprawa, że całkiem możliwe, że nigdy nie będzie grało - gdyby boazeria była tylko do wysokości metr, metr dwadzieścia, było dużo lepiej i łatwiej Aniu - dzięki - zapisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.10.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Faktycznie boazeria wysoko. Kinkiety miałam na myśli świecące w dół. Z tym, że wtedy nie oświetlałyby całości. Musisz kombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.10.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A co ja innego robię od dwóch lat? Najlepiej byłoby zrobić dwa kinkiety galeryjkowe do oświetlenia zdjęć i jeden - do oświetlenia ogólnego. Albo zamiast tego ostatniego - jakiś zarąbisty żyrandol zwisający z samego sufitu. Obydwa rozwiązania nie do realizacji z przyczyn wiadomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 18.10.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 chwilkę mnie nie było, a tu tyle nowych rzeczy się zadziało:) Muszę powiedzieć, że pomysłem na ciąg szafek i kominka nie spotkałam się jeszcze, ale zachwyciło mnie, a szczególnie to zdjęcie z błękitnymi ścianami. Ja w salonie dałabym przede wszystkim kanapę na nogach - będzie wydawała się lżejsza przy wymiarach pomieszczenia. Masz rację, że zabudowa absolutnie nie do sufitu - prędzej właśnie komody (ale wiem, że ich nie chcesz). Pokój bardzo fany i z potencjałem - będzie klimatycznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.10.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 a może cos w formie takiego linkowego oświetlenia...jeden punkt poboru mocy a świecic bedzie na całości...cos jak taka listwa...moze znajdzies się cos ładnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.10.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Z innej beczki: http://www.houzz.com/ideabooks/3655403/list/How-to-Savor-Your-Beautifully-Imperfect-Home Artykuł o tym, jak sobie radzić z zazdrością o piękne wnętrza, mieszkając w niepięknym domu. O, jakże dobrze mi znany temat:/. Ale jakie - za przeproszeniem - durne rady Mój sposób radzenia sobie z brzydotą w domu, to patrzeć nie na to co jest, tylko na to co będzie (lub co chciałabym, żeby było). I właśnie dlatego galeria nad schodami robi się już rok - bo ja ją cały czas widzę, i to piękniejszą niż mi wyjdzie w rzeczywistości:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 18.10.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 nihiru, a może coś z inspiracji oświetleniowych znajdziesz na pinterest - tu np. z galerii Minta - http://pinterest.com/pin/445504588108354742/ (jeśli przeszkadza link to usunę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.10.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 chwilkę mnie nie było, a tu tyle nowych rzeczy się zadziało:) Muszę powiedzieć, że pomysłem na ciąg szafek i kominka nie spotkałam się jeszcze, ale zachwyciło mnie, a szczególnie to zdjęcie z błękitnymi ścianami. Ja w salonie dałabym przede wszystkim kanapę na nogach - będzie wydawała się lżejsza przy wymiarach pomieszczenia. Masz rację, że zabudowa absolutnie nie do sufitu - prędzej właśnie komody (ale wiem, że ich nie chcesz). Pokój bardzo fany i z potencjałem - będzie klimatycznie!!! o kanapie na nogach mam dokładnie to samo zdanie . a komodę to bym nawet chciała, tylko rura mi nie pozwala a może cos w formie takiego linkowego oświetlenia...jeden punkt poboru mocy a świecic bedzie na całości...cos jak taka listwa...moze znajdzies się cos ładnego jest dużo listew, ale większość świeci w górę i w dół. główny problem jednak w tym, że jak długa listwa - to nie da się jej zamontować poziomo, tylko musiałaby iść równolegle do schodów, co będzie dosyć kiepsko wyglądało, a jak krótka - to wcale nie będzie dawała więcej światła niż te kwadraty. Pytanie: czy będzie lepiej wyglądała. Będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 18.10.2012 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 nihiru, a może coś z inspiracji oświetleniowych znajdziesz na pinterest - tu np. z galerii Minta - http://pinterest.com/pin/445504588108354742/ (jeśli przeszkadza link to usunę) oo - ładnie (jakżeby inaczej, na Magdy tablicy:D)! tylko czy z jednym kinkietem byłoby równie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 18.10.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) Przeczytałam o pomyśle na kinkiet, przyjrzałam się galerii, chciałam skomentować i zauważyłam, że moja myśl została już wyrażona przez yokastę Kwadratowy kinkiet mógłby się całkiem fajnie wpasować w towarzystwo ramek, ale gdyby pozostał zgaszony. Nie jestem pewna czy z zaświeconym będzie równie dobrze Edytowane 18 Października 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.10.2012 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 (edytowane) Nadrabiam od wczoraj -( tyle mam czasu ) Spóźniłam się na dywany - bo pewnie jak wklejałaś były dostępne? - capnęła bym chyba ten mały - też jestem ich fanką - J oczywiście nie dlatego myśłę o takim do garderoby Martwi mnie że piszesz o zamienieniu wygodnej kanapy na niewygodną - w salonie MUSI być wygodnie . Nad stolikiem też pomyśl - dopasujesz coś w tym stylu ale ciut większego, no musi się dać coś więcej na nim postawić - choć ogólne założenie rozumiem - ma być tak jak w Twojej głowie i wizualnie wszystko grać Strasznie spodobało mi się to zdjęcie http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/285486063849153044_8n0p85a6_c.jpg Pomysł na lampę ramkę - fajny- podoba mi się 1 i 5 - tylko czy nie będzie świecić w oczy jak się będzie wchodziło po schodach czy patrzyło na galerię ? Buziaki z rana zostawiam Edytowane 19 Października 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.10.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 mam już 350 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.10.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 A ja bym dała na klatce zwykły, porządny, duży kinkiet do obrazów... miało by to jakiś sens Podświetlałby część galerii, schody... Jeden malutki kinkiet przy tak wysokiej boazerii trochę śmiesznie będzie wyglądać Ewentualnie taki gipsowy bym rozważała - moja mama ma taki na klatce schodowej, a wokół niego galeria - świetnie to wygląda. I też jest jedynym kinkietem oświetlającym całą klatkę - u niej jest na półpiętrze - daje bardzo dobre światło:yes: Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 23.10.2012 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Spóźniłam się na dywany - bo pewnie jak wklejałaś były dostępne? - capnęła bym chyba ten mały - też jestem ich fanką - J oczywiście nie dlatego myśłę o takim do garderoby Martwi mnie że piszesz o zamienieniu wygodnej kanapy na niewygodną - w salonie MUSI być wygodnie . Nad stolikiem też pomyśl - dopasujesz coś w tym stylu ale ciut większego, no musi się dać coś więcej na nim postawić - choć ogólne założenie rozumiem - ma być tak jak w Twojej głowie i wizualnie wszystko grać Aga - dziękuję na carpetvista sobie zajrzyj, bo jak ostatnio patrzyłam, to w dużych rozmiarach jeszcze sporo zostało:) A co do kanapy, to mam nadzieję że choć mniejsza, to będzie jednak wygodna:D. No ale to jeszcze baardzo odległe plany. Najpierw trzeba zrobić "brudne" roboty, czyli ten kominek i sufit (nie wspomnę o tym, że cała góra jeszcze nie ruszona;)) i na ten cel na razie odkładamy. mam już 350 szt jakim cudem?! W ciągu tygodnia?! No i że też chce Ci się liczyć - ja przeliczam na słoiki:))) Ewentualnie taki gipsowy bym rozważała - moja mama ma taki na klatce schodowej, a wokół niego galeria - świetnie to wygląda. I też jest jedynym kinkietem oświetlającym całą klatkę - u niej jest na półpiętrze - daje bardzo dobre światło:yes: Buziaki Taki gipsowy powiadasz? Przyznam się że nie brałam ich pod uwagę, bo mi się źle kojarzą, ale może, może... Dziewczyny, mało mnie teraz na forum, wpadłam tylko na chwilę z małym update'm. Ciężko mi to pisać, zwłaszcza w kontekście postu Ivy, ale sprawa podłogi z grosików ciągle w zawieszeniu:(. Ponieważ nie jest to projekt typu "uszycie poduszeczki", radziliśmy się i konsultowaliśmy z kim tylko mogliśmy. Reakcje nie były niestety zachęcające (nie to co na tym forum:D). Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie fakt, że nie traktujemy tego domu jako docelowego. Za ileś lat (5? 10? Nie wiadomo) będziemy musieli pokazywać dom obcym ludziom i powiem szczerze - chyba trochę bym się bała:(. Nawet nie chodzi o estetykę (każda zmiana w stosunku do stanu obecnego będzie zmianą na lepsze) tylko o te przepisy. Także grosiki nadal zbieramy - jeśli nie tu, to może gdzie indziej je wykorzystamy:) - ale ciągle dyskutujemy z mężem i rozważamy temat z każdej strony:( Na pocieszenie, wrzucę sobie kilka inspiracji z "penny tiles" - może za parę lat i u nas zrobią się popularne (i bardziej dostępne:)) http://media-cache-ec2.pinterest.com/upload/285486063850294671_E41walMv_c.jpg http://media-cache-ec2.pinterest.com/upload/285486063850140540_pgmn6EAm_c.jpg http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/285486063850140525_6ELziwC7_c.jpg http://media-cache-ec5.pinterest.com/upload/285486063850140536_b6U9gGCA_c.jpg http://media-cache-ec2.pinterest.com/upload/285486063850294671_E41walMv_c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.10.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Dostępne są tylko cena jest śmieszna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.10.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Nihiru takich płytek, jest u nas sporo. Szukaj w moziakach okrągłych, ale cena jest jak za mozaiki ok. 250-300 zł/m2:mad:Chyba jednak taniej wyjdą groszówki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shenkoka 01.11.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 przyszłam się nieśmiało przywitać i popodziwiać Twoje wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 02.11.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Dostępne są tylko cena jest śmieszna . Wiem;) i to po trzech przecenach sama płakałam że mnie na nie nie stać Nihiru takich płytek, jest u nas sporo. Szukaj w moziakach okrągłych, ale cena jest jak za mozaiki ok. 250-300 zł/m2:mad: Chyba jednak taniej wyjdą groszówki:lol2: No właśnie mam nadzieję, że jak się zrobią bardziej popularne, to stanieją, tak jak było z cegiełkami:D. Ale też wyczytałam ostatnio, że jedna osoba, która ma taką mozaikę w łazience, strasznie na nią narzeka, bo fugę trudno z osadów doczyścić przyszłam się nieśmiało przywitać i popodziwiać Twoje wnętrza Witam Cię serdecznie - u mnie do podziwiania niewiele a i wątek się wlecze ale zawsze mi miło, jak ktoś zajrzy:wiggle: Wątek na razie przysypia, po fiasku z podłogą oklapły mi skrzydełka . Pomału zabieram się do malowania balustrady, co będzie dość długo trwało i ciągle myślę nad kinkietem na ścianę - koncepcja kwadratu odpadła (zgodnie z Waszymi radami) definitywnie:) A żeby nie było tak całkiem bez zdjęć, wkleję kolejne płytki, które ostatnio bardzo często widuję: kafle heksagonalne: http://media-cache0.pinterest.com/upload/285486063850415955_5tfAVQ8X_c.jp http://media-cache0.pinterest.com/upload/285486063850415816_1een0mAi_c.jpg http://media-cache-ec3.pinterest.com/upload/285486063850386770_1gBKvwTC_c.jpg i trochę inne, bardzo retro, też coraz częściej widać: http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/285486063850353480_AH8tn9Ce_c.jpg (jeśli irytuje Was to wrzucanie takich zdjęć to wybaczcie. to takie moje małe hobby: ciekawi mnie, co z tego co pojawia się na zachodzie, zrobi się modne u nas i kiedy:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 02.11.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 U*W*I*E*L*B*I*A*M !!!!!!!!!! jeszcze nie wiem gdzie, ani jak, ale na pewno będę je kiedyś miała!!!!! kocham te modernistyczne wzory ( nie tylko heksksagony, ale wszelkie imitujące trójwymiar, geometryczne, etc) i na kaflach i na tapetach i na tkaninach !!!! od lat szukam takiego materiału na zasłony i poduchy!!!! ostatnio dziewczyny na "szarych" podpowiedziały, że zieniu dla tubądzina popełnił taką kolekcję mozajek http://www.tubadzin.pl/pl/kolekcje/kolekcje_maciej_zien/barcelona.html/kID/94/Mozaiki/ a pull&bear zawsze najpierw gapię się na ich podłogę, a dopiero później na ciuchy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts