Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

american dream? chciałabym...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha - udało się zmienić imię i nazwisko (co mnie do tej pory powstrzymywało przed publikacją) na nicka.

Taa daam:

http://pinterest.com/Nihiru/

Tylko czy teraz ktoś będzie tu jeszcze zaglądał? Kontynuować temat czy oszczędzić Wam tej paplaniny?

Najbardziej się wstydzę, że zobaczycie jaki mam bajzel w zdjęciach - całkiem jakby publicznie pochwalić się bałaganem w spiżarni:lol2:

i to jest baaardzo dobry pomysl !!!

:popcorn::popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

Oczywiscie mialam na mysli zebys linka podala, temat jak najbardziej kontynuowac prosze :yes:

ja ZAWSZE zagladam.

I dzieki za linka

a ja taka zdolna, ze nawet konta na pinterescie zalozyc nie potrafilam, jak Ty sobie nazwisko na nicka zmienilas ???

Edytowane przez E & co.

Tylko czy teraz ktoś będzie tu jeszcze zaglądał? Kontynuować temat czy oszczędzić Wam tej paplaniny?

jesli można prosic to pisz dalej...suche zdjęcia to tylko inspiracje...cenne sa uwagi, komentarze, zwrócenie uwagi na szczegół o który chodziło przy zteja nie inne inspiracji , w tym a nie innym kontekscie....cenne uwagi innych forumowiczek..to jest to coś co jest ważne, bo przeciez fotek jest mnóstwo, ale to tylko fotki... ..

ja juz tam kiedys byłam u ciebie :rolleyes:

W typowej amerykańskiej kuchni (jeśli idzie o podłogi) kładzie się granit lub marmur, który jest układany na kleju elastycznym. Samo klejenie jest procesem złożonym przez wymóg przygotowania podłoża. Budowa domów z desek - również podłóg powoduje, że na deski kładzie się (nabija) papę, na to idzie siatka zwana mesh lub wire-mesh, która następnie jest gruntowana cienką warstwą kleju elastycznego.

W samej kuchni nieodłącznym elementem jest wyspa( czyli isle) będąca szafką z blatem roboczym ewentualnie zaopatrzonym w zlew, lub płytę grzewczą.

W zależności od wymogów prawa w danych stanach gniazdka elektryczne mają różną gęstość "ućkania" na ściankach podszawkowych. Prawo określa ze względów bezpieczeństwa jak daleko ma mieć użytkownik stojąc w dowolnym miejscu do najbliższego gniazda elektrycznego

Nihiru, oświeciłaś mnie. To, co mam w obecnym domu, to nie stan przejściowy, typu piorun w rabarbar, lekko oczo***, nie są to zwały książek przeplecione setkami pierdółek, to jedynie nieuczesany styl amerykański - z elementami eklektycznymi, tudzież drobną domieszką stylu skandynawskiego (vel Ikeowskich produktów). Nie wiem jak jeszcze zaklasyfikować dwie paprocie, ale to przyjdzie. Sam pinterest nie wystarczy, komentarze są potrzebne, wręcz wymagane. Ta, tam, czuję się lepiej :)

Próbowałam zrobić feerię barw w sypialni - głównie w dodatkach - pomarańcz, turkus, odrobina błękitu, kropla czerwieni. I bardzo się cieszę, że jakieś olśnienie na mnie spadło i jednak (o mamuniu) jest czarno-biało z odrobiną drewna, beżu :D.

Nie każdemu pasuje na kolorowo:yes:

Jedno czego nie lubię, to gadanie typu: "eee, nie przemaluję na niebiesko, bo może mi się za parę lat znudzi". I beżykiem po ścianach! I nudno już teraz a nie za trzy lata :lol2: (sorry - forum gazetowe odbija mi się czkawką:D)

ta druga seria zdjęć bardziej do mnie przemawia:P:lol2:

Asiu a ja poproszę o jakieś piękne focie gabinetów bo mój mi zaczyna sen z powiek spędzać , muszę się zainspirować:lol2:

Co prawda się już ujawniłam z galerią na pintereście, ale chyba jeszcze poruszę ten temat na forum, bo właśnie popełniłam impulsywny zakup do gabinetu:lol2: Tylko upraszam o cierpliwość - chcę najpierw skończyć ten temat, co go już zaczęłam:hug:

dzięki :hug:jesteś niesamowita, bałaganu się nie wstydź, ja większy mam w głowie:lol2:

To pewnie i na biurku masz bałagan, prawda? A wiesz co Einstein powiedział? "Jeśli bałagan na biurku jest oznaką bałaganu w głowie, to czego oznaką jest puste biurko?" :rotfl:

a ja taka zdolna, ze nawet konta na pinterescie zalozyc nie potrafilam, jak Ty sobie nazwisko na nicka zmienilas ???

Bo tam jest pole na nazwisko i na imię ale tylko imię jest obowiązkowe - i można tam wpisać nicka:yes: zmyliło mnie, że tam wszyscy podają swoje dane. nie wiem - nie boją się? może Stany to na tyle duży kraj, że samo imię i nazwisko nic nie mówi:lol2:

jesli można prosic to pisz dalej...suche zdjęcia to tylko inspiracje...:

znaczy się - mam się mądrzyć dalej. ok:D

Nihiru, oświeciłaś mnie. To, co mam w obecnym domu, to nie stan przejściowy, typu piorun w rabarbar, lekko oczo***, nie są to zwały książek przeplecione setkami pierdółek, to jedynie nieuczesany styl amerykański - z elementami eklektycznymi, tudzież drobną domieszką stylu skandynawskiego (vel Ikeowskich produktów). Nie wiem jak jeszcze zaklasyfikować dwie paprocie, ale to przyjdzie.

:rotfl: dokładnie tak!

i tak tłumacz teściowej, jak przyjdzie z wizytą :lol2:

Najbardziej się wstydzę, że zobaczycie jaki mam bajzel w zdjęciach - całkiem jakby publicznie pochwalić się bałaganem w spiżarni:lol2:

ty masz bałagan ???? tam jest wszytsko idealnie ....

ja sie własnie zastanawiam jak swoją skromna kolekcję inspiracji poukładac na kompie, w jakim programie najlepiej...

tak na prawdę to groch z kapustą, ale na pierwszy rzut oka może nie widać:D

i powiem Ci coś śmiesznego - u siebie na kompie też nie umiałam się zorganizować - miałam wszystko w jednym folderze, nic nie mogłam znaleźć, a co gorsza - nigdy nie wiedziałam skąd które zdjęcie jest (co przy wrzucanie zdjęć na forum okazało się problemem). Pinterest rozwiązał te problemy, a dodatkowa zaleta jest taka, że mam dostęp do tych zdjęć z różnych nośników:yes:

dlatego bardzo polecam:D

Ha - udało się zmienić imię i nazwisko (co mnie do tej pory powstrzymywało przed publikacją) na nicka.

Taa daam:

http://pinterest.com/Nihiru/

No pięknie. Zwiedziłam tylko niewielką część tej Twojej sudni bez dna z inspiracjami i doszłam do wniosku, że moje mieszkanko jest za małe. Podobają mi się zwłaszcza sypialnie, ale musiałabym na nie przeznaczyć pół mieszkania...:cry:

Wiesz Asiu, że Twoją stronę z inspiracjami znam doskonale :hug:

Cieszę się, że sama się podzieliłaś, bo mnie strasznie korciło :D.

Styl amerykański podziwiam, ale moje serce mocniej nie zabiło :no:

Aaa... chciałam jeszcze zapytać czy żeby założyć konto na Pinterest trzeba być na FB?

Edytowane przez julianna16

własnie zamiast pracowac bawię się w zamieszczanie tam dotychczasowych fotek...upierdliwe to troche przy pewnych ilościach :bash:

wiem;)

a przy trochę większych ilościach upierdliwe jest już nawet szukanie jakiegoś jednego zdjęcia, które "wiesz że na pewno przyszpilałaś i powinno być w tym folderze" :lol2:

Podobają mi się zwłaszcza sypialnie, ale musiałabym na nie przeznaczyć pół mieszkania...:cry:

Ooo tak:yes: To samo zresztą jest z kuchniami - tymi ilościami granitu, które oni na blaty zużywają, to można by lotnisko wybrukować:lol2: całe szczęście że mnie akurat ten styl super-hiper-wypas-trzy-piekarniki-i-dwie-lodówki zupełnie się nie podoba:lol2:

Styl amerykański podziwiam, ale moje serce mocniej nie zabiło :no:

No to stay tuned, bo styl europejski może Ci się bardziej spodoba:lol2:

Aaa... chciałam jeszcze zapytać czy żeby założyć konto na Pinterest trzeba być na FB?

Na pewno nie:no:, chociaż jest to ułatwienie:)