Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

american dream? chciałabym...

Recommended Posts

Julianko, dzięki! A wiesz, że dopiero teraz zwróciłam uwagę, że niemal na każdym zdjęciu są cegiełki! I to do wyboru, do koloru - od malutkich po ogromne, z frezem, bez frezu, białe, szare i łaciate... Rzeczywiście jest w czym wybierać. Czy masz jakiś swój typ? Raczej wypukłe mugaty czy raczej płaskie? Małe czy duże? Na mijankę czy na prosto? Fugi białe czy szare?

Mnie się Basiu wszystkie podobają :D (wstyd przyznać, ale nawet te z docinkami :oops:) U siebie planuję raczej płaskie, rozmiar jeszcze nie ustalony. Fugi będą dla mnie walką ze sporym dysonansem, bo podobają mi się i białe, i szare :).

Przy okazji szukania inspiracji trafiłam na coś, o czym pisała chyba Asia. Szyba na zawiasach.

http://cdn.decorpad.com/photos/2012/03/18/211e39408b00.jpg

Źródło

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

prawie jak w Twojej sypialni ....

http://static.westwing.pl/p/Bedding-(non-branded-in-FRANKRIJK)-Pościel-„Chesterfield-Taupe”-240-x-220-cm-7702-49923-1.jpg

http://static.westwing.pl/p/Bedding-(non-branded-in-FRANKRIJK)-Pościel-„Chesterfield-Anthracite”-140-x-220-cm-7702-29923-1.jpg

http://www.westwing.pl/Po-ciel-Chesterfield-Taupe-240-x-220-cm-32994.html

nie umiem wstawiać linku w słowo niestety :sick:

Edytowane przez ivy17

Przy okazji szukania inspiracji trafiłam na coś, o czym pisała chyba Asia. Szyba na zawiasach.

Dokładnie tak! :yes: Tylko wygląda mi na to, że tu jest zostawiona szpara miedzy szybą a ścianą - nie wiem, jak to się sprawdzi w praktyce;)

Pozdrowionka zostawiam :hug:

A dziękuję, dziękuję :hug: Ja do Ciebie też wpadam, oglądać postępy, nie myśl sobie:D

nihiru mam coś dla Ciebie:D

edit: hmmm zaczęłam się zastanawiać czy kiedyś już tej fotki nie było:confused:

Była - pokazywałam ją jak się zastanawiałam nad grosikami, ale nic nie szkodzi - to jedna z moich ulubionych :lol2:

WSPANIALYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA,WYPELNIONYCH CIEPLEM RODZINNYM ORAZ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU ZYCZY GUMISKA:hug:

Dziękuję :hug:

nihiru - przytulaska zostawiam, bo słownie i w temacie w szranki nie staję:lol2:

Ojtam, ojtam. A Ty naprawdę myślisz, że ja to taka zdolna jestem? Udaję tylko :lol2:

Ivy - no całe szczęście, że tylko brązowe i szare są, bo bym się załamała :lol2: Nie dość że w takiej samej cenie jak ta, co ją kupiłam w h&y, jeszcze większe i ładniejsze :bash: :lol2:

Dziewczynki - u mnie pomalutku. Siedzę sobie na razie w domu z Igorem (jakby ktoś wiedział, jak się pozbyć zwykłego KATARU u przedszkolaka, to byłabym wdzięczna za podpowiedzi;) z niewielkimi przerwami leci mu z nosa od września, a co mu się nasili, to od razu boli go ucho;) do tego logopedka każe pilnować, żeby nie oddychał buzią, tylko nosem, a jak ma to robić, jak nos ciągle zapchany :bash:).

Jak tylko mi się uda uciec od klocków i samochodzików, to siadam do maszyny do szycia (a jak tylko Igor się zorientuje, że mnie nie ma - natychmiast przychodzi i mi ją wyłącza, więc postępy niewielkie:lol2:).

Wpadłam na durny pomysł, żeby uszyć mamie poduszki na ławkę na tarasie, ale nie takie byle co, tylko zdejmowanego pokrycia mi się zachciało! I jeszcze kedry! (znaczy się - takiego ozdobnego wałeczka dookoła - od Madzi_ZZZ się dowiedziałam :hug:)I teraz siedzę i płaczę, bo co skroję kawałek, to się okazuje że znowu pomyliłam górę z dołem, a co uszyję - to zaraz muszę pruć i poprawiać:bash: A mogłam jakąś książkę kupić :lol2:

Nic to, damy radę:D

:( współczuję małego gilusa :(

u mojej siostry jest podobnie dawid ( 3,5l.), ma od kilku miesięcy chronicznego gila i właśnie cyklicznie powtarzające się bóle uszu.była z nim już u różnych lekarzy. ostatnio stanęło na tym, że musi mu zrobić badanie migdałów,( i to przez jakiś specjalny wziernik, bo "na oko" podobno nie jest zbyt dokładnie u takich maluchów). oprócz tego lekarz zalecił odstawić małemu mleko krowie i produkty mlekopochodne oraz białko jaja kurzego! no i obserwować dalej :jawdrop:

ostatnio stanęło na tym, że musi mu zrobić badanie migdałów,( i to przez jakiś specjalny wziernik, bo "na oko" podobno nie jest zbyt dokładnie u takich maluchów). oprócz tego lekarz zalecił odstawić małemu mleko krowie i produkty mlekopochodne oraz białko jaja kurzego! no i obserwować dalej :jawdrop:

I pediatra i laryngolog też podejrzewają trzeci migdał. Badań dla niego jednak nie polecają, bo - sądząc po objawach - nie jest to sprawa wymagająca zabiegu, a badania są nieprzyjemne, więc szkoda męczyć dzieciaka. Kuzynka ze swoimi dzieciakami też miała takie przejścia i zabieg odradzała - przy okazji usuwania migdałka (w Kajetanach!) zarazili jej syna gronkowcem :jawdrop:

Nie strasz mnie, że szycie takie trudne. Bo ja mam taaakie wielkie plany, tylko na Mikołaja muszę poczekać ;)

Jak się nie umie to trudne :lol2: Ale ćwiczenie czyni mistrza (mam nadzieję - druga babcia też potrzebuje poduch na ławę:lol2:)

Wszystkim moim drodzim przyjaciołom z Forum życzę

aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła

i ciepła rodzinnej atmosfery,

a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność

Ściskam Was świątecznie

Alunek z rodziną

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTfATBcAZI4F6DKUvrnuHShgbX8BC8ffJfiimUZyJDMM0dHN0lN

Ten cudowny, pełen miłości czas Świąt, niech przyniesie wiele szczęścia i radości, a Nowy Rok spełni najskrytsze marzenia.

http://img856.imageshack.us/img856/2396/defaultbq.jpg

Beata z rodziną:)