Drop_Inn 11.03.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Nihiru, masz w moim odczuciu najładniejsze schody ze wszystkich jakie tu widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.03.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 niesamowita przemiana sufit tez pomalujesz na biało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Bombowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.03.2013 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Nihiru możesz wziąć udział w konkursie z serii przed i po:) Kolosalna zmiana, schody i galeryjka cudo:jawdrop:Dziewczyny pytały o sufit- też jestem ciekawa czy będzie malowany? Z jednej strony jestem za, a z drugiej obawiam się trochę efektu pudełka, jaki często powstaje, gdy pomieszczenie ma za dużo bieli... Tak czy siak jesteś MISZCZYNIĄ metamorfoz:wiggle: Edytowane 11 Marca 2013 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 12.03.2013 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 no no no metamorfoza klatki schodowej robi wrażenie ... mam nadzieję że się nie pogniewasz ale ukradłam do moich inspiracji .. Żartujesz? Nihiru, masz w moim odczuciu najładniejsze schody ze wszystkich jakie tu widziałam Nie no - nie przesadzajcie! Bombowe! Dzięki niesamowita przemiana sufit tez pomalujesz na biało? A najlepiej wymienię na zwykły k-g. Ale to pieśń odległej przyszłości Nihiru możesz wziąć udział w konkursie z serii przed i po:) Kolosalna zmiana, schody i galeryjka cudo:jawdrop: Dziewczyny pytały o sufit- też jestem ciekawa czy będzie malowany? Z jednej strony jestem za, a z drugiej obawiam się trochę efektu pudełka, jaki często powstaje, gdy pomieszczenie ma za dużo bieli... Tak czy siak jesteś MISZCZYNIĄ metamorfoz:wiggle: Dzięki dziewczyny - ale tak po prawdzie, jak się ma takie PRZED jak my, to każde PO robi duże wrażenie:D Pudełko? Za dużo bieli powiadasz? Przyznam że jestem zaskoczona:D Efekt pudełka faktycznie powstaje, jak się zrobi białą podłogę ale akurat w przypadku bieli ten efekt zupełnie mi nie przeszkadza:no: Powiedziałabym nawet, że na takim jednolitym, białym tle meble fajnie się wybijają na pierwszy plan:yes: Naprawdę masz wrażenie patrząc na te zdjęcia: http://media-cache-ec1.pinterest.com/550x/22/8c/26/228c268d4c26c05e8491322926cf72f3.jpg http://www.thunderinourhearts.com/ http://media-cache-is0.pinimg.com/550x/91/0e/61/910e61cfe42204e5c0a780194fe085c9.jpg http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/OBJ17735_1197709281/bilder http://media-cache-ec3.pinterest.com/550x/58/ad/4c/58ad4cf5d13640ea046a9f3e35728596.jpg http://emmas.blogg.se/ Mnie się wydaje że nawet z białym sufitem te efekt mi nie grozi, bo podłogi na pewno nie zrobię białej:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 12.03.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Nihiru jesteś moim mistrzem wnętrz "przed i po" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.03.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Nihiru mam wielką prośbę czy możesz napisać jakich materiałów użyłaś/farba, podkład itp/ i jak to zrobiłaś że jest tak pięknie Pokazałam Twoją metamorfozę szefowi i bardzo mu sie spodobało. Ma bardzo podobne schody w rodzinnym domu i bardzo mnie prosił abym dowiedziała sie jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.03.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Asiu, Przemiana schodów jest fantastyczna. Bardzo mi się podoba Jest fantastyczną przystawką do zapowiadanych na danie główne granatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.03.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Uuuu......... Oooooo.... Łaaaał.... hamerykańsko!!! zapraszam bardzo serdecznie do mnie, daje darmo nocleg i wyżywienie, w zamian za takie przemalowanie moich schodów:lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 13.03.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nihiru jesteś moim mistrzem wnętrz "przed i po" dzięki:) Nihiru mam wielką prośbę czy możesz napisać jakich materiałów użyłaś/farba, podkład itp/ i jak to zrobiłaś że jest tak pięknie Pokazałam Twoją metamorfozę szefowi i bardzo mu sie spodobało. Ma bardzo podobne schody w rodzinnym domu i bardzo mnie prosił abym dowiedziała sie jak to zrobić A bardzo proszę: najpierw trzeba trochę przeszlifować powierzchnię - najlepiej papierem 80, potem 150; nie trzeba zdzierać lakieru "do żywego drewna", tylko porządnie zmatowić potem jedna warstwa farby potem szpachlowanie różnych dziurek i nierówności i znowu przetarcie papierem ściernym 150 (niezbyt logiczne, ale stwierdziłam że ta kolejność najlepiej mi się sprawdza - po pierwszej warstwie farby lepiej widać wszelkie nierówności) potem jeszcze dwie warstwy i wsio podkładu nie używałam wcale farby - do boazerii zwykłego białego beckersa, do boazerii fluggera z mieszalnika (nie chciałam takiej kredowej bieli) - okazało się że obie farby mają prawie identyczny kolor i podobnie się nimi maluje, więc następnym razem kupię znowu beckersa, bo tańszy:D Asiu, Przemiana schodów jest fantastyczna. Bardzo mi się podoba Jest fantastyczną przystawką do zapowiadanych na danie główne granatów dziękuję wczoraj dotarły zakupione durnostojki, więc teraz czekam tylko aż małżonek zamontuje półki - pewnie w sobotę Uuuu......... Oooooo.... Łaaaał.... hamerykańsko!!! zapraszam bardzo serdecznie do mnie, daje darmo nocleg i wyżywienie, w zamian za takie przemalowanie moich schodów:lol::lol: Tiaaa - chyba nie wiesz ile ja jem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 13.03.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nihiru, Schody są prześliczne. W pełni zasłużyłaś na tytuł Miszcza wnętrz "przed i po" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.03.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Asia metamorfoza schodów rewelacyjna!!! Jak dla mnie będzie idealnie jak sufit uda Wam się pomalować też na biało:) A co nie podoba Ci się w galerii? bardzo fajna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.03.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 w końcu oficjalnie Schodowa metamorfoza obłędna ogólnie jestem pod wrażeniem tego co zrobiliście z tym domem. Przez ostatnie 15 lat remontowaliśmy z lubym co się dało i wiem z doświadczenia, że o wiele gorzej jest remontować stare niż stawiać coś od początku. Chapeau bas nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 13.03.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nihiru, Schody są prześliczne. W pełni zasłużyłaś na tytuł Miszcza wnętrz "przed i po" Dzięki Asia metamorfoza schodów rewelacyjna!!! Jak dla mnie będzie idealnie jak sufit uda Wam się pomalować też na biało:) A co nie podoba Ci się w galerii? bardzo fajna jest. W galerii? Głównie kinkiet:lol2: Ale zamówiłam już nowy, z tym że strasznie długi będzie czas oczekiwania . Ale jak dojdzie, to w końcu uporządkuję ten temat. A tak na serio - układ jeszcze nie jest ostateczny i waham się co do ramek. Przede wszystkim te czerwone - miały być do przemalowania na czarno, a teraz zastanawiam się czy ich nie wykorzystać w pokoju Igora, a tutaj dać jakieś inne. Problem z nimi jest taki, że nie ma miejsca na włożenie paspartu (wybaczcie - nigdy nie pamiętam jak to się pisze;)) i w dodatku są jakieś niewymiarowe - kartka A4 pasuje na długość, a na szerokość jest za wąska;). w końcu oficjalnie Schodowa metamorfoza obłędna ogólnie jestem pod wrażeniem tego co zrobiliście z tym domem. Przez ostatnie 15 lat remontowaliśmy z lubym co się dało i wiem z doświadczenia, że o wiele gorzej jest remontować stare niż stawiać coś od początku. najgorzej jest z mężem, któremu się wydaje, że jak coś działa (np.: kominek) to nie trzeba nic z tym robić mnie w zasadzie nawet podoba się takie "remontowanie na raty", bo mam czas na "dojrzewanie pomysłów" (przy budowie jest o tyle trudniej, że efekt końcowy trzeba mieć "w głowie"; przy remoncie widać proporcje pomieszczeń, wiadomo z których jak się korzysta, jakie jest światło - to wszystko wpływa na ostateczną koncepcję) denerwuje mnie za to, że nasz dom nigdy nie będzie taki dopieszczony jak Wasze - patrzę np.: na idealne drzwi u Ilutka, a potem na nasze, stare i powyginane, na nasze progi w pokojach, na te szpary pomiędzy deskami, których Wy na zdjęciach nie widzicie - z tym wszystkim muszę się pogodzić zawsze sobie wtedy myślę - jakie to szczęście że nie jestem perfekcjonistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.03.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 najgorzej jest z mężem, któremu się wydaje, że jak coś działa (np.: kominek) to nie trzeba nic z tym robić mnie w zasadzie nawet podoba się takie "remontowanie na raty", bo mam czas na "dojrzewanie pomysłów" (przy budowie jest o tyle trudniej, że efekt końcowy trzeba mieć "w głowie"; przy remoncie widać proporcje pomieszczeń, wiadomo z których jak się korzysta, jakie jest światło - to wszystko wpływa na ostateczną koncepcję) denerwuje mnie za to, że nasz dom nigdy nie będzie taki dopieszczony jak Wasze - patrzę np.: na idealne drzwi u Ilutka, a potem na nasze, stare i powyginane, na nasze progi w pokojach, na te szpary pomiędzy deskami, których Wy na zdjęciach nie widzicie - z tym wszystkim muszę się pogodzić zawsze sobie wtedy myślę - jakie to szczęście że nie jestem perfekcjonistką nihiru mój budowlany przypadek świadczy o błędności Twojej teorii:rotfl: Owszem miałam w głowie koncepcje końcową na płaskodachowego minimala i nawet projekt na taki był Co po kilku latach z niego wyszło to sama widziałaś w galerii...a co jeszcze wyjdzie w sumie na koniec to tego nie wie nikt. Jakby mi ktoś w 2009 pokazał moje obecne drzwi i podłogi to kazałabym mu się iść leczyć do dobrego psychiatry:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 13.03.2013 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ano już byłam u Ciebie i skorygowałam poglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.03.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.03.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Asia, schody są super. I galeryjka mi się podoba. Ale. Zawsze musi być ale! Mi się bardzo marzy zobaczyć przemianę łazienki. Bo jeśli już poprzednio wyglądała super to jak musi być teraz ?! Aha, szpary w deskach też mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.03.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Mnie się galeria podoba, a ramki może faktycznie szkoda przemalowywać...zawsze jest czas, żeby je machnąć na czarno;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 13.03.2013 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Asia, schody są super. I galeryjka mi się podoba. Ale. Zawsze musi być ale! Mi się bardzo marzy zobaczyć przemianę łazienki. Bo jeśli już poprzednio wyglądała super to jak musi być teraz ?! Nienienie - nie łazienka, tylko wc:no:. Wc-tu nie pokazywałam, bo i nie było co: płytki te same co w łazience, kolor "typu kawa z mlekiem" (nietrafiony zakup do innego pokoju), żółta lampka pod sufitem (pozostałość z poprzedniej kuchni). Jednym słowem - nuda. Aż pewnego dnia weszłam i stwierdziłam "no nie. tak nie może być!":lol2: Aha, szpary w deskach też mam . Czyli inni też nie mają idealnie?! Kamień z serca! Mnie się galeria podoba, a ramki może faktycznie szkoda przemalowywać...zawsze jest czas, żeby je machnąć na czarno;) Jeśli ma zostać, to na pewno będzie przemalowana, bo koncepcja (aktualna koncepcja) jest następująca: czarno-białe grafiki i zdjęcia przełamane nieco brązem (mosiądz, stare drewno? zobaczymy co się trafi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts