Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

american dream? chciałabym...

Recommended Posts

Ilutku - dzięki za głos :hug:

Te dwie lampy, które Wam wkleiłam to ostateczny rezultat długich rozważań i poszukiwań :lol2:

(nie wiem, czy ktoś pamięta - dawno temu poszukiwałam żyrandola z kółeczkami z masy perłowej, ale po zakupie narzuty stwierdziłam, że za dużo grzybków w barszczu:))

O takich składanych też myślałam intensywnie. Na zdjęciach bardzo mi się podobały. Niestety, zaszedłszy kiedyś do domoteki, popatrzyłam na nie na żywo i nie ma mowy - za bardzo plastkiowe :no:

No fali popularności eamsów jestem skłonna uczynić czasem wyjątek w swojej odrazie do plastików, ale tym razem jestem zdecydowanie na nie :lol2:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Paryża nie brałam pod uwagę, bo jest szeroki, a że lampa będzie wisiała blisko obrazu, to zrobi się clash

Ale w sumie spojrzałam że Lisbona (http://nordicdecoration.com/nasze-sklepy?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1598&category_id=68) też jest mniejsza od Madryta (Madrytu? :confused:)

Agawi, Aga, Aneta, Wiwik - dziękuję Wam za głosy :hug:

Uprzejmie informuję, że mężowi żadna z trzech zaproponowanych (tak Anetko - o tej kółkowej też mu wspomniałam :yes:) się nie podoba:lol2:

I teraz mam dylemat - urabiać go do skutku (czyt: do momentu, kiedy stwierdzi że każda lampa będzie lepsza od mojego ględzenia) czy zachować się przyzwoicie i dalej szukać? :confused: :lol2:

Dziewczyny, u nas jest tak:

Małżonek uważa że są rzeczy ważne, np.: ocieplenie elewacji czy zrobienie podjazdu, które trzeba zrobić w pierwszej kolejności, oraz rzeczy nieważne, np.: kupowanie lamp czy malowanie boazerii, które powinny poczekać w kolejce, aż te ważne zostaną zrobione. A ponieważ te ważne to są duże roboty, wymagające czasu, pracy i pieniędzy, to zabranie się do nich strasznie długo trwa.

Tym sposobem, gdybym miała czekać na inicjatywę męża, to doprowadzenie domu do stanu mniej więcej mnie zadowalającego, trwałoby do emerytury jeśli nie dłużej.

Z drugiej strony, skoro jemu nie przeszkadza goły kabelek w suficie, to nie powinno mu również robić różnicy jaka lampa będzie tam wisieć? Każda będzie stanowić poprawę w stosunku do stanu obecnego, prawda? Wychodząc z tego założenia, pytam się go o opinię w różnych drobnych sprawach raczej dla porządku (lub kiedy sama mam problem z podjęciem decyzji) i jestem zdumiona i oburzona, jak opinia jest negatywna:lol2:

No ba - kiedy on uważa że nie ma się co śpieszyć (uwaga: sypialnia czeka na lampę już od roku :lol2:)

Iiiii tam. Nasz poprzednia sypialnia czekała 4 lata. I się nie doczekała, bo się przeprowadziliśmy.

Do obecnej mąż szybciutko zaakceptował mój wybór. Chyba się przestraszył, że bez niej wpadnę na szalony pomysł kolejnej przeprowadzki :rotfl:

Niech mąż coś zaproponuje.

Mój odrzucał kilka rzeczy. Na tekst: wybierz sam, tylko ma być ładne, błyskawicznie pasował :lol2: