zimka_s 15.09.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Ile powinna wziąć ekipa budowlana za domek o powierzchni całkowitej 114,6m2, i powierzchni użytkowej 90m2, z więźbą dachową. Bez garażu, bez piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 15.09.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 zależy czy z fakturą czy bez.jeśli bez to wydaje mi się ze max ok 30tyś. (sama robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zimka_s 15.09.2011 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dostałam jedną propozycję, do dachu, bez więźby za 30000 zł, materiał został mi narzucony bo budowlaniec powiedział, że on buduje z bk i tyle. I powiedział, że wpust jest na schody drewniane i nie da się zrobić murowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 15.09.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Umieść swoją ofertę na portalu http://www.szukajfachowca.pl a dostaniesz kilkanaście propozycji od wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 16.09.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Umieść swoją ofertę na portalu http://www.szukajfachowca.pl a dostaniesz kilkanaście propozycji od wykonawców. Tylko koniecznie sprawdź ich wcześniejsze prace które wykonywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.09.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dostałam jedną propozycję, do dachu, bez więźby za 30000 zł, materiał został mi narzucony bo budowlaniec powiedział, że on buduje z bk i tyle. I powiedział, że wpust jest na schody drewniane i nie da się zrobić murowanych. Nam budują do dachu za 27tyś ze schodami lanymi, też z bk, tyle, że dom ma 185 użytkowej a 240 całkowitej. owszem mieliśmy propozycje 25tyś droższą, no ale bez przesady... mając już za sobą pare etapów budowy, nigdy nie zgodziłbym się żeby budowlaniec budował z materiałami! po 1wsze, jeśli zażyczysz sobie lepsze materiały, jakieś nieprzewidziane zmiany, których jest całe mnóstwo, budowlaniec na pewno Ci odmówi, po 2, często dzwoniąc na skład można po 1-2 procent od "najlepszej ceny tylko dla Ciebie" jeszcze zerwać. niby 2% to nie dużo, ale jeśli na SSO zostawisz w składzie budowlanym ze 100tyś to masz dodatkowe 2000zł w kieszeni? nie dużo? a wolisz mieć w swoim domku nowym fajną indukcję w kuchni, czy taką samą zasponsorować budowlańcowi za darmo, jako gratis do tego że Was wygoli na 30tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 19.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ile powinna wziąć ekipa budowlana za domek o powierzchni całkowitej 114,6m2, i powierzchni użytkowej 90m2, z więźbą dachową. Bez garażu, bez piwnicy. Powinni chcieć tyle co za niewielki zielony samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts