Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dostałam jedną propozycję, do dachu, bez więźby za 30000 zł, materiał został mi narzucony bo budowlaniec powiedział, że on buduje z bk i tyle. I powiedział, że wpust jest na schody drewniane i nie da się zrobić murowanych.
https://forum.murator.pl/topic/160824-ekipa-budowlana-ile/#findComment-4867460

Dostałam jedną propozycję, do dachu, bez więźby za 30000 zł, materiał został mi narzucony bo budowlaniec powiedział, że on buduje z bk i tyle. I powiedział, że wpust jest na schody drewniane i nie da się zrobić murowanych.

Nam budują do dachu za 27tyś ze schodami lanymi, też z bk, tyle, że dom ma 185 użytkowej a 240 całkowitej. owszem mieliśmy propozycje 25tyś droższą, no ale bez przesady...

mając już za sobą pare etapów budowy, nigdy nie zgodziłbym się żeby budowlaniec budował z materiałami!

po 1wsze, jeśli zażyczysz sobie lepsze materiały, jakieś nieprzewidziane zmiany, których jest całe mnóstwo, budowlaniec na pewno Ci odmówi, po 2, często dzwoniąc na skład można po 1-2 procent od "najlepszej ceny tylko dla Ciebie" jeszcze zerwać.

niby 2% to nie dużo, ale jeśli na SSO zostawisz w składzie budowlanym ze 100tyś to masz dodatkowe 2000zł w kieszeni?

nie dużo? a wolisz mieć w swoim domku nowym fajną indukcję w kuchni, czy taką samą zasponsorować budowlańcowi za darmo, jako gratis do tego że Was wygoli na 30tyś?

https://forum.murator.pl/topic/160824-ekipa-budowlana-ile/#findComment-4873531