niciacia 15.09.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Cholerka, ale 7 lat temu kupiłem to gó..o, a teraz okleina odłazi. Czytałem w necie, że to większy problem, niż tylko mój. Mam pytanie: czy komuś udało sie po okresie gwarancji wygrać z tymi ..piiiiiiiiiiii.. fachowcami od drzwi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 30.10.2012 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Żeby nie zakładać nowego tematu: te cholerne drzwi tak sie poodklejały, że musze je wymienić. Czy może ktos potrafi mi odpowiedzieć, czy da sie to zrobić bez wymiany ościeżnic ?? Oczywiście nie chce drzwi Porty, a tylko na stare zawiasy powiesic nowe. Wiem, pomysł karkołomny, ale może ktoś to już trenował. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 30.10.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 da się to zrobić ale...na co chcesz wymienić ?Nie łudź się, że z tego poziomu cenowego uda Ci się nabyć produkt o dłuższej żywotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.10.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Witam da się to zrobić ale...na co chcesz wymienić ? Nie łudź się, że z tego poziomu cenowego uda Ci się nabyć produkt o dłuższej żywotności. Charlie no nie mów, że każde drzwi wewnętrzne trzeba wymieniać co kilka lat bo okleina odłazi ? owszem tańsze drzwi mogą, powiem więcej, posiadają gorszej jakości okleinę, mniej wytrzymałą na ścierani itp ale odklejanie się okleiny to zupełnie inna kwestia. Jakiś czas temu, u znajomego, okleina schodziła z drzwi Villadora - a to raczej nie są tanie drzwi - zostało wszystko załatwione przez Porte więc nie ma problemu. Odnośnie zawiasów powinny być znormalizowane więc drzwi powinny pasować, oczywiście teoretycznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.10.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Prawdopodobnie niemal każde nowe drzwi będą pasowały do tych ościeżnic. Kwestia kolorów. Jeśli wzory jako tako jeszcze Ci sie podobają to spróbuj popytać w fabryce (nie u sprzedawcy) o możliwość naprawy. Z tego co słyszałem, robią to w korzystnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 15.11.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Dlaczego karkołomny? Rozmiary są różne, ale generalnie "rosną" z jakimś standardem. To drzwi wewnętrzne cz zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam Charlie no nie mów, że każde drzwi wewnętrzne trzeba wymieniać co kilka lat bo okleina odłazi ? .... Pozdrawiam ...okleina nie powinna odchodzić od rdzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.11.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam ...okleina nie powinna odchodzić od rdzenia ! no o tym mówiłem, Twój wcześniejszy post zabrzmiał tak jakby to było normalne "za taką cenę" i klient nie ma spodziewać się czegoś więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.11.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 ...wytłumaczcie mi, czym w takim razie różnią się, wizualnie te same drzwi wewnątrzlokalowe, np. Porty za 700 PLN i robione w firmie konkurencyjnej za 1500 PLN. nie mogę jakoś ogarnąć się z tym problemem - pytam to tu to tam i wszyscy twierdzą, że w tych za 700 to okleina nie jest wenge tylko malowana jak wenge. Czy to prawda i jak to sprawdzić, że to prawda. Finlandia - jak to jest u Ciebie z rozwiązywaniem tego typu dylematów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.11.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Nie chcesz bólu głowy - nie wnikaj Okleina wenge?? Sądzisz że ona jest z drzewa wenge? Z tego co mi się kiedyś o uszy obiło, to tego typu okleiny robi się z miękkiego drewna (np. topola!), odpowiednie warstwy składa na przemian jak wafle i tnie na kawałki - to się nazywa okleina modyfikowana / tak jak sklejka kompozytowa). Twardość temu nadaje dopiero lakier. Skrzydła za 700zł to naprawdę najtańsze propozycje - o ile takie są w okleinach naturalnych. Za 1700 to już zapewne dużo większa dokładność wykonania, lepsze wnętrze, wyższa klasa szyb.. Ps. A ta pie.. Porta to ma czkawkę po tej jednej, nieszczęsnej serii drzwi London w mocnych drogich okleinach.. i pewnie lepiej by wyszli, jakby to w jakiś sensowny sposob załatwiali, np. wielkim rabatem na nowe skrzydła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 17.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam w okleinach poza materiałem, z którego są wykonane,bardzo istotną sprawą jest sposób ich nakładania i jest on zależny właśnie od ich rodzaju.okleiny "papierowe" czy "pcv" oklejają się szybko i bez większych problemów, są elastyczne, okleiny naturalne to już wyższa szkoła jazdy i jeszcze im okleina lepsza - grubsza - tym bardziej kłopotliwe ich stosowanie, są twarde i kruche.jeżeli zatem zsumujemy różnice w kosztach materiału i dodatkowo wydajność produkcji wynikającą ze skomplikowania aplikacji oklein to otrzymamy różnice w cenie skrzydła (nie można też zapomnieć, że rentowność droższych skrzydeł również jest większa) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 17.11.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Jakiej firmy drzwi polecacie oprucz porty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 20.11.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Ja twierdzę, że jeżeli nie ma w domu psów i kotów i małych dzieci - to dowolne (a chyba nawet lepsze tańsze, bo na pazury, kredki, flamastry i farmy nie ma mocnych). Nie widzę żadnego sensu kupowania jakiś specjalnie drogich, "markowych" drzwi. Oprócz Porta można wymienić praktycznie wszystkich innych z dyskusji na tym forum, bo chyba każdy producent ma w ofercie też wewnętrzne. Ja mam w mieszkaniu Pol-Skone, ale bardzo zniszczone i żółte na tle odmalowanych ścian. Wszyscy producenci powinni być dobrzy, po prostu patrzysz na wzory, albo co możesz blisko siebie zobaczyć na żywo i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 20.11.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Bzdura - nie słuchajcie Laputy, który/a preferuje minimalizm. Kupujcie jak najlepsze rzeczy - oczywiście na tyle na ile Was stać.Ja mam od 12 lat drzwi wewnętrzne, drewniane za 1500,00 PLN/szt i wyglądają jak nowe ( jak się je Pronto wypucuje ).Mam psa Berneńczyka i dwoje urwisów - w czasie ich użytkowania tylko klamki zostały powymieniane bo się dziatwa wieszała rękami na nich. Śmierć badziewiu i niewydepilowanym kobietom !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 20.11.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam Bzdura - nie słuchajcie Laputy, który/a preferuje minimalizm. Kupujcie jak najlepsze rzeczy - oczywiście na tyle na ile Was stać. Ja mam od 12 lat drzwi wewnętrzne, drewniane za 1500,00 PLN/szt i wyglądają jak nowe ( jak się je Pronto wypucuje ). Mam psa Berneńczyka i dwoje urwisów - w czasie ich użytkowania tylko klamki zostały powymieniane bo się dziatwa wieszała rękami na nich. Śmierć badziewiu i niewydepilowanym kobietom !!! no to pojechałeś !!!! szczególnie po kobietach uwierz mi są tacy, którzy wolą naturę co do drzwi pełna zgoda !! i ... w sumie co do kobiet też, wolę "naturę" zostawić innym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 20.11.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Śmierć ........ niewydepilowanym kobietom !!! Od tej strony Cię nie znaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 22.11.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Bzdura - nie słuchajcie Laputy, który/a preferuje minimalizm. Kupujcie jak najlepsze rzeczy - oczywiście na tyle na ile Was stać. Ja mam od 12 lat drzwi wewnętrzne, drewniane za 1500,00 PLN/szt i wyglądają jak nowe ( jak się je Pronto wypucuje ). Mam psa Berneńczyka i dwoje urwisów - w czasie ich użytkowania tylko klamki zostały powymieniane bo się dziatwa wieszała rękami na nich. Śmierć badziewiu i niewydepilowanym kobietom !!! Za taką kwotę to bym wymienił wszystkie u siebie w mieszkaniu. Mniej by mnie bolało, jakby mi dziecko odcisnęło dłonie w farbie na nich, albo zadrapało zabawką. Ja się przekonuję, że sporo firm jest OK, a wiele marek to po prostu tylko to - znaczki. Rewiduję swoje poglądy w praktyce, bo okazuje się, że np. tańsze pieluchy są lepsze od droższych, bo z braku finansów mają naturalne materiały Generalnie wszystko wygląda OK, jak o to dbasz. A włochatych kobiet nie zabijaj, zostaw miłośnikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.11.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Rób co chcesz. Chciałem tylko 3 grosze wtrącić a mianowicie, nie sądzę, żeby zasadnym było publiczne wypisywanie epitetów, nieuzasadnionych pretensji do tanich wyrobów i ich producentów. To zrozumiałe, że tani produkt to komponenty pośledniej jakości po poskładaniu mają króki czas żywotności. Ta teza dotyczy każdej dziedziny a usług tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikabrot 05.11.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witam po przeczytaniu waszych wpisów jestem załamana parę dni temu zamówiliśmy drzwi Porta wewnętrzne w kolorze Dąb Kalifornia skoro piszecie że tak z nimi żle się dzieje to ja nie wiem co zrobie mam nadzieje że ta okleina nie odejdzie ani nic innego się z nimi nie stanie bo prawie 7,5tyś w plecy:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 05.11.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Witam po przeczytaniu waszych wpisów jestem załamana parę dni temu zamówiliśmy drzwi Porta wewnętrzne w kolorze Dąb Kalifornia skoro piszecie że tak z nimi żle się dzieje to ja nie wiem co zrobie mam nadzieje że ta okleina nie odejdzie ani nic innego się z nimi nie stanie bo prawie 7,5tyś w plecy:(:( Bardzo źle z drzwiami wewnętrznymi firmy Porta. Po 10 latach użytkowania z drzwi łazienkowych i od WC praktycznie odpada okleina, szczególnie na dole drzwi i z tego powodu są one właściwie do wymiany. Drzwi pokojowe są jeszcze w dobrym stanie, okleina nie odpada, ale były szanowane przez ten okres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts