Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pieprzona PORTA

Recommended Posts

mam portę od hmm.. niech policzę, 17 lat, zwykłe, białe, lakierowane, ani razu nie malowałem, fakt, na dole widać braki farby ale mi to nie przeszkadza.

Dom nie jest dziełem sztuki tylko miejscem do odpoczynku po pracy, by się przespać, TV obejrzeć, pogadać i inne ciekawsze rzeczy porobić niż obserwować co się dzieje z okleiną czy też przypadkiem na ścianie nie ma jakiejś nowej ryski lub wgniecenia. Ja po prostu na takie bzdety nie mam czasu

W... parę dni temu zamówiliśmy drzwi Porta wewnętrzne w kolorze Dąb

To dobry wybór. Okleina tego typu jest wg producenta materiałem z przeznaczeniem do miejsc o podwyższonej intensywności użytkowania, więc bez obaw.

Druga sprawa - Porta ma program 5 lat gwarancji - nie dla każdych drzwi, ale to już dobry sygnał na tym rynku, bo na ogół dominuje 2 lata.

Wpadki zdarzają się wszędzie. Sympatie też są różne. Inna, najbardziej chwalona marka na tym forum mi kompletnie nie leży - i uważam że robi słabe drzwi, ale jak widać - jestem w swoich odczuciach osamotniony :)

Porta, DRE, POLSKONE i inne to segment tanich drzwi.

Ja nie wiem czy te ludzie to głupie czy udają takich, myśląc, że tanie to dobre.

Ogarnijta się Klienty bo z takich textów to się tu każdy co ogarnia ma polewkę.

Ja tam mam DRE od około 8 lat i nic sie z nimi nie dziaje a były jednymi z tańszych i jak czytam że ktoś kupił drzwi za kilka tysiaków za sztukę i ma szpan przed znajomymi to " z takich textów to się tu każdy co ogarnia ma polewkę". ooo patrzcie jakiem mam drzwi, ooo, Na drzwiach nie jem, nie pije, nie leże, one tylko wiszą. Jest tysiąc innych ważniejszych dla mnie tematów w domu niż drzwi. Jak mi okleina zejdzie o ile zejdzie to znów kupie tanie drzwi.

Najważniejsze by zdawać sobie sprawę że tanie drzwi nie są na wieki, a co do drogich to znajomy pracuje w firmie produkującej markowe drewniane drzwi i słyszałem co nieco jak to sie teraz robi drzwi z fornirem. Dla jednych 20k za drzwi to grosze a dla innych to majątek.

Ja tam mam DRE od około 8 lat i nic sie z nimi nie dziaje a były jednymi z tańszych i jak czytam że ktoś kupił drzwi za kilka tysiaków za sztukę i ma szpan przed znajomymi to " z takich textów to się tu każdy co ogarnia ma polewkę". ooo patrzcie jakiem mam drzwi, ooo, Na drzwiach nie jem, nie pije, nie leże, one tylko wiszą. Jest tysiąc innych ważniejszych dla mnie tematów w domu niż drzwi. Jak mi okleina zejdzie o ile zejdzie to znów kupie tanie drzwi.

Najważniejsze by zdawać sobie sprawę że tanie drzwi nie są na wieki, a co do drogich to znajomy pracuje w firmie produkującej markowe drewniane drzwi i słyszałem co nieco jak to sie teraz robi drzwi z fornirem. Dla jednych 20k za drzwi to grosze a dla innych to majątek.

rozumiem, że do autek też masz takie podejście :) nie mówiąc już o kobietach :):)

Całe szczęście, że minimaliści są w mniejszości na tym świecie.

rozumiem, że do autek też masz takie podejście :) nie mówiąc już o kobietach :):)

Całe szczęście, że minimaliści są w mniejszości na tym świecie.

Napisałeś ten komentarz , o czym wsiadłeś do swojego merca ( zawsze nie starszego niż 2 lata , bo inaczej to kicha ) , swojego podkreślam , bo każdy u ciebie w rodzinie ma takiego samego- nie może być tak ,ze ktoś jest gorszy :)

A potem ( tu z góry przepraszam , bardzo , ale to bardzo nie lobię tego , ale nie mogę się powstrzymać ) pojechałeś po swoją żonę , która była co najmniej 1 vice miss Polski a z panieńskiego to co najmniej Radziwiłł

Nie pomyślisz, że ty podniecasz się oknami i drzwiami , a jakbyś pogadał z takimi nawiedzonymi facetami jak ty ale od płytek , , kranów, mebli, dywanów , TV , łózka , to każdy z nich by twierdził , że to właśnie jego branża jest naj ?

A nie pomyślałeś , że Nerwus to człowiek , co ma gdzieś drzwi , drzwi i tylko drzwi ? I jego podejście do tematu jest jak najbardziej logiczne ? Bo może woli te pieniądze przeznaczyć na podróże lub na milion innych rzeczy bardziej wartościowych niż zakichane drzwi ?

Podchodzi do tematu jak przeciętny amerykaniec , ( właśnie w zakresie aut- kupuje , jeździ i wywala )

Charlie , bez uraz ( a w szczególności to o twojej żonie ) ale pitolisz czasami jak .....

jak....potłuczony hi hi hi

Im dłużej czytam to forum tym bardziej zastanawiam się co się z ludźmi dzieje. Pomijam wycieczki w stylu Charliego - ch... mu do mojej czy jakiejkolwiek żony.

To że jest tu wiele osób dla których dom i każdy jego detal to dzieło sztuki i najlepiej by kupować je w domu aukcyjnym by później chwalić się przed innymi - mają kasę ich sprawa. Są też inni dla których dom to rzecz, taka sama rzecz jak TV samochód czy skarpetki - żadna rewelacja, Szanujmy się wzajemnie i śmiejmy się tylko tych co z g.. bicz chcą ukręcić bo tego się nie da. G... zawsze g... zostanie