Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian - gdzie kupie, Poznań i okolice

Tai

Recommended Posts

Witam.

Moze ktos podpowiedziec, gdzie w okolicach Sremu, Poznania, zakupie styropian np Termo Organike albo Austrotherm (preferowany)

Obdzownilem kilka skladow i wszedzie maja Arbet. Nawet u Wesolka kolo stwierdzil, ze o Austrothermie nie slyszal, ale to mnie akurat nie dziwi, bo glownie handluja tanimi i popularnymi materialami... Przez siec - nie da rady. styro kosztowalby 2xtyle. Cena za dostawe jednego metra 110zl netto.

przez sieć nie da rady ?

to ile Ty tego styropianu chcesz kupić ?

ja kupowałem przez sieć i przy ilościach ponad 20m3 transport był w cenie.

Mozliwe, ja potrzebuje cale 5m3 do ocieplenia podmurowanego muru (remont dachu, podmorowka). Jeden z duzych sklepow w sieci wycenil transport kurierem jak podalem wyzej. Dwoch sprzedawcow z allegro, po podaniu ilosci - nawet nie odpisalo..., chociaz deklaruja, ze dostarcaja kazde ilosci ;-)

W kazdym razie udalo mi sie znalezc w jednym z pobliskim skladow swisspor, wiec moze uda mi sie cos zalatwic, klej (dryvit) i siatke (dryvit standard) zamowie sobie przez siec.

w sensie jeden jako uniwersalny?

Klebermortel grau - do styropianu

Duo Verbundmortel - do siatki

Jezeli ma byc to uniwersalny i do tego i do tego - Duo Verbundmortel

Normalnie witki opadaja :-( Fighter, co powiesz na temat klejow marki Weber?

STO czy Dryvit - nie do kupienia w lokalnych skladach (nawet nie slyszeli - sic(!)) Sklepy w siecii za transport wolaja 400zl :-(

Jesli dobrze przeliczylem potrzebowalbym ze 26 workow do przyklejenia styro i zatopienia siatki.

No taki masz niefartowny rejon :) na temat innych niz dryvit,sto,caparol sie nie wypowiadam. Szkoda gadac :)

Caparola klej jest niezly, ale w Poznaniu jest bardzo drogi - taki masz rejon niestety i praktycznie jednego dystrybutora monopoliste :) odezwij sie na pv lub tel to znajdziemy Ci jakies rozwiazanie, ale napisz co Ty wogole chcesz kleic i na co, i dlaczego takie wysokie wymagania stawiasz