marysia550 16.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Na działce gdzie mamy zamiar się budować mamy prąd, wodę i kanalizację. Woda i kanalizacja podłączone są w domu, który póki co jeszcze tam jest i będzie nawet po zakończeniu budowy, a słup, na którym mamy zrobione ujęcie prądu (tylko my) stoi na naszej działce, skrzynka jest na ww domu. Rura kanalizacyjna i wodociągowa, do której mamy się podpiąć jest na naszej działce, biegnie obok miejsca, w którym planujemy budowę.Cały czas słyszę: fajnie, że macie media, dużo czasu i kasy zaoszczędzicie!Jak to wygląda w praktyce? Jakie papierki trzeba załatwić? Kiedy? Jakie orientacyjne koszta? Kiedy się robi ujęcia dla nowego domu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.09.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 udaj się do dostawców mediów,oni Ci wszystko powiedzą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia550 21.09.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Byłam w ZEORK i Pan dał mi wniosek do wypełnienia- nic taniej i nic mniej, po prostu nowe przyłącze ze słupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 25.09.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Cały czas słyszę: fajnie, że macie media, dużo czasu i kasy zaoszczędzicie! Jak to wygląda w praktyce? Jakie papierki trzeba załatwić? Kiedy? Jakie orientacyjne koszta? Kiedy się robi ujęcia dla nowego domu? Pozdrawiam Nie papierki tylko łopata i latarka czołówka. W nocy idziesz, kopiesz podłączasz i masz. Można na bezczela w dzień, ale trzeba wynająć ze dwóch-trzech gosci gości i dać im odblaskowe kamizelki z nazwą zakładu odpowiedzialnego za przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia550 26.09.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Z prądem to jest tak, że warunki przyłączy muszę mieć do pozwolenia na budowę, a jak je uzyskam uprawniony elektryk pociągnie mi z tamtej skrzynki. Natomiast woda i kanaliza to o tyle lepiej, że mam te media w działce, więc jak skończę papierologię to mniej kopania czeka wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts