niktspecjalny 20.09.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Co to znaczy w wersji podstawowej? On sam nie wie.:D To cały bohunio. Forest do ciebie...........Czy ty nie możesz założyć swojej szkoły?;) Bez cukrowania czytać cię to aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.09.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Co to znaczy w wersji podstawowej? Ściana z płyt szamotowych grubości 4 cm + tynk do ciepłych obudów ... najprostsze w wykonaniu i najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.09.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam. Czemu moje wypowiedzi są podawane jako cytaty Miszcza? A prawa autorskie ? Tantiemy mi się należą ... Chyba że Miszcz i ja to ... tak jak Eniu z Piotrem ... O fuuujjj ... Idę się położyć ... ciśnienie mnie dzisiaj spadło na dekla i "tompnięty jezdem" ... Pozdrawiam. PS. Szkoła to już przeżytek ... ja założę sektę ... PS. D@riusz ... zacząłeś i zamknąłeś wątek od strony teoretycznej ... teraz do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.09.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam. Czemu moje wypowiedzi są podawane jako cytaty Miszcza? A prawa autorskie ? Tantiemy mi się należą ... Chyba że Miszcz i ja to ... tak jak Eniu z Piotrem ... O fuuujjj ... Idę się położyć ... ciśnienie mnie dzisiaj spadło na dekla i "tompnięty jezdem" ... Pozdrawiam. PS. Szkoła to już przeżytek ... ja założę sektę ... PS. D@riusz ... zacząłeś i zamknąłeś wątek od strony teoretycznej ... teraz do roboty To ja się kochanieńki zara do tej sekty zapisuję . Proponuję Nikta na Wielkiego Miszcza , a Miszcz będzie nikim...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Co to znaczy w wersji podstawowej? Tak nazywam, wykonanie samej prostej obudowy szamotowej, z wpięciem wkładu kominkowego bezpośrednio do komina, bez dodatkowych fiku miku My stosujemy swoje płyty szamotowe grubości 3 cm, jest to taka optymalna grubość według mnie. Forest mnie zaskoczył trochę, nie miałem szczęścia ani umiejętności spotkać w sprzedaży ceramikę (ciepłą) na obudowy w cenie 100 zł za m2. No ale może już staje się coraz bardziej nieudolny na starość, albo nie chce mi się szukać. Sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.09.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Tak nazywam, wykonanie samej prostej obudowy szamotowej, z wpięciem wkładu kominkowego bezpośrednio do komina, bez dodatkowych fiku miku My stosujemy swoje płyty szamotowe grubości 3 cm, jest to taka optymalna grubość według mnie. Forest mnie zaskoczył trochę, nie miałem szczęścia ani umiejętności spotkać w sprzedaży ceramikę (ciepłą) na obudowy w cenie 100 zł za m2. No ale może już staje się coraz bardziej nieudolny na starość, albo nie chce mi się szukać. Sam nie wiem. 100/m2 Konkurencję na której się wzorujemy , warto obserwować nieprzerwanie... 3 cm dobre jak w środku jest jednak jakieś "fiku miku". Przy podłączeniu bezpośrednim dałbym 4-6 , ale to oczywiście nie jakiś dogmat... Edytowane 20 Września 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tak dla innych, bo mnie to już lata Jakieś częste wzorowanie się na innych może zabić własną inicjatywę pomysłowości i inności.A nieraz własna inicjatywa pomysłowości może być o wiele lepsza od tego na czym się wzorujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 To ja się kochanieńki zara do tej sekty zapisuję . Proponuję Nikta na Wielkiego Miszcza , a Miszcz będzie nikim...:D To ja tu w dobrej wierze.Miszczem chcesz mnię zrobić.Miszcz sie obrazi.:S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 doczytaj NIKT Awansowałeś na WIELKIEGO Mistrza To coś więcej niż Mistrz Wybierz tylko od czego WIELKI Mistrz.Teraz papiery ekspresowo się załatwia.... za pewną opłatą oczywiście. Ale co się nie robi dla tytułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.09.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam.Bohusz - płytka szamotowa 3,2 cm w ilości 38 szt plus klej/zaprawa to koszt materiałowy ok. 100 zł ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.09.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam. Bohusz - płytka szamotowa 3,2 cm w ilości 38 szt plus klej/zaprawa to koszt materiałowy ok. 100 zł ... Pozdrawiam. A robocizna drugie 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 bohuniu...........oj tam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.09.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 A robocizna drugie 100 Święte słowa.. Tylko kto buduje z płytki stawianej na sztorc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam. Bohusz - płytka szamotowa 3,2 cm w ilości 38 szt plus klej/zaprawa to koszt materiałowy ok. 100 zł ... Pozdrawiam. A to wyższa matematyka, tak nie przeliczałem. Po drugie dłubanina i trza by mieć jeszcze poziomice i "utrudnienia z nadprożem. A jaby czasem wypadły docinki... Już na samą myśl się spociłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 A to wyższa matematyka, tak nie przeliczałem. Po drugie dłubanina i trza by mieć jeszcze poziomice i "utrudnienia z nadprożem. A jaby czasem wypadły docinki... Już na samą myśl się spociłem Ty w tym wieku:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 To racja w XXI wieku.Młodzież by popękała z śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 To ja tu w dobrej wierze.Miszczem chcesz mnię zrobić.Miszcz sie obrazi.:S Miszczów przybędzie po dwudniowym....już się zapisali a to w tym przypadku wystarczy;) Tobie proponują WIELKIEGO Miszcza ... Nie bierz od razu .. negocjuj :rolleyes:może dorzucą jakiś zamek :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 20.09.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 A to wyższa matematyka, tak nie przeliczałem. Po drugie dłubanina i trza by mieć jeszcze poziomice i "utrudnienia z nadprożem. A jaby czasem wypadły docinki... Już na samą myśl się spociłem Nie pękaj to tylko teoretyczne rozważania .. Można by jeszcze taniej jakby pociąć płytkę na pół Nikt nie buduje z tak małych elementów , docinki i liczba klejeń wykończyłaby każdego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Witam. Miszczów przybędzie po dwudniowym....już się zapisali a to w tym przypadku wystarczy Zapisało się też paru, którzy zarówno staż pracy jak i doświadczenie mają większe od miszczów - zarozumialców ... Nikt nie buduje z tak małych elementów , docinki i liczba klejeń wykończyłaby każdego . A tych kilkuset zdunów, którzy nie wiedzą co to jest płyta wielkoformatowa to niby z budyniu piece lepią? Pozdrawiam. Edytowane 20 Września 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Forest z tym budyniem to strzał w dziesiątkę.Akurat teraz konsumuję budyń czekoladowy. Budyniowy piec... no no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts