n.piotr 17.09.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Witam. Kupiłem dom który okazał sie być cholernie zimny. Dzisiaj jest już za późni na docieplenia tradycyjne, ale odkryłem pewien nowy rodzaj ocieplenia wewnętrznego Climapor XPS. Fajna sprawa, bo można to robić w każdej porze roku i ma dobre właściwości. Chcę teraz ocieplić wewnątrz Climaporem 7mm a na wiosnę dorzucić od zewnątrz styropian ok.12 mm. Czy nie będzie żadnych komplikacji typu grzyby itd w tym momencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 18.09.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Przy ociepleniu wewnetrznym w znaczym stopniu ograniczasz zdolności akumulacyjne budynku - w lecie wnętrze szybko ci się nagrzeje, w zimie w przypadku awarji ogrzewanaia szybko ci się wychłodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 18.09.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Te 12 mm to możesz wsadzić sobie pod siedzenie. Będzie ci cieplej zimą. W skali domu 12mm nie ma żadnego znaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n.piotr 18.09.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Nie ma co się tak spalać. Wiadomo przecież, że chodzi o 12 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 19.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Teraz wiadomo.Nic nie stoi na przeszkodzie aby ocieplić teraz od zewnątrz. Pogoda idealna - no chyba, że brak kasy.Lepiej daj 15cm niż 12cm.Zawsze to piątka lepsza niż gała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts