omletem 17.09.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Witam, mam pytanie chce zrobić nową łazienkę na poddaszu w domu. poddasze mam na stropie drewnianym, chce zdjąć starą podłogę, zobaczyć w jakim stanie są belki stropowe, zabezpieczyć je i na tym ułożyć drewniana podłogę. Jakie materiały zastosować (warstwy), żeby zabezpieczyć strop przed ewentualnym zalaniem i jakiego drewna użyć?? z tego samego drewna chce również zrobić obudowę wanny. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.09.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam, mam pytanie chce zrobić nową łazienkę na poddaszu w domu. poddasze mam na stropie drewnianym, chce zdjąć starą podłogę, zobaczyć w jakim stanie są belki stropowe, zabezpieczyć je i na tym ułożyć drewniana podłogę. Jakie materiały zastosować (warstwy), żeby zabezpieczyć strop przed ewentualnym zalaniem i jakiego drewna użyć?? z tego samego drewna chce również zrobić obudowę wanny. Z góry dziękuję za odpowiedź. Mozna to zrobic tak: OSB 22mm na pioro i wpust , Ceresit CN-94 , hydroizolacja Ceresit CL-51 , na to plytki na kleju CM-16 z wtopiona siatka z wlokna . Lub tak : OSB , Aquapanel , plytki na kleju elastycznym . Mozliwosci jest kilka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł 1719509129 20.09.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam Na belki stropowe należy położyć płytę OSB jeśli belki będą w odległości od siebie nie większej niż 40-50 cm i na płytę przykleić np. parkiet tekowy. Po między deskami parkietowymi można zastosować np. sicaflex, lub przykleić tradycyjnie łącząc na pióro wpust i zalakierować. Jeśli w łazience będzie powódź to żadne drewno nie wytrzyma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts