newyork 17.09.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Niezabardzo wiem o co tu chodzi hmmNa ścianie położę płytki ale jak widać pomiędzy płytką,a baterią umywalkową zostanie przerwa..Rozumie,że musze to przerobić tylko nie rozumie tego rozwiązania z fotki...to są jakieś nakładki/przejściówki zmniejszające rozstaw rur z wody ,czy może zmieniające średnicę ?Co radzicie?Wywalić to i dobrać odpowiednie rurki,od kolanka w ścianie do kranu ? ps.wcześniej było w tym miejscu nawalone tynku,stare budownictwo,dlatego było w miarę na równo z baterią. http://obrazki.elektroda.pl/9322923400_1316275672_thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 17.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Skróć gwint od strony ściany, wkręć ile się da. Ze zdjęcia wnioskuję że to nie wystarczy, więc trzeba też dokupić głębsze flansze (miseczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 17.09.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Orientujecie sie może jaka jest maksymalna grubość miseczek dostepnych w sprzedazy ?Widziałem na allegro 20mm ale ja musiałbym mieć gdzieś 27-30mm ...Zamiast kombinować z rurami mógłbym poprostu nałożyć tą miseczke i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 18.09.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Większych nie spotkałem, tzn nie potrzebowałem większych więc nie wiem. Jeśli znajdziesz to ok. Jeśli nie będziesz mógł kupić odpowiednio głębokich, utnij te 10 mm gwintu i załóż mniejsze miseczki. Pracy na 15 min...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 20.09.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Tak trochę nie na temat.Kładziesz kafelki a instalacje zostawiasz starą? Skąd taka decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts