wojtas000 17.09.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Witam wszystkich, Mam pytanie dziś firma skończyła wykonywać mi tynk zewnętrzny akryl firmy Kabe, i niestety ale na ścianach są widoczne "buły" krzywizny i pasy pionowe przypuszczam że to ślady łączenia siatki.cały myk polega na tym że dwie ściany ocieplała mi inna firma (styropian+siatka+klej) w zeszłym roku dwie kolejne ściany wykonywał druga firma i od razu (po dwóch tyg.) kładli akryl w tym roku, w poniedziałek mam się z nimi rozliczać ale nie wiem czy jest to zrobione zgodnie ze sztuką Ja na ścianach widzę normalnie wszystkie krzywizny i załamania ale tylko jak przyświeci słońce po kątem, szef brygady powiedział że tak zawsze jest i jest to nie do uniknięcia. Widziałem wiele domów ale w sumie nigdy nie przyglądałem siię pod kątami. Proszę powiedzcie mi czy faktycznie nie da się uniknąć krzywizn i "buł"?? Pozdrawiam wszystkich Wojtek Bielsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina.nina 17.09.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 widoczne łączenia siatki pod strukturą baranka są powszechnym i raczej nieuniknionym zjawiskiem- przyczyny należy upatrywać się nie w tynku a w nierównym podłożu. Natomiast nie wiem o jakie "buły" chodzi: mogą być to zatarcia spowodowane nierównym podłożem lub za grubo nałożony tynk, pytanie: jak duża jest to elewacja, ilu fachowców ją zacierało, jaka granulacja struktury została zastosowana ?. Bardzo pomocne w tym przypadku okazało by się zdjęcie tej elewacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 18.09.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 spieprzyli robotę i tyle , nie powinno być widać ani łączeń siatki ani miejsc gdzie siedzą kołki ( buły ) nie chciało się łajzom szpachlować klejem drugi raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.09.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 nie chciało się albo raczej się pewnie nie umiało szpachlować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mayerad 20.09.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 ooo trzeba było skorzystać z dobrej zaprawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts