Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Widoczne krzywizny po nałożeniu akrylu

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Mam pytanie dziś firma skończyła wykonywać mi tynk zewnętrzny akryl firmy Kabe, i niestety ale na ścianach są widoczne "buły" krzywizny i pasy pionowe przypuszczam że to ślady łączenia siatki.

cały myk polega na tym że dwie ściany ocieplała mi inna firma (styropian+siatka+klej) w zeszłym roku dwie kolejne ściany wykonywał druga firma i od razu (po dwóch tyg.) kładli akryl w tym roku, w poniedziałek mam się z nimi rozliczać ale nie wiem czy jest to zrobione zgodnie ze sztuką

Ja na ścianach widzę normalnie wszystkie krzywizny i załamania ale tylko jak przyświeci słońce po kątem, szef brygady powiedział że tak zawsze jest i jest to nie do uniknięcia. Widziałem wiele domów ale w sumie nigdy nie przyglądałem siię pod kątami.

Proszę powiedzcie mi czy faktycznie nie da się uniknąć krzywizn i "buł"??

Pozdrawiam wszystkich

Wojtek Bielsko

widoczne łączenia siatki pod strukturą baranka są powszechnym i raczej nieuniknionym zjawiskiem- przyczyny należy upatrywać się nie w tynku a w nierównym podłożu. Natomiast nie wiem o jakie "buły" chodzi: mogą być to zatarcia spowodowane nierównym podłożem lub za grubo nałożony tynk, pytanie: jak duża jest to elewacja, ilu fachowców ją zacierało, jaka granulacja struktury została zastosowana ?. Bardzo pomocne w tym przypadku okazało by się zdjęcie tej elewacji.

Pozdrawiam