Jarek.P 17.09.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Szybkiej informacji potrzebuję: mam w domu tynki CW (z gotowej mieszanki, nakładane maszynowo), dotynkowywałem sobie właśnie brakujący glif drzwiowy i niestety tynku mi na kawałek brakło. Czy mogę brakujące miejsce uzupełnić tynkiem gipsowym, który akurat jest pod ręką (worek do czegośtam był kupiony)? Chodzi o jakieś pół metra glifu, wstępnie już zarzucone tynkiem CW, jednak zbyt cienką warstwą, należałoby to teraz dorównać na grubiej. Różnic w fakturze się nie obawiam, bardziej mi chodzi o to, czy one na styku nie będą się rozspajać, pękać, albo cóś. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 18.09.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Szybkiej informacji potrzebuję: mam w domu tynki CW (z gotowej mieszanki, nakładane maszynowo), dotynkowywałem sobie właśnie brakujący glif drzwiowy i niestety tynku mi na kawałek brakło. Czy mogę brakujące miejsce uzupełnić tynkiem gipsowym, który akurat jest pod ręką (worek do czegośtam był kupiony)? Chodzi o jakieś pół metra glifu, wstępnie już zarzucone tynkiem CW, jednak zbyt cienką warstwą, należałoby to teraz dorównać na grubiej. Różnic w fakturze się nie obawiam, bardziej mi chodzi o to, czy one na styku nie będą się rozspajać, pękać, albo cóś. J. Skoro żaden z tych tynków nie odspaja się od mnóstwa gatunków ścian to dlaczego miałby robić problemy na styku między sobą? Z własnego przykładu - na jednej ścianie mam płytę K-G klejoną do ściany i przedłużoną tynkiem gipsowym. Po kilku latach nie jestem w stanie wskazać miejsca połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts