newyork 17.09.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Jak przyklejać i malować tapety z włókna szklanego?- Słyszałem,że trzeba mocno nasączyć je klejem ,także z zewnętrznej strony... prawda to? Przecież klej po wyschnięciu może się łuszczyć ?- Może lepiej poprostu zagruntować ? np. Unigruntem lub czymś podobnym?- Czy farbę emulsyjną rozcieńczać czy nie ? Na opakowaniu jest napisane ,że nie...ale struktura tapety "nielubi" chyba gęstych farb ze względu na zatracenie wzorku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kielpik 21.09.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Gruntujesz klejem po rozcieńczeniu.Tapety dociskasz pacą z tworzywa więc klej i tak przejdzie przez tapetę. Nie smaruj za cienko bo tapeta potem sztywnieje i może się odspajać.robiłem przedpokój w bloku - w celu zamaskowania nierówności betonu wyszło super. Kolega robił całe poddasze G/K i jest jeszcze lepiej.Tylko docinać np przy suficie należy zaraz po przyklejeniu ostrym nożykiem tapicerskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.11.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 robiłem przedpokój w bloku - w celu zamaskowania nierówności betonu wyszło super Z tego wnioskuję, że powierzchni pod te tapety nie trzeba wyrównywać? Pytam bo mam trochę zwalony tynk w jednym pomieszczeniu (niewielkie dołki ale powierzchnia spora i widać) i zastanawiałam się właśnie nad położeniem takiej tapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 17.11.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jak masz jakieś straszne góry doliny to oczywiście cudów nie ma, tapetą tego nie przykryjesz, ale drobne nierówności maskuje bardzo ładnie. Im grubsza faktura tapety, tym większe górki i dołki zamaskuje. U mnie pękniecie ściany z rysą 1,5-2 mm zniknęło bez śladu. Co do klejenia to nie gruntowałem wcale. Robiłem jak w instrukcji producenta kleju. Dawałem klej tylko na ścianę, dosyć grubo ok kilograma na 3,5-4 m2 przykładałem suchą tapetę a potem dosyć starannie ją "walcowałem" (starym wałkiem gumowym do fotografii). Tapeta i tak przesiąkała praktycznie na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 17.11.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 G.N. kupiłeś zwykłe tapety z włókna czy już zaimpregnowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 17.11.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Nie wiedziałem w ogóle że są impregnowane. Kupowałem takie całkiem zwykłe z fakturą grubego płótna, "z metra" w Casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts