przemodd 18.09.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 (edytowane) Witam Wszystkich.Mam problem z starym kominem murowanym, doklejanym do sciany. Przez fugi wydostaje się dym. Wczoraj obudził mnie czujnik czadu:(, więc jest to najwyższy czas aby "zrobić" NOWY komin.I teraz mam dylemat czy zbużyć stary i w jego miejsce wybudować ceramike z kanałem wentylacyjnym czy dostawić na zew. domu( dom stoi na granicy) komin zewnetrzny. prosze o pomoc.Piec mam na paliwo stałe (pale węglem), dom nie podpiwniczony, wys domu około 6m. Edytowane 18 Września 2011 przez przemodd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.09.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam Wszystkich. Mam problem z starym kominem murowanym, doklejanym do sciany. Przez fugi wydostaje się dym. Wczoraj obudził mnie czujnik czadu:(, więc jest to najwyższy czas aby "zrobić" NOWY komin. I teraz mam dylemat czy zbużyć stary i w jego miejsce wybudować ceramike z kanałem wentylacyjnym czy dostawić na zew. domu( dom stoi na granicy) komin zewnetrzny. prosze o pomoc. Piec mam na paliwo stałe (pale węglem), dom nie podpiwniczony, wys domu około 6m. Jeśli powodem dostawiania komina zewnętrznego , jest chęć zrobienia mniejszego bałaganu w domu , ma to sens. Inne powody musisz nam podać , lub rozwiązać problem sam. Do węgla proponuję komin systemowy z rurami ceramicznymi w środku, stabilizowanymi wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemodd 18.09.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 W tej chwili nie jest wazny dla mnie bałagan tylko bezpieczeństwo.Komin przechodzi przez pokój córki więc może taki dostawiany bylby bezpieczniejszy?Jestem laikiem w tej sprawie. A ten komin systemowy jakiejś konkretnej firmy i czy muszę mieć fachowca do montażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.09.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Zależy co potrafisz "swojemi łapkami"... Montaż komina systemowego to prościzna , dla kogoś kto nie ma "dwóch lewych". System Presto , Schiedel, Plewa , dysponują dobrymi rurami . Warunek to piec , który nie wali temperatury w komin , przeczytanie instrukcji , i ...do roboty. Zaczniesz, pojawią się problemy . Mogę poniańczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemodd 18.09.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Mój piec to per-eko ksw, ale jaka jest temperatura spalin to nie wiem.A co do "lewych" to raczej są "prawe":yes: tylko ze zkominami jak narazie nic wspólnego nie miałem...Jeżeli to możliwe chętnie bym porozmawiał przez np. telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts