Gość Jaros 13.03.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Czy ktpś ma jakiekolwiek doświadczenia i moze polecic lub odradzic kupowanie pieca gazowego z palnikiem Matrix (Votogas). Jest to impreza sporo drozsza od "zwyklego" palinika ale juz kilku niezależnych "specow" od Co poleca mi to jak jeden mąż (a fakt jest faktem ze nie oni to sprzedaja tylko montuja wiez intersu chyba w tym nijakiego nie maja)Bylbym wdzieczny gdyby ktos mog w tej sprawie zabrac glos i cos doradzicBede niezmiernie zobowiazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz W. 20.04.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 mój serwisant pracował kiedyś w firmie w której viessman był ponad wszystko fakty są takie że kotły są drogie serwis jest drogi a sprawność taka sama jak vaillanta moim zdaniem to jest przerost formy i marketingu nad treścią szczerze polecam kondensacyjnego vaillanta i w dodatku możemy go sprzedać z rabatem np. 25% pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 10.05.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 a Viessmann z Matrixem jest wart swojej cenyI TO BY BYŁO NA TYLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz W. 09.06.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 a Viessmann z Matrixem jest wart swojej ceny I TO BY BYŁO NA TYLE Z całym szacunkiem proszę o fakty ... w czym jest lepszy że warto przepłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 09.06.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Nie wiem jakiego typu odpowiedzi oczekiwał pytający Jaros, ale w dobry tonie było aby na tak zadane pytania nie odpowiadali dystrybutorzy konkretnych produktów, bo ich intencje są chyba dla wszystkich jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.07.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 A dlaczego akurat Viessmann?Zrób sobie tabelkę:- min. moc (mamy coraz cieplejsze domy, więc dobrze by było, żeby piec mógł modulowac moc do np. 4kW)- max moc. (tu zależy ile będziesz potrzebował ciepłej wody jednocześnie)- wydatek ciepłej wody (przez pierwsze 10 min i potem ciągły)- sprawność (atmosferyczny, turbo, kondensat)- z zasobnikiem czy bez (raczej z)- zużycie gazu (wg. producenta)- rodzaj ogrzewania (podłogówka, grzejniki, solary itp)- regulatory (pogodowe pokojowe)- osprzęt dodatkowy- dostępność serwisu- czas gwarancji- i tu na końcu firma.- cena !!!!!!!!!!!! Takie założenia daj do wyceny (kompletnej kotłowni, koniecznie) i potem dopiero wybieraj.Ja zaczynałem od Viessmanna (222, 200+zasobnik), potem był Vaillant (EcoCompact) a teraz na pierwszym miejscu jest Immergas Zeus Victrix (wbud. zas. 58 l)Cena Zeusa to 1/3 ceny Viessmanna 222 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts