Borys1719509441 18.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam!Czy do wykonania podbitki można zastosować np płytę OSB/MFP, na którą następnie przykręcę styropian np. 2cm, po czym całość zaciąnę klejem (oczywiście zatopię siatkę) Na koniec struktura lub farba fasadowa. Oczywiście zamontowałbym kratki wentylacyjne lub coś podobnego, by nie było to absolutnie szczelne.Zostało mi trochę płyty MFP gr 12mm, klej z elewacji...Czy płyta 12 mm nie będzie za gruba, za ciężka?Wiem, że to trochę więcej roboty, ale nie bierzmy tego pod uwagę.Z góry dziękuję za sugestie!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.09.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 WitamWydaje się to dobrym pomysłem płycie na pewno nic się nie stanie natomiast problemem może byc przymocowanie do niego styropianu? Trudno będzie go przykręcić, przykleić tradycyjnym klejem, chyba, że w piance - to może się udać.Co do samego efektu - będzie ładnie.Ogólne zamierzenia co do wentylacji i podejścia wydają się dobre- płyta nie będzie za ciężka i to ją trzeba najlepiej przymocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.09.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Mocowanie mechaniczne styropianu o płyty nie nastręcza żadnych trudności. Wkręty ocynkowane i podkładki papowe ocynkowane lekko wciśnięte w styropian. Oczywiście styropian o odpowiedniej twardości (elewacyjny). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 18.09.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Styk ściany z taką podbitką trzeba jakoś szczególnie wykończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.09.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Właśnie nic nie trzeba wykańczać bo to ten sam tynk. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borys1719509441 22.09.2011 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dziękuję za opinie!Myślę, że przy odpowiednio starannym wykonaniu, będzie to naprawdę dobrze wyglądać!Tak właśnie wykonam tę podbitkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts