iskanna 19.09.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Wątek do zbierania inspiracji i wykańczania się wzajemnego W czerwcu tego roku - naszło mnie że już chcę domek, mam dosyć mieszkania w mieście. O dziwo TŻ rzekł "to poszukaj czegoś", i znalazłam po 5 godzinach. Jeden jedyny który się podobał i spełniał wstępne wymagania. W weekend go obejrzeliśmy i decyzja zapadła. Bez szukania innych, bez zastanawiania się. Na wariata Domek był w trakcie budowy - start 8 marca. Projekt Z-19 z pracowni Z500 z przeróbkami drobnymi. Właśnie bank oznajmił, że pozwoli nam podpisać papiery, które wiążą mocniej niż ślub Wizualizacje z pracowni: http://i1.fmix.pl/fmi350/ef74c59e000d40664e777ed9/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi1256/c4af1beb0014e4284e777ed4/zdjecie.jpg A tak wygląda: http://i1.fmix.pl/fmi2230/eab1f9f4001168794e7780d9/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2754/62f9d4af0010ea974e7780db/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi60/c1b7c3ec0017a36e4e7780de/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1387/f1cb7f41002987b44e7780df/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1414/48254469000a1c4d4e7780e0/zdjecie.jpg Domek wybudowany zachwycająco. Jedyne co poszło nie tak - źle wymierzony taras. Co zaowocowało tarasem 50m2 - i jest to dla mnie przerażająco-zabawne (aktualne mieszkanie ma 60m2). Dobrze że działka nie jest mała Za chwilę czeka nas wykończeniówka, tak żeby na wiosnę spokojnie się przeprowadzić. Pomysły teoretycznie są, ale im dalej w las i w Forum tym więcej wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 19.09.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Pierwsza! Witam się bardzo serdecznie - domek cudnej urody. Podobają mi się parterówki bardzo. Trzymam kciuki za wykończeniówkę i obiecuję zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.09.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 O, ledwo co a tu już Witam serdecznie! I kontynuując -pewność mamy co do podłogi. Lite deski dębowe olejowane: http://i2.fmix.pl/fmi2454/9092cc8c001c386d4e7784ca/zdjecie.jpg dąb chambord - na żywo jest dużo jaśniejszy i białawy, do tego białe listwy z mdfu do białych pełnych drzwi z mdfu Drewno będzie wszędzie poza kuchnią, spiżarnią, garderobą, WC i łazienką. Ogrzewanie podłogowe jest zrobione co prawda wszędzie, ale na kilku obwodach - więc miłość do drewna i naturalnych materiałów wygrała (nie żeby musiała w ogóle z czymś walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 19.09.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 no to i ja się witam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 19.09.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 To ja też Piękny domek. Mówię ja - miłośniczka parterówek Będę podglądać postępy prac. A jak duża jest działka? Bo wygląda, że taka z rozmachem wokół tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.09.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 A jak duża jest działka? Bo wygląda, że taka z rozmachem wokół tarasu Działka jest sporo za mała w stosunku do naszych marzeń - ma 1015m2, celowaliśmy w 2000m2. Nieśmiało planujemy dokupienie trochę ziemi obok albo za domem - bo przy parterówce i kwadratowej działce tej ziemi nie ma aż tak dużo. Dom ma 123 + 40 garazu + 50 tarasu + kostka granitowa na dojezdzie i robi się za mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.09.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 W sieni chcemy szafę z siedziskiem.Inspiracja:http://i2.fmix.pl/fmi2282/98d3ec96001cb8db4e779a91/zdjecie.jpg Jak się okaże, że w jeden z narożników nie wejdzie nic z szufladami to zamiast jednych drzwi do połowy wysokości pojawią się szuflady na szale, rękawiczki etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.09.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam nową Forumowiczkę. Bardzo przyjemny domek - zobaczysz, że będziesz się cieszyła zarówno z dużego tarasu (nie cierpię tarasów na których trzeba gnieść się ze stołem i krzesłami, bo spadają za krawędź!) jak i małej działki (myśmy też chcieli ze 2 000 m2, a teraz bardzo się cieszymy że do koszenia mamy jedynie 800:)). Teraz dawaj plan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.09.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ku pamięci - dobór kolorów, malowanie:Oddziaływanie kolorówSchematy kolorystyczneŚwiatło a kolorSufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 ooo, widzę że profesjonalnie podchodzisz do tematu! Bardzo fajne strony zalinkowałaś. Zaczynam wiele sobie obiecywać po Twoim wątku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.09.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 2 lata temu skończyłam remont generalny mieszkania - więc nieco frycowego już zapłaciłam, a do tego wiem co się sprawdziło, co nie, i czego teraz chcę A od 3 miesięcy namiętnie podczytuję FM Co wyjdzie - to się okaże w praniu. Ale konsekwentnie pokazując rożne inspiracje Osobistemu przekonałam go do bieli i szarości, i łazienki w stylu retro ale z podłogą udającą beton, żeby nie popaść w total look. Plany się rozbiją o rzeczywistość... bo się okazało że pasuje nam wymiarowo tylko jedna lodówka (urok kupowania domu, a nie budowania pod siebie) i koszt Liebherra french door zabija. Co oznacza, że trzeba znaleźć oszczędności gdzie indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.09.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Plany się rozbiją o rzeczywistość... bo się okazało że pasuje nam wymiarowo tylko jedna lodówka (urok kupowania domu, a nie budowania pod siebie) i koszt Liebherra french door zabija. Co oznacza, że trzeba znaleźć oszczędności gdzie indziej... Witamy w domu:) Na pocieszenie dodam, że kuchnie z Ikea mają naprawdę niezły stosunek ceny do wartości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.09.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Kuchnia będzie z IKEA - teraz mam, i jestem zachwycona. Funkcjonalne, wytrzymałe, i ładne. Nie widzę powodów dla których miałabym zapłacić za kuchnię 3 razy więcej (Dlatego boli mnie płacenie za lodówkę 3 razy więcej) Tylko tym razem blat będzie dębowy - bo co prawda aktualny ciemnobrązowy jest piękny, i robi za idealne tło do zdjęć jedzenia to jednak ciągła konieczność odkurzania go bo widać każdy pyłek jest dobijająca A mamy dwa koty... więc sterylnie nie ma szansy być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.09.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Iskanna - ja się nie wyzłośliwiałam, tylko sobie żartowałam, żeby Cię pocieszyć że za tą lodówkę będziesz musiała na czymś innym przyoszczędzić! Też mam kuchnię z Ikei i jestem z niej zadowolona.Uważam że akurat kuchnie mają niezłe, w przeciwieństwie chociażby do dywanów - miałam ze trzy i wszystkie się beznadziejnie użytkowało.I blat też mam drewniany - bardzo go lubię, mimo że trzeba go olejować. Moja kuzynka właśnie z tego powodu bardzo mi go odradzała. Strasznie ją wkurzało to olejowanie. Tylko że ona robiła to co tydzień, a ja co miesiąc albo i dwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 20.09.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 iskanna, projekt Twojego domu znalazłam dopiero, gdy swój dom już wybudowałam, ale teraz pewnie wybrałabym ten z Z500. Z zewnątrz zmieniłabym w nim mnóstwo (dach!), ale jest niesamowicie funkcjonalnie rozplanowany. A wieeeeelki taras wygląda świetnie. Czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć. Pozdrawiam, Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 20.09.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ojacie, Darcy u mnie Jedyny wątek, który popchnął mnie do dania głosu - bo raczej z czytaczy... Ze zdjęciami ruszy się bardziej pod koniec października, bo zanim zaczniemy wykańczać to jeszcze wakacje na Sycylii są w planie żeby się naładować energią i słońcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 20.09.2011 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 nihiru - od olejowania mam mężczyznę, który to uwielbia. Namiętnie olejuje stół dębowy, i wszystkie deski i stolnicę. Sam i nieproszony (i czasem aż za często) Tak więc ten aspekt przy wyborze zupełnie nie zajmował mojej uwagi - gdyż jego miłość do drewna gwarantuje najlepszą możliwą obsługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 20.09.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam się i ja:) Również mam dom parterowy o podobnym metrażu:) Jeśli pozwolisz, będę zaglądać Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.09.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 nihiru - od olejowania mam mężczyznę, który to uwielbia. Namiętnie olejuje stół dębowy, i wszystkie deski i stolnicę. Sam i nieproszony (i czasem aż za często) Tak więc ten aspekt przy wyborze zupełnie nie zajmował mojej uwagi - gdyż jego miłość do drewna gwarantuje najlepszą możliwą obsługę Pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.09.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ojacie, Darcy u mnie Jedyny wątek, który popchnął mnie do dania głosu - bo raczej z czytaczy... No i okazało się, że mamy wspólnych znajomych. Świat jest jednak mały, a ostatecznie i tak wszyscy spotkają się na Facebooku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts