Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z tarasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 554
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie:

Czy ktoś ma sprawdzonego wykonawcę ktory mnie obsłuzy w temacie:

- ułożenie kostki granitowej (granitowej, nie betonowej)

- odwodnienie terenu

- dowiezienia ziemi

- zapiaszczenia ziemi i przygotowania gruntu pod sadzenie trawy.

WAW i okolice.

Bo mamy powoli dosyć. Umawiasz sie z wykonawca, ustalasz co i jak, dostajesz nawet wycenę. A potem giną, znikają, przestają odbierać telefon... To jest jakiś inny gatunek ludzi!

Bo mamy powoli dosyć. Umawiasz sie z wykonawca, ustalasz co i jak, dostajesz nawet wycenę. A potem giną, znikają, przestają odbierać telefon... To jest jakiś inny gatunek ludzi!

Zdecydowanie inni, oni trenuja to znikanie, jak jak słysze kryzys, to mam ochote wyrwać łopatę i za przeproszeniem w ciemna strone niektórym wpakować. Zapytaj na " zaczynajacy budowę," maja pewnie swieze namiary

Aaaa, czyli rzeczywiście oni są inni.

Bo już padło nawet podejrzenie, ze trafiłam na jakieś forum wykonawców na którym jest czarna lista inwestorów.

Za to ze wszystko widze, każe poprawiać, czepiam sie o pol milimetra, tne wypłaty, każe sie wynosić i jestem zaraza chodząca ;)

I oni jak sie zorientuja to przestaje odbierać telefony :D

Aaaa, czyli rzeczywiście oni są inni.

Bo już padło nawet podejrzenie, ze trafiłam na jakieś forum wykonawców na którym jest czarna lista inwestorów.

Za to ze wszystko widze, każe poprawiać, czepiam sie o pol milimetra, tne wypłaty, każe sie wynosić i jestem zaraza chodząca ;)

I oni jak sie zorientuja to przestaje odbierać telefony :D

Tak, bo pojda sobie gdzies, gdzie ich po rekach beda calowali, a nie, durna baba, kto widział, buduje i sie madrzy. Mam to

O tak.

Jeden podwykonawca w lutym sie przekonał co to wredna baba.

Próbował ze mną dyskutować, odbił sie od ściany więc poszedł to samo przedyskutować z moim J. I jak to zobaczyłam to 5 minut pózniej pakowali swój dobytek i byli skazani znienacka na nocleg w trzech w samochodzie (a mróz był trzaskajacy). Jak wrócili potem na poprawki to spojrzeć na mnie sie bali.

łoł to mnie dopiero czekaja utarczki z wykonawcami, bo dopiero robimy instalacje elektryczna... :-) bedzie zabawnie, zwłaszcza jak się znajdzie taki wykonawca i trafi na mojego męża :-)

Dziękuję za info o klamkach! Mam jeszcze pytanko dotyczace podłogi bo prezentuje się genialnie- cóż to za cudo?

I życzę powodzenia w użeraniu się z majstrami. Czasem mi się wydaje, że nie wszyscy mają równo pod sufitem... :p

Gosia - to Hotpoint Ariston.

Na żywo są absolutnie przepiękne, a najpiękniejsze w nich są ceny - i dlatego wygrały ze smegiem.

Teraz mam kilka sprzętów HA, i przez 4 lata nic się z nimi nie wydarzyło, więc bez większych obaw wybrałam ich na zamiennik :)

Ja rozwazam podwójny falcon, ale bardzo prawdopodobne ze ze wzgledu na cene odpuszczę sobie;)

Na żywo są absolutnie przepiękne, a najpiękniejsze w nich są ceny

Potwierdzam - i jedno, i drugie. Też mam ten piekarnik, ale z płytą czteropalnikową, niestety... Musiałam dopasować się do przebiegu przewodu spalinowego i zabrakło tych paru centymetrów na szerszą płytę. Przez to nietypowe ustawienie palników jest trochę ciasno, ale garów dużych nie używam, więc mam nadzieję, że nie będę przeklinać. W każdym razie - sześciopalnikowa płyta to dobry wybór! Natomiast okap wzięłam Teka dos 90, bo ten HA jakiś taki ciut przekombinowany mi się wydał. Kolorstycznie w pukcik - piękny antracyt z delikatną mosiężną obwódką.

Iskanno, a jakiego typu szafki planujesz? Kolor, styl...