Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z tarasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 554
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W zasadzie zakochałam się w trzymaku do papieru toaletowego. Reszta to już konsekwencja tego ;)

Matko jedyna, zaraz padnę ze śmiechu:D Właśnie mi nasza kochana Barbe podesłała wiadomość o Twoim najnowszym zakupie - tym sposobem mamy taką samą podłogę, zlew w kuchni, a teraz zestaw do toalety. Szkoda, że Twojego podejścia do fachowców nigdzie nie można kupić, bo chętnie bym nabyła:D

Aaa no i doczytałam jeszcze o LeCreusetach, więc z nimi też się ujawniam:D

Edytowane przez goobo

Matko jedyna, zaraz padnę ze śmiechu:D Właśnie mi nasza kochana Barbe podesłała wiadomość o Twoim najnowszym zakupie - tym sposobem mamy taką samą podłogę, zlew w kuchni, a teraz zestaw do toalety. Szkoda, że Twojego podejścia do fachowców nigdzie nie można kupić, bo chętnie bym nabyła:D

O kolekcji lekrusetów zapomniałaś, nasza kochana Goobo ;)

oo kuchnia!! Na razie mam ikeowską, jest ok, dlatego w nowym domu też będzie ikea :-) otwarte półki bardzo bardzo lubię, przyznam się, że lekrusety chyba jeszcze bardziej!!!! chociaż na razie żadnego nie mam :( ale kiedyś :) czekam na opinię jak się użytkuje :) a nie mają takich okapów jak twój czarny, tyle że wyspowych? bo z wyspowymi zawsze krucho...

Oraz może sie komuś przyda bo dla mnie to było odkrycie.

Ceramika lazienkowa marki Vitra. I retro, i bardzo nowoczesne wzornictwo. Ponoć jakoś super wypalana blablabla ;)

I do tego ceny - z tych przyzwoitych.

Po pól roku poszukiwań znalazłam swój ideał o szerokości 80cm.

Na żywo w waw - ttw w jerozolimskich.

o ja - u mnie też podobnie będzie - meble co prawda nie Ikea, ale klimat podobny, blat dębowy olejowany, zlew z tej serii, ale jednokomorowy, AGD też zgapiłam od ciebie juz wcześniej ;) A lekrusety - cudne są ! chwilowo jednak musza pozostać w sferze marzeń... Cze4kam na płytki kuchenne u ciebie :)

Barbe! Czy jest na sali barbe?

Jezdem, jezdem..

Ja swoje 2m2 blatu olejuję Starwaxem, w którym olej tunwowy występuje jako "olej chiński". Kupiony w leroju. Ceny nie pamiętam, ale przy takiej powierzchni nie ma większego znaczenia. Starwax mi się już kończy i kupiłam Fiddes - marka to zacna, porównam sobie ze Starwaxem. Dla większych powierzchni znalazłam też Fiddesa - kosztuje tysiaka, ale za to 20 l. Tutaj Fiddes - 5 litrów czystego tungowego, ale piszą, że raczej do blatów. Colorit - specjalny do tarasów (mieszanka tungowego z żywicami i pewnie jakąś sykatywą). A tu jakiś NoName - tani, ale czort wie, co w środku siedzi.

Czyli wychodzi na to, że ciężko znaleźć 10l za mniej niż 750zł

Na osłodę hicior - tekst o olejowaniu desek, który czytałam z wypiekami na twarzy:

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,71375.msg830031.html#msg830031

(a jutro jadę po półkę dębową do kuchni, surową, do ole-ole-olejowania, tralalala!)

Edytowane przez barbe-cue