Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z tarasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 554
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nauczona doświadczeniem innych dziewczyn na Forum, nie będę pokazywać dopóki nie zamówię :) Wyszukiwanie w google po zdjęciach bez znajomości marki/sklepu jest za łatwe... i zapłakałabym się jakbym się zdecydowała a towaru niet :(

Dzisiaj tak płakałam, bo w gazecie takiej jednej pokazali stołek na który się czaiłam... i WTEM nie ma stołka.

Kamilcia -zorkowe znam, przymierzałam się, ale w pewnym momencie przestały mi się mentalnie komponować ;) natomiast na profilu fejsbukowym ich ktoś ostatnio wrzucił ich kinkiety w aranżacji łazienkowej (co znaczy, że dają radę!)

Ale jak masz ottave to zobacz to: http://miviena.pl/fisherman_lampa_wiszaca_3_stal_szklo,22,560.html

Ja się w niej zakochałam... i nie mam jej gdzie dać. A jest piękna i tania.

niestety dostałam odp, ze do łazienki nie nadają się - tak myslałam własnie...

w ogóle typowo łazienkowe kinkiety w wiekszości są kulawe z wyglądu niestety...

ta zalinkowana przez Ciebie cudna :) Ja obecnie mam w pokoju dziennym pięcioramienna carna z Ikea - światła daje baardzooo mało - i tu też widze, że żarówki o niezbyt dużej mocy - choc i tak lepiej od mojej, bo tam 40 max. mnie ta się podoba jeszcze - do kuchni http://miviena.pl/fisherman_lampa_wiszaca_1_czarna_szklo,70,556.html

a ottawę mam w pokoju starszego syna ;)

Kamilcia - ja strasznie żałuje ze fishermany mi nie pasują do kuchni.

Więc zaczynam od salonu - bo z doświadczenia, najmniej lamp do salonu mi sie podoba. Większość jest zbyt udziwniona.

Potem bede przymierzac lampy nad stół w jadalni - bo tu mam pare typów, a dodatkowo to jest jedna z pierwszych rzeczy którą u mnie widać po wejściu do domu.

I na koniec do tego jakoś dopasuję kuchnię... bo na pierwszy rzut oka nie widać, ale jednak musi się zgrać z jadalnią i salonem - bo to wszystko razem.

Metodycznie może nie załatwię się tak, że nic nie będzie pasować ;)

Ewciu - fajnie że jesteś, i dziekuje :)

Iskanna - na pewno będzie slicznie wszystko pasować :) ja do tej pory optowałam do kuchni za ta najprostsza z Ikei, która jest w wersji białej lub czarnej - nie moge teraz na stronie ich namierzyć :/ Bo tanio, bo uniwersalna dość - a jak sie znajdzie wymarzona to zmienię. ale teraz to nie wiem już... na pewno potrójna mi do kuchni nie pasuje - za duża. Plus ja musze zgrać lampę górna z dwoma małymi zwisami nad blatem.

Wczesniej juz pisałam, że baze kuchni mamy podobna, ale chyba u ciebie w dodatkach w inna strone pójdzie? U mnie lekkie nawiązania do lat 50-tych bym chciała - zobaczymy, jak wyjdzie, hehe

Z dodatkami to może być zaskok ;)

Mam takie dwa plakaty... które IMO doskonale wpasowują się w kuchenny klimat ;>

http://i3.fmix.pl/fmi1663/a67a22df0001d7385029511b/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi1603/0fb03ce500040e0450295145/zdjecie.jpg

I liczę, że na parapetówkę dostanę maskotkę na moją kuchenną półkę ;P

http://i3.fmix.pl/fmi105/07206eab001b06d85029513b/zdjecie.jpg

Jak mnie J z domu za to nie wyrzuci, to podejmę próbę sprawdzenia jak to się komponuje.

(wspominałam, ze uwielbiam surowe mięso?)

Anetko - lampy są z miviena.pl (już zamówione - więc mogę już zdradzać)

A z ogrodem - jest światełko w tunelu. Mam jednego wykonawcę z dobrą ceną, i jednego którego pokochałam, który dotrzymuje terminów i sam dzwoni z pytaniem czy oferta na maila doszła. Ale z tym czekają nas negocjacje... co by zbliżyć się do granic naszego budżetu. I chciałabym, żeby się udało... bo mam przeczucie że to dobry, solidny wykonawca. Ale mimo wszystko skoro już literalnie wyrzucam pieniądze w błoto (dramatyczna glina którą trzeba wywieźć, drenażować i cudować) to nie chcę ich wyrzucać więcej niż to niezbędnie konieczne...

A projekt powstaje, w poniedziałek następny dostaniemy dwie wersje do wyboru i będziemy ustalać już co finalnie wybieramy i co nam się podoba :)

Co do ostatniego posta... plakaty gdzieś zawisną bo są przefajne (dla równowagi - w sypialni plakat Love Actually ;) A na półkach w kuchni pewnie skończą przywiezione ze Szwajcarii grzeczne krówki :D