Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z tarasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 554
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kamilcia, dużo forum przeglądamy i blogów roznych.

Potem idziemy do Google, zakładka 'grafika' - wybieramy znaczek aparatu, ładujemy guglowi zdjęcie i każemy mu pokazać skąd to i gdzie można nabyć ;)

a ja sierota tego myku ze znaczkiem nie znałam. bo po internecie to łaze, i po forum, i po blogach - ale czasu skąd brać na to :(

Przeczytałam od deski do deski.

I powiem Iskanno- konkretna z ciebie kobieta:yes:

Powtórzę za dziewczynami-śliczne masz swoje łazienki, w tej małej super kafle.

Deski full wypas, oj nie pożałowałaś na podłogę, o nie.

Drzwi -gratuluję gustu ( będę mieć podobne):rotfl:

Kuchnia jest bardzo jasna, przestronna i wygodna. Będzie ci tam dobrze "miażdżyło się ziemniaki"

Ja z kolei w wiszących całą zastawę trzymam, kieliszki, kubki-wiecznie za mało miejsca ( albo za dużo tego wypełnienia;))

I zazdroszczę możliwości zrobienia ogrodu rękami fachowców. Ja na swój 5000 machnęłam ręką

:hug:

Natalia - dziękuję :) Ponoc konkretna, w korpo zwana "egzekutorem", więc ;)

Na podłogę i drzwi nie żałowaliśmy - wyszliśmy z założenia że to baza, której nie będziemy co 5 lat wymieniać. Oraz przy parterowym domu, i chęci posiadania drewna a nie gresu... drewno musiało być solidne, żeby nie płakać nad każdą rysą. Na wsi dom - to ma swoje prawa.

Kieliszki, i dodatkowe komplety zastaw chce trzymać w "barku", w tych szafkach otwieranych od strony jadalni/salonu. Kieliszki sie u nas są w ruchu niemal codziennie - to też konsekwencja mojej pracy, i konieczność ciągłego testowania nowych win :)

A z ogrodem to przekłamanie. Projekt - za grosze robi koleżanka, a ogród... eh. Drenaż i wymianę ziemi zlecamy specjalistom - sami nie damy radę (a to must have, którego niestety w ogóle nie wzięliśmy pod uwagę jak zaczynaliśmy walkę), ale reszta w naszych rękach. Od wiosny. Szukanie roślin, sadzenie etc. Ale się cieszę, mam takie wrażenie że to będzie odskocznia od korpo... i w końcu trochę ruchu na świeżym powietrzu :)

Iksano no jak widzę twoje zdjęcia wnętrz to czuję jakiś niedosyt...kochana wklej więcej bo Masz na pewno czym się pochwalić:cool:

co do kinkietów to mnie te pierwsze się bardzo podobają i ten chrom jest ok. Jaka będzie bateria w umywalce, też chromowana?

Lustra juz Masz? kurcze jak patrzę na te Twoje wizki to jakoś jedno duże lustro do mnie bardziej by przemawiało...no ale rzecz gustu...

Sierściuchy super:cool:

Lustra są w opcji - się kupi. Bo to IKEA.

Jedno duże nie wiem... bo umywalka dość wyraźnie podzieli przestrzeń szafki na dwie częsci. Będzie na blacie, blat na drugiej częsci nie będzie licował z umywalką, będzie niżej. Toteż jak patrzę na tę ścianę to i widzę tam dwa lustra. Ale jest jeszcze chwila na patrzenie.

I wbrew pozorom dużo więcej nie ma chwilowo. Są puste pokoje, które czekają.

Sypialnia musi się przeprowadzić razem z nami - bo jest wszystko nowe i nadal fajne (łóżko, komody).

Do salonu musimy w końcu kupić nową wybraną sofę i fotel. Ze stolikiem kawowym mam kłopot - bo podoba mi się tylko jeden z US jak dotąd - więc na poczatek pewnie muszą wystarczyć trzy dębowe stoliki.

Stół dębowy do jadalni - też się z nami przeprowadza. Mam obawę, że kolor mi nie przypasuje... ale trudno, będę się martwić później. To nasz pierwszy taki solidny zakup z początku związku, i kocham ten stół.

Może w tym tygodniu w końcu pobielę parapety, to będzie coś do pokazania ;)

Nat - sofa taka, mamy ją na oku od roku, bo to najwygodniejsza sofa na której mieliśmy okazję usadzić nasze tyłki ;)

http://i3.fmix.pl/fmi1910/0e776069000089a3502b4992/zdjecie.jpg

do tego fotel - w kolorze sofy, ale zdjęcie mam tylko w tym strasznym brązie - tez wybrany dla wygody i optycznej lekkości

http://i3.fmix.pl/fmi63/c1593ed1001565d5502b4958/zdjecie.jpg

i wymarzony stolik - ale to musiałabym się zebrać i zrobić większe zakupy w US (bo dla samego stolika nie chce mi sie obchodzić cła i minimalizować kosztów wysyłki)

http://i3.fmix.pl/fmi2927/81a377900016cec5502b495b/zdjecie.jpg

A to są lekrusety :)

Edytowane przez iskanna

Sofa wygląda tak, że nic tylko się w nią zapaść :) Uważaj, bo od ogrodu Cię odciągnie!

Ceramika dla kotów świetna. Sama się nad nią zastanawiałam, już prawie kupiłam, a potem przypomniałam sobie co mój mąż i syn zrobili z poprzednimi pięknymi, czarnymi miskami mojej kocicy :cry: Ostały mi się ino piękne czarne skorupy...

Czy ktoś widział takie ładne miski z plastiku?