narendil 17.08.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 dla ogrodu A lustro piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 17.08.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Ja i ogród in spe dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 18.08.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Z rozrywek sobotnich: taras i karcher.Z rozrywek niedzielnych: taras i olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.08.2012 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Dzisiaj była próba generalna wosku wybielającego Liberon. Próba udana. Nigdy niczego hand made nie bieliłam - ale moje zastane parapety muszą zmienić kolor (mimo mojej miłości do dębu). Wosk polecony przez scrapującą koleżanką - nakładanie proste jak drut, efekt bdb http://i1.fmix.pl/fmi2632/24576fe4000a19da503110a6/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 19.08.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Bardzo ładnie parapecik się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 19.08.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 woskowanie pierwsza klasa - muszę szerzej poczytac o tym, bo do tej pory tylko sobie malowane rzeczy przecierałam na biało metoda suchego pędzla - a to jednak inny efekt. Tylko musze dowiedzieć się, czy woski na farbę tez działają, czy tylko na drewno surowe bądź bejcowane jak olejowanie? acha - plafon "biuściasty" do górnej łazienki zakupiony ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 20.08.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Kamilcia - wosk na farbę nie zadziała - nie będzie miał gdzie wsiąkać Tak więc szlifowanie na dzień dobry będzie konieczne. Ale warto. Bo efekt śliczny. Co do olejowania - rozciągnięte w czasie, bo upał nas pokonał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.08.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Potwierdzam, że wosk Luberon bardzo fajny jest Ja trochę bardziej go "wycierałam", tak żeby tylko w porach został, i przyznam się się miałam trochę trudności z dopracowaniem techniki, tak żeby było równomiernie, ale efekt jest super A zakupy cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 20.08.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Kamilcia - wosk na farbę nie zadziała - nie będzie miał gdzie wsiąkać Tak więc szlifowanie na dzień dobry będzie konieczne. Ale warto. Bo efekt śliczny. Co do olejowania - rozciągnięte w czasie, bo upał nas pokonał Iskanna - mnie nie chodzi o szlifowanie starej farby - chciałam pomalować farbą a potem pobielić Rozumiem, że w tym wypadku pozostaje szara berjca ( chcę m.in szare przecierane parapet i półkę nad geberitem w cegiełkowej łazience ) Poczytam jeszcze w necie jak to robić dokładnie powodzenia w olejowaniu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 20.08.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 I oto. TADAM http://i1.fmix.pl/fmi596/471432ae0003c53250328529/zdjecie.jpg Dzisiaj wybraliśmy jedną z dwóch przedstawionych koncepcji, omówiliśmy drobne zmiany w wybranej koncepcji, przejrzeliśmy wstępnie proponowane rośliny. Jestem zachwycona, że mimo "angielskości" nasadzeń dałam się namówić do braku falek i obłości (jedna z koncepcji miała takie elementy i jednak to nie to). Jestem zachwycona tymi "białymi" miejscami - które mają mieć wyłącznie nasadzenia białych kwiatów. I że niemal z każdego okna to będę widzieć. Jestem zachwycona nasadzeniami kwaterowymi widocznymi z okna w kuchni. A najbardziej lubię, że jak powiedziałam na pierwszym spotkaniu "nic żółtego i pomarańczowego" to projektantka odetchnęła z ulgą... bo już sobie wyobrażam jak zobaczę dokończony projekt z roślinami wplanowanymi dokładnie. Nie mogę się doczekać pracy nad tym ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 20.08.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Już nie wiem ,czy się witałam u Ciebie ,czy nie,,,niniejszym to czynię,bo przyznam sie ,że podglądam...bardzo podoba mi się kuchnia:yes:łazienka też:yes:akcesoria do łazienki małej będziemy miały takie same:Dmnie bardzo urzekła nie tylko szczota do wc ,ale tez trzymak do papieru i puzdereczko z tej samej serii,,,śliczne są .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dobry plan to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 20.08.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Beauty - witaj z akcesoriami się nie dziwię, nadal mnie zachwycają, i czekam aż się zamontują na miejscu narendil - przyznaje, projektantka drugi projekt przygotowała "prostszy, bo mówiliście że sami będzie to robić" - ale jednak bierzemy plan ambitny. Jakby co - to przynajmniej wizualizacje bede miec fajne w tym roku całość obsiewamy trawą, na wiosnę w ramach funduszy będziemy po kolei obsadzać... projekt jest taki, że po kawałkach robiony będzie ok + na okoliczność wzrostu roślin przez pierwsze 2-3 lata będziemy mieć zapojektowane "tymczasy" które nam uratują ogród wizualnie (w tym np wizualne odzianie płotu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.08.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Jakby co - to przynajmniej wizualizacje bede miec fajne W ostateczności (jakoś nie wyobrażam sobie takiego wariantu u Ciebie), wydrukujesz w wielkim formacie i postawisz w roli billboardów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 20.08.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 LOL. Tak. Billboardy. Myślę, że stałabym się najzabawniejszą osobą w mojej wsi. A nawet w mojej, i w tej co mam po drugiej stronie płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.08.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Parapety pięknie się zmieniają W ogrodowym temacie orientuję się średnio (w sumie to mniej niż średnio nawet), ale jeśli nie będzie zawijasków i falek, już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 21.08.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Iskanno, projekt bardzo mi się podoba, ale powiedz: czy są tam przewidziane jakieś duże drzewa? Choć jedno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 21.08.2012 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Są drzewa, nawet wiecej niż jedno. Przy czym takie które rosną do 5m - na większe nie ma miejsca drzewa to te największe zielone okręgi, i przy furtce jasnozielony. Plus po zmianach pojawia sie w jeszcze jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 21.08.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Znajdzie się, znajdzie . Skoro u mnie na 800 metrach zmieściło się 6(!) dużych świerków i dwie lipy, nie licząc pomniejszych drzew to i u Ciebie da radę. Ale to taka moja mała prywatna obsesja - bardzo lubię duże drzewa w ogrodzie (ale liściaste, nie iglaki) i kogo się tylko da to namawiam na nie, bo robią wspaniałą atmosferę na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 21.08.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 U mnie naprawdę nie ma miejsca przy centralnie umiejscowionym domu teściowie na mniejszej działce maja dab i brzoze - u nas to marzenie scietej głowy Lipy chciałam, ale argument o spadzi w sumie mnie odwiodl Za to bede mieć katalpe - moja miłość od lat. A z iglakow tylko sosna czarna "sycow" - jedyny iglak ktory mi sie podoba. I to w ramach mojego dobrego serca i pójścia na kompromis z J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts