Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z tarasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 554
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam się na Twoim watku i jestem pod wrażeniem, domek w stosunku do mojego mały, ale wszystko jest na swoim miejscu, bardzo funkcjonalny rozstaw pomieszczeń no i w koncu znalazłam obudowę kominka jaka chciałabym mieć, bardzo mi się podoba. Więc jeżeli nie będziesz miała nic przeciwko podobnie swój obłożę opaska kremowego marmuru. :confused:

Najbardziej dziwi mnie jednak fakt, że nie masz większych problemów z wykończeniówką, musze przyznać, że miałam podobnie i moze trafiłam tu dopiero, jak dom zbudowałam :)

Pozdrawiam :) też właścicielke kotów. :)

Malowanie pierwsza warstwa skonczone.

Teraz lazienki w calości plus podloga w kuchni. I to ma się skończyć przed końcem lutego.

Potem wizja z banku + ostatnia transza na konto.

Nastepnie zabudowa kuchni + podlogi drewniane + drzwi.

Potem wchodzi Pan Wykończeniówka na drugie malowanie i płytki na ściane w kuchni.

I zostanie tylko zabudowa garderoby i sieni plus kostka granitowa na podjazd i schody zewnetrzne.

I można się przeprowadzać.

Bez stresu w weekend majowy powinno się udać, jeśli nie przywali nas praca/delegacje w większej niż zwykle ilości oraz zima nie bedzie trzymac długo. Bez podjazdu odmawiam przeprowadzania sie, za bardzo lubie swoje buty ;)

Drop_Inn - wybrałam zimną złamaną biel Pary o wdzięcznej nazwie "Spring Snow", i w praktyce wyszła piękna jasniuteńka szarość, o której marzyłam - a z której zrezygnowałam jak się naczytałam na FM jak to ciężko trafić z kolorem, że zimne kolory są masowo na FM przemalowywane bo coś z nimi nie tak etc.

A tu znienacka. Cudo wyszło :)

Edytowane przez iskanna

Kasia_1982 - 3 lata temu przeszłam remont generalny mieszkania. Dzięki temu wiem, co się nie sprawdziło, a co tak, oraz czego tak naprawdę chcę. Trochę to pomaga. Śmieję się, że frycowe już zapłaciłam ;)

Oraz nauczyłam się ufać intuicji. Jak coś mnie chwyta za serce i wydaje się idealne, to pewnie tak jest. A jak coś rozważam, analizuję to okazuje się że lepsze jest wrogiem dobrego.

admete - witam, z tym przemyśleniem to mocno powiedziane. dużo w tym instynktu ad hoc, bo się okazuje że nagle do jutra trzeba podjąć decyzje ;)

Ale to tylko rzeczy - jak będzie źle to po prostu zdjęć nigdzie nie opublikuję ;P Znajomi są mili, więc nie skrytykuja straszliwie, a mój J po poprzednim remoncie mnie nauczył: "siedź i patrz aż Ci się spodoba" (to w temacie pękających ścian tydzień po remoncie) ;)

Bońdziorno, tu J, kilkakrotnie wspomniany przez założycielkę wątku :)

Piszecie, piszecie, więc postanowiłem zapodać zdjęcie przeróbek wnętrza domku. W sensie projekt.

To taki przedsmak, zanim pojawią się zdjęcia wnętrz :)

http://i3.fmix.pl/fmi15/88334c5c00020b744f2d8ec2/zdjecie.jpg

Gdyby ktoś potrzebował do szczęścia szczegółów, to niech pisze.

Od razu mogę wspomnieć, że taras na projekcie to jakaś popierdółka w porównaniu do rzeczywistości ;)