Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z tarasem

Recommended Posts

yokasta - wyobrazam sobie, ja to chcialam bialy ale taki co sie odrozni od sufitu i listew. i co? znienacka szarość ;)

gdybym celowała w szarość - to pewnie bym płakała że mam ciemno jak w norze...

zresztą w środę vvampirek (aka J) zadzwonił ze wsi i mówi: "ta farba to jest ładna... grafitowa taka. czy ty nie wybierałas białej?" ;)

• Odpowiedzi 554
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w małej łazience będzie Ricchetti Chic Bianco.

Układ jak na zdjęciu (ale bez tego co jest nad dekorem) - czyli cokół, długa płytka x2 i dekor górmy. Powyżej farba (biała oczywiście).

http://i1.fmix.pl/fmi1545/b1ddbae40022d4644f32d979/zdjecie.jpg

A na podłodze oktagonalna Alaska Vivesa - czyli standard ;)

Oraz ponieważ w małej łazience pierwsze co widać po otwarciu drzwi to grzejnik.... to będzie taki, który nie poraża swoją grzejnikowatością.

http://i1.fmix.pl/fmi2162/ba46b8b30016575c4f32da80/zdjecie.jpg

Zobaczymy po montażu jak się ma. Albo po bokach dojdzie trochę ramek z cz-b zdjęciami, albo może kawałek lustra mu wsadzę w środek i będzie robił za ramę ;)

iskanna ja mam ten kibelek, nam się trafił "koślawiec" - sprawdź koniecznie przed odbiorem bo nie wiem czy to nie fart, czy tak się częściej u nich zdarza....

mąż musiał go poziomować jakimiś podkładkami ... spłuczka była krzywa względem muszli....

Tez w dolnej łazience mam roce (dama senso) :) cifial już po zamontowaniu jest ok, ale majster i mąż się namęczyli żeby stał prosto, generalnie w użytkowaniu super, mechanizm spłukujący działa bez zarzutu (na razie niecały rok) i kocham tą ceramiczną rączkę :)

Umywalka do kompletu natomiast była i jest super, duża wygodna.

Ha!

Oraz na fb znajomy właśnie zeznał na temat Cifiala:

"Cifial. Dobra firma. Jak mi ten tak zwany dolnopłuk/zbiornik pękł po roku to do nich napisałem, że bym chciał porady co z tym teraz zrobić. Nic nie odpisali tylko za darmo w 3 dni przysłali nowy. Ci Portugalczycy."

Może komuś się przyda ;)

Cześć Iskanno!

Łazienka zapowiada się imponująco. Też mam u siebie kibelek Cifial Plaza i też wybrałam go ze względu na rączkę. No i również dlatego, że był jedynym znanym mi kibelkiem w stylu retro, który nie był przekombinowany i rokokoko (bez zawijasków, falek i nadmiaru obłości). Jest fajny,taki troszkę kanciasty. Mój egzemplarz był w 100% sprawny, pan majster nie donosił o jakichkolwiek problemach z montażem. A przepraszam - mały problem był, bo zapomnieli dołączyć zaślepkę do otworu na wężyk odpływowy (w dnie rezerwuaru są dwa i jeden trzeba zaślepić), ale błyskawicznie dowieźli (nie, nie z Portugalii ;)). Ja, szczerze mówiąc, nie zastanawiałam się nawet nad tą deską wolnoopadającą, bo całe życie się bez niej obywam i dla mnie jest to wynalazek z gatunku tych dziwnych urządzeń reklamowanych w telemango, co to niby mają gigantycznie ułatwiać życie, ale potem tylko zagracają. No ale jeśli są ludzie, którzy uważają to za niezbędne do życia, to ok.

Do kompletu mam też umywalkę, równie piękną. Wrzucałam fotki u Mugatki, o tutaj.

Barbe-cue - witaj :)

Twoją łazienkę już podziwiałam. Piękna jest, i kafelki na ścianach obłędne. Ja w dużej łazience będę miała mugaty (zresztą w ostatniej chwili wybrane, bo miały byc Puny, ale przy zamawianiu w Vivesie pomyslalam ze jeszcze musze jechac gdzies indziej te Puny załatwić to mi sie odechciało, i z lenistwa wzięłam mugaty).

Umywalki niestety nie będę mieć do kompletu z kibelkiem - straszliwie żałuję jak patrzę na te zdjęcia... ale jedyna szafka w łazience u mnie to będzie ta pod umywalką, więc musiałam kombinować inaczej...

I widzę, że był taki moment że chciałam taki grzejnik jak Ty... ale stwierdziłam, że przełamię retro (mugaty nie będą w cegiełkę), i wzięłam Sharka Instal-Projektu. Dzisiaj przyszedł i jestem nim zachwycona. Nada łazience trochę kanciastości :)

http://i1.fmix.pl/fmi720/6f395a5800243e414f3423ac/zdjecie.jpg

Z zabawnych rzeczy - przyszedł też grzejnik do małej łazienki pokazywany wczoraj. I nie jest srebrny, tylko grafitowy. Bo przy zamawianiu nie doczytaliśmy że grafit jest standardem ;)))

Ale jest piękny, i zostaje, i chyba nawet lepszy taki ciemny. Zgra się w pojedynczymi czarnymi elementami w domu (np. taborety w kuchni ;>)

A Pan Kafelkowy jest bardzo fajny. Gdyby nie on miałabym głupio gres ułozony, bo jakoś tego nie przemyślałam za szczególnie. Ale Pan Kafelkowy czuwa, i cierpliwie mi tłumaczył jak lepiej to zrobić :)