yokasta 19.02.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 z czyszczeniem jest koszmar, na szczęście się z tym liczyłam za to białe są super:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 19.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Iskanna, Witam sie u ciebie po raz pierwszy Fajne wnetrze sie zapowiadaja u ciebie. Widze, ze tez przerabiasz temat prysznica bez brodzika w celu powiekszenia lazienki. My u siebie w malej lazience zamontowalismy drzwi polokragle, skladane do srodka, oczywiscie brodzika nie ma. Kabina uzywana sporadycznie, ale rozwiazanie sie sprawdzilo. Trzeba sie dobrze postarac zeby woda wyciekla za kabine. Nie mamy zadnej uszczelki w podlodze (o czyms takim chyba piszesz?). Jesli bedziesz zainteresowana to wstawie zdjecie naszej kabiny. Pozdrawiam i zycze powodzenia w wykonczeniu domu. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.02.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 aniuta - witaj i dawaj zdjęcie Podłogi jeszcze przed nami, więc każde zdjęcie, inspiracja i wiedza na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 19.02.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ok, to wrzuce za jakas godzine, bo wlasnie ide smazyc kotlety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.02.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) A u mnie dziś pieczone miażdżone ziemniaczki i kurak z pieczarkami w marsali i sherry. Idealne na pluchę za oknem.http://i1.fmix.pl/fmi1885/75fe5822001131d74f41050c/zdjecie.jpg Edytowane 19 Lutego 2012 przez iskanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.02.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 iskanna jak to pieczone i miazdzone ziemniaki ? pieczesz je w całości, podgotowujesz wczesniej ??? apetyczie wygladają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.02.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Gotujesz w mundurkach do miękkości ale nie rozgotowania (ja używam tylko takich malutkich), bez soli, ale za to z kilkoma ząbkami czosnku w łupinkach.Potem na blachę do pieczenia, miazdzysz je "tym takim do ubijania ziemniaków" - sól gruboziarnista, zioła (tymianek np), oliwa i do piekarnika 210 stopni. Przez 15 minut piekę, na następne 5 minut przestawiam piekarnik na grill. Voila!Inna metoda jest taka, że takie ugotowane ziemniaki na patelnię, spłaszczasz je (tym razem słoikiem, żeby nie pękały, tylko takie dyski się zrobiły), sól, zioła (rozmaryn świeży), oliwa i pieczesz az skórka się zezłoci z obu stron. To zajmuje ok 7 minut. Tu dokładny przepis http://foto-foody.blogspot.com/2011/02/chrupiace-ziemniaki-z-rozmarynem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 19.02.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 no to zaraz próbuje tą pierwszą wersje, nie nawidzę obierać ziemniaków. Może to jakieś wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.02.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Też nienawidzę A kocham ziemniaki. Więc kupuję małe ziemniaczki pakowane w 0,5kg opakowania (Potatki to się chyba nazywa, i mają je w Piotrach i Pawłach) i w ten sposób obrabiam. Chrupiąca pycha. Te drugie też świetnie pasują z kwaśną śmietaną i posypane dymką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 19.02.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Hej, fajny pomysl na ziemniaki; ja rowiez nie cierpie ich obierac a uwielbiam jesc. A tego kurczaka jak sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.02.2012 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 A kurczaka tak:http://savorysweetlife.com/2010/03/chicken-marsala/ Ja nie rozbijałam kurczaka.I żeby ułatwić to najpierw zrobiłam pieczarki, i one sobie pyrkały na gazie (jak za bardzo odparowały, to podlałam jeszcze odrobiną bulionu) - oraz redukcja sosu zajęła mi raczej 15 minut niż 3 min podane w przepisie, a na osobnej patelni smażyłam kurczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 19.02.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Mam juz zdjecia. Dzieki tym skladanym drzwiom lazienka naprawde jest przestronna i wygodna. A jeszcze spytam, czemu rezygnujesz z podlogowki w duzej czesci domu? Boisz sie polozyc drewno na ogrzewaniu? Powiem ci ze podgrzewane drewienko jest super. Mamy prawie 150m2 parkietu debowego na ogrzewaniu podlogowym i nic sie z tym zlego nie dzieje, wyglada pieknie, przyjemnie sie chodzi po takim drewnie, w domu jest cieplutko. Takze naprawde goraco cie namawiam zebys nie rezygnowala z tej podlogowki, tym bardziej ze juz ja masz pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 19.02.2012 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Dziękuję za zdjęcia. Bez tego obrysowania to naprawdę przefajnie wygląda!Co do ogrzewania - jedyna rzecz której byłam pewna, i która choć przez chwilę nie była poddawana próbom znalezienie czegoś lepszego to podłoga. Lite dębowe dechy - nie parkiet. A producent zakazuje stosowania podłogówki pod nią. Nie będę kombinować i ryzykować.Do tego w kazdym pokoju i tak mamy kaloryfery, więc ta podłogówka u nas to w zasadzie taki ficzer. A dom jest tak ocieplony, że nawet teraz ledwo co te kaloryfery odkrecone, bo jest ciepło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 23.02.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No i w tym tygodniu ponoć koniec pierwszego etapu wykończeniówki.Zdjęcia z wczoraj: mała łazienkahttp://i2.fmix.pl/fmi2290/b6e97acc00261aea4f46412a/zdjecie.jpg duża łazienkahttp://i3.fmix.pl/fmi2847/8d6b328b000d9edf4f46412e/zdjecie.jpghttp://i2.fmix.pl/fmi2424/9a3fa3d4001fab5a4f464131/zdjecie.jpghttp://i3.fmix.pl/fmi2018/5024989c0004439f4f464125/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 23.02.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Fiu, fiu, robi wrażenie!A w Pana Kafelkowego nie należało wątpić - śliczny klinik zmajstrował w prysznicu. No i ładnie z jego strony, że tak elegancko spasował czarne środki - są tam, gdzie akurat powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 23.02.2012 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 True. Pan Kafelkowy dał radę. Więc jeśli ktoś życzy namiar to teraz z czystym sumieniem mogę polecić i przekazać namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.02.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ładnie wyszło! Fajnie, że są fachowcy, który myślą przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 23.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 iskanna fajnie mamy takie same podłogi, tylko Ty dałaś ciemną fugę, ja srebrno-szarą... baaardzo jestem ciekawa małej łazienki bo zakochałam się w płytkack które tam masz na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskanna 23.02.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Mugatko - w tej małej łazience to już dużo nie dojdzie. WC i umywalka - takie jak wklejałam. Nie wiem tylko jeszcze jakie lustro i jakie oświetlenie. A w tych płytkach tak się zakochałam, że zwężaliśmy kartongipsem o 6 cm ściane byle płytki idealnie się wpasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.02.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Na podłodze jest już fuga? Bo nie wygląda . Bardzo fajnie wyszła podłoga i podoba mi się, że dół wanny jest cofnięty . Spadek mamy zrobiony tak samo :D:D ale u mnie karo było truuuudno . Jejku nie mogę się doczekać aż pokażesz całość! To będzie coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts