Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Maja II w naszym wolnym wykonaniu :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Obiecanych kilka fotek:

Dolne WC (wciąż czeka na drzwi, szafkę, blat, umywalkę, lustro...) - chyba łatwiej napisać, co jest gotowe - kafelki i wc :)

Górna łazienka - tu już trochę lepiej - czeka na lampy, szafkę nad wc (póki co jest tam goła ściana), zmianę baterii wannowej na retro i dodatki typu półeczka, plakacik i te sprawy :)

Kuchnia - kuchnię tez czekają małe zmiany i lifting, wciąż namawiam i proszę męża o zamontowanie listew wykończeniowych... ;) Do kuchni tez za jakiś czas wejdzie kolor miętowy w postaci lampy nad stołem, tapety na jednej ścianie i półki nad płytą do gotowania (nie mamy okapu).

wc2.jpg

lazienka3.jpg

lazienka4.jpg

lazienka2.jpg

lazienka5.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Yecath - mam wielką prośbę, sama przymierzam się do zakupu piekarnika Rutinerad, czy mogłabym Cię prosić abyś zdała relację z jego użytkowania? :) Obecnie mam piekarnik, który ma niewiele funkcji i wszystko co piekę przypala i chciałabym się upewnić, że mój następny wybór będzie lepszy. Czy piekałaś już w nim może jakieś ciasto? Jeśli mozesz to napisz proszę parę słów o jego użytkowaniu, gdy tylko będziesz mieć po temu okazję. Będę wdzięczna :)

Charlotte, jasne, nie ma problemu!

Ja jestem baaaardzo zadowolona, a dużo piekę- torty, ciasta, serniki, drożdżówki, pizzę, mięsa, zapiekanki. Wszystko się w nim udało do tej pory :) Nie przypala, szybko się nagrzewa, szybko reaguje na zmianę temperatury czy opcji. Jest łatwy w obsłudze. Ogromnym ułatwieniem są szyny teleskopowe. Minus: czasami jak mam jakąś większą blachę, to szyny teleskopowe ograniczają miejsce na szerokość i muszę blachę postawić na niższym poziomie w piekarniku (ale można się do tego przyzwyczaić, nie jest to specjalnie uciążliwe). Będziesz też miała w słupku? Minusem jest też to, że czasami w środku od pieczenia pojawia się wilgoć i jak ją później zostawisz, to spływa na krawędź frontu szuflady niżej, ale to naprawdę malutko i nic się z nią nie dzieje. Po pieczeniu czasami muszę ją przetrzeć tylko.

Mam małe dzieci i szyba rzeczywiście się nie nagrzewa.

Na pewno polecam :)

yecath - Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, daje mi do myślenia :) Ja także planuję białą kuchnię, przy czym fronty będą Bodbyn, korpus natomiast do frontów, aby wszytsko pasowało do mojego metrazu kuchni i inne blendy itd. robi mi krakowska marka mebli kuchennych. Jeśli chodzi o systemy do mebli, to stawiam jednak na Bluma i Pekę w połączeniu. Myślałam własnie o słupku mikrofala i piekarnik Rutinerad...aczkolwiek mam tu spore wątpliwości, zastanawiam się czy nie dołożyć do lepszego jakością sprzętu Electrolux, tyle, że byłby on już czarny i w stylistyce bardziej nowoczesny...Mam dylemat design vs. lepsza jakość ;) Na pewno zlew biorę Domsjo z Ikea, ale co do baterii, to znalazłam sobie świetną alternatywę pasującą do stylu kuchni w Blanco - bateria Sora, posiadająca filtr, dzięki czemu będę miała też wodę pitną :) Z resztą jeszcze zobaczymy, chciałabym znależć gdzieś błyszczące kwadratowe białe płytki 10x10 na ścianę, no i podłoga jeszcze też do znalezienia...

Dziękuję :) :) bardzo miło jest słyszeć, a właściwie przeczytać, takie słowa.

Fugi mamy epoksydowe z WiM -do thorno bianco jest chyba ciemno szara, już niestety nie pamiętam dokładnej nazwy...

A lampy w kuchni i w salonie to Ikea, są bardzo tanie (129 zł)- nazywają się Ranarp.

Z ok. tydzień wrzucę następną fotkę - w końcu (mam nadzieję) zawitają w naszym domku pierwsze drzwi wewnętrzne :)

• 1 month później...
  • 3 months później...

W salonie zamieszkał kilkudziesięcioletni kredens w trochę nietypowym kolorze... :)

Do tego zawisło lustro (przemalowaliśmy je z mężem - jest to stara rama od "świętego" obrazu).

Małe przeobrażenie przeszedł również stół i krzesła kuchenne. Ale nie jestem zadowolona z efektu i chyba przemaluję je za jakiś czas - wybrałam lakierobejcę i mocno się świeci. Malowałam około 3 tygodnie temu a stół nadal robi wrażenie "klejącego"... Jakby niedokładnie wysechł...

20150917_143857.jpg

20150917_143805.jpg

20150917_143330.jpg

• 4 months później...