Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Maja II w naszym wolnym wykonaniu :)

Recommended Posts

• 8 months później...
  • Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to jesteśmy! Wróciliśmy do domu 3 tygodnie temu i jest totalna rozpierducha ;) Ruszyliśmy pełną parą.

W poniedziałek wylewamy posadzki na piętrze, dzisiaj kończyliśmy instalacje w górnej łazience. Prawie jedną dobę musieliśmy wytrzymać bez toalety, bo zainstalowaliśmy stelaże WC a nie mieliśmy jeszcze miski... Więc dzisiaj pobudka o 6:30 i szybka jazda po chociaż jedną miskę do WC :)

W czwartek wchodzi fachowiec od Multi Finish - gładź. Najpierw zrobi całe poddasze, a za jakiś czas zrobi cały parter. Cieszę się, że nie będzie cekolowania. Mieszkamy w domu, a pył byłby dosłownie wszędzie... A Multi Finish robi się na mokro, bez szlifowania, od razu na gładziutko.

Troszkę decyzji już podjęliśmy:

- w salonie parkiet dębowy olejowany, piecyk kaflowy Haas and Sohn, model Treviso, kolor kremowy, na suficie białe deski

- w sypialniach na suficie białe deski, na podłodze deski sosnowe/świerkowe

- w kuchni i przedpokoju na podłodze Paradyż Thorno Blanco

- łazienka górna Vives Alasa Octagono + na ścianę Mugaty

- elewacja biała/jasnokremowa + dół z cegły rozbiórkowej

Zastanawiam się jeszcze, co dać nad blat kuchenny... Myśleliśmy o Vives Zoclo Marfil, piękny wzór, ale od razu narzuci styl dodatków w kuchni, a kobieta zmienną jest ;) i wiem, że za jakiś czas będę chciała mieć inne naczynia i drobiazgi na wierzchu... Teraz myślimy, żeby dać też Mugaty, ale jeszcze nie podjęliśmy decyzji.

Kupiłam do kuchni radio http://images.okazje.info.pl/p/sprzet-rtv/5152/first-austria-fa1906.jpg :) Będzie umilać nam składanie mebli i kładzenie kafli :)

Niedługo wrzucę parę fotek :)

Witam, wpadłam tu przypadkiem i muszę powiedzieć, że masz piękny domek. Widzę, że robiłaś gładzie multi-finish i ładnie to wyszło, wręcz idealnie gładziutko. Mogłabyś podać namiary na tego fachowca, który robił Ci te gładzie? Ja jestem z Gdańska, to pewnie też dojedzie. Bardzo byłabym wdzięczna. Pozdrawiam i zazdroszczę pięknego domku.

• 2 weeks później...

Hej, jasne :) Numer wysłałam na PW.

U nas niestety prace budowlane posuwają się baaaardzo powoli, wolimy pojechać na fajne, intensywne wakacje, niż w dom inwestować. Tzn w dom też lubimy :) ale czasami trzeba wybrać pomiędzy tym a tym :-) Ostatnio zrobiliśmy garderobę przy wejściu do domu. Wrzucę potem fotkę. Położyliśmy kafle, oczywiście ulubione vives, i wstawilismy dwa paxy z Ikei (bez frontów).Teraz czekamy na stolarza- zrobi framugę białą zamiast drzwi. Zdecydowaliśmy się na samą framugę, bo miejsce jest średnio fortunne na drzwi (obok są schody na górę, drzwi wejściowe a kawałek dalej drzwi do WC). Może przez to będzie widać buty i kurtki, ale za to będzie baaaardzo wygodnie... :)