Semper_Idem 03.03.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 [ATTACH=CONFIG]104447[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]104448[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]104449[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]104447[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]104448[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]104449[/ATTACH]warto zamieścić ,też zdjecia całych okien od wewnątrz i zewnątrz wtedy dopiero mozna zająć stanowisko[ Proszę, na razie na zewnątrz z bliska i z perspektywy sąsiadów.Okno obok to dzieło firmy Mróz. Potrafisz teraz zająć stanowisko ? Co lepiej wykonane Debastor-HekaPlast vs Mróz-Jezierski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 04.03.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Co lepiej wykonane Debastor-HekaPlast vs Mróz-Jezierski ? Nawet gdybyś nie pokazał tych zdjęć, to bez wahania wskazałbym na firmę Mróz (dziś chyba dealer HeKaPlast), bo pracę jej ekipy mozna było zobaczyć na Warsztatach na Budmie. Tam uzyskali dyplom Mistrzów Montażu, a twoje zdjęcie "z natury" tylko potwierdza, że znają się na tej robocie. Co do montażu tej drugiej firmy o której piszesz, to najkrócej mozna to skwitować: FATALNY. Ekipa, która to robiła po prostu nie ma pojęcia o montazu warstwowym. Obawiam się zresztą, że nie ma pojęcia o jakimkolwiek montażu.. współczuję i pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 09.03.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Niestety z przykrością muszę przyznać Ci rację. Kompromitacja firmy Debastor jest bezdyskusyjna. Za to do tej pory nie mogę zrozumieć jak niby tak szanująca się firma jak HeKaPlast, współpracuje z takim "nieporozumieniem" jak Debastor. Nie słyszałem o podobnym przypadku, który by dotyczył firmy Jezierskiego. Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Semper_Idem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 27.03.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Napisz co dalej , bo jak widać montaż jest do częściowej poprawy ( może to znaczna część ) , a na pewno nie jest skończony. A skończony być musi nie tylko z powodów oczywistych , ale też materiałowych np.trzeba zabezpieczyć piankę i ścianę wokól okna przed wilgocią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 01.05.2012 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Wrzuciłem filmik dla potomnych na YT to sobie obejrzyjcie jak się bawią kozacy z Ksawerowa w profesjonalistów. Wtedy oceńcie sami, czy do częściowej poprawy czy jak w moim przekonaniu dno i wodorosty. Niestety zapowiada się dłuuuugi proces bo mimo, że firma montuje okna od wielu lat to nawet nie wie na jakich zasadach powinna je montować ? Już nie wspomnę o tak zawiłej i tajemniczej dla nich sprawie jak ta, co to jest w ogóle montaż warstwowy i jaki jest jego podstawowy cel. Na razie okienko w takim stanie jest od września, kiedy to fachowcy z firmy Debastor pod kierownictwem samego inżyniera, który ma kolosalne problemy ze wszystkim, szczególnie w posługiwaniu się centymetrem, dokonali czy raczej próbowali dokonać drugiego poprawkowego montażu. Z tego co widziałem mam prawo wnioskować, że pracownicy firmy Debastor szkolili się na moim oknie. Bez jaj, ale żeby już nie wiedzieć jak się przykleja taśmę czy folię ! Że nie tylko parapety uszczelniają próg okna ! Na razie wciąż szacuje swoje straty i wyceniam swoją wiedzę, którą przekazałem fachowcom z Debastora. Dla inżyniera to w ogóle byłem niemal jak ojciec. Iluż ja go nauczyłem rzeczy, przez 10 lat montowałby okna i tyle się nie dowiedział co u mnie przy jednym głupim okienku. Swoją drogą to wielkie szczęście, że taki inżynier nie buduje wiaduktów czy mostów. Mój zwieracz ledwo bo ledwo, ale wytrzymał kiedy bezpieczny siedziałem w fotelu i przyglądałem się pracy dzisiejszych rzemieślników. Zakrzyknę sobie KOMUNO WRÓĆ ! Wtedy chociaż istniały jakieś cechy, egzaminy mistrzowskie itd. Edytowane 1 Maja 2012 przez Semper_Idem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 01.05.2012 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Zapomniałem się spytać, czy ktoś z Was widział okna firmy Zieliński ? Ja w zeszłym roku podjąłem sześć prób i za każdym razem salon mieszczący się na ul. Kasprzaka był nieczynny. Raz słyszałem szum morza bo pani wypoczywała wtedy na urlopie i zapraszała mnie później. Później znów nikogo w nim nie było, doprawdy dziwna firma. Edytowane 1 Maja 2012 przez Semper_Idem zdublowanie watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 02.05.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Zakrzyknę sobie KOMUNO WRÓĆ ! Wtedy chociaż istniały jakieś cechy, egzaminy mistrzowskie itd. Oby nie... Dzisiaj rolę cechu stara się pełnić Zrzeszenie Montażystów Stolarki, a weryfikacja wiedzy i umiejętności ekip montażowych odbywa się w ramach programu Mistrzowie Montażu. Więcej o tym znajdziesz na stronie Zrzeszenia . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 12.05.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) Oby nie... Dzisiaj rolę cechu stara się pełnić Zrzeszenie Montażystów Stolarki, a weryfikacja wiedzy i umiejętności ekip montażowych odbywa się w ramach programu Mistrzowie Montażu. Więcej o tym znajdziesz na stronie Zrzeszenia . pzdr Ja będę obstawał przy swoim. Ze świeca szukać drugiej takiej branży ( ogólnie pojęta cała budowlanka ) gdzie pracuje tylu "profesjonalistów" O kant du.. potłuc to całe Zrzeszenie i dobrowolne programy szkoleniowe. Demokracja, demokracją, ale porządek powinienbyć Mam pytanie: czy wszystkie okna Jezierskiego wymagają corocznej regulacji czy tylko znów ja miałem takie szczęście ? Okienko jest na okuciach activPilot Select, niewielkie bo o dł. 210cm i wys. 138cm. Edytowane 12 Maja 2012 przez Semper_Idem zbład w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 14.05.2012 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ja będę obstawał przy swoim. Ze świeca szukać drugiej takiej branży ( ogólnie pojęta cała budowlanka ) gdzie pracuje tylu "profesjonalistów" O kant du.. potłuc to całe Zrzeszenie i dobrowolne programy szkoleniowe. Demokracja, demokracją, ale porządek powinienbyć Według ciebie wszyscy " budowlańcy " są tacy sami i jak rozumiem fachowcami nie są. A w sumie to setki tysiący ludzi trochę dziwny pogląd!. Mam pytanie: czy wszystkie okna Jezierskiego wymagają corocznej regulacji czy tylko znów ja miałem takie szczęście ? Okienko jest na okuciach activPilot Select, niewielkie bo o dł. 210cm i wys. 138cm.. Fabryki produkuja tysiące okien i są to okna udane,montażyści montują je w tysiacach domów i jest ok. Wymieniona przez ciebie firma do słabych nie należy więc chyba masz pecha:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 10.06.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 . Fabryki produkuja tysiące okien i są to okna udane,montażyści montują je w tysiacach domów i jest ok. Wymieniona przez ciebie firma do słabych nie należy więc chyba masz pecha:) Tak też myślałem, choć dam sobie głowę uciąć, że gdzieś czytałem o podobnych kłopotach innych osób. Tak to wyglądało u mnie po 7 miesiącach od ostatniej regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semper_Idem 19.08.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Lepiej późno niż wcale, Tak na pierwszy rzut oka to nic szczególnego nie widać. Smaczki są ukryte głębiej. Czy ktoś z Was ma instrukcję montażu okien HeKaPlast ? Czy to tak wspaniały produkt, że nie wymaga instrukcji montażu i nawet zamontowany na plastelinę będzie "amazing" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 20.08.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Chyba nie jest problemem źle zamontoiwana klamka.HeKaPlast to uznana fiurma i jak każda tego typu firma ma opisany swój produkt czyli instrukcję montażu stolarki, wystarczy zapytać bezpośrednio producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.08.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 trochę sporo jak na jeden domek producentów okien to chyba jakieś samozwańcze kompendium sprawujące pieczęć nad oknami w Łodzi:)wszystko powinno zaczynać się od tego co mieli zrobić i jak jest w umowie.wstawiałem i jezierskiego i heke i wiele wiele innych i zawsze da się tak wstawić by "chodziły" a najlepiej jak już brać to brać wszystko łącznie z obróbka bo później właśnie wychodzą takie kwiatki kto co miał zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 22.08.2012 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Właśnie napisz ile jest tych okien i ilu problem dotyczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 17.09.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Lepiej późno niż wcale, Tak na pierwszy rzut oka to nic szczególnego nie widać. Smaczki są ukryte głębiej. Czy ktoś z Was ma instrukcję montażu okien HeKaPlast ? Czy to tak wspaniały produkt, że nie wymaga instrukcji montażu i nawet zamontowany na plastelinę będzie "amazing" ? Instrukcja montażu powinna ci być dostarczona wraz z oknami. Jeśli nie otrzymałeś, to powinieneś się zwrócić do producenta z żądaniem dostarczenia takiej instrukcji - to jego obowiązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montażysta 123 29.09.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Miałeś pecha, że dałeś namówić sie na ciepły montaz okna w bloku z docieploną elewacją. Zewnętrzna taśmę paroprzepuszczalną należy przykleić do okna i do muru pod dociepleniem co w bloku jest niemozliwe. Lepiej okno dobrze zapiankować i od zewnątrz małe szczeliny uszczelnić sylikonem, duże zaprawą tynkarska a krawędź sylikonem lub akrylem. Wewnetrzna taśma paroszczelna może być, ale nie wiem czy nałożysz na nią zaprawę tynkarską ( czy będzie trzymać sie cienka warstwa ) czy zakleisz tapetą. Z bloku i tak nie zrobisz domu pasywnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.09.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam Miałeś pecha, że dałeś namówić sie na ciepły montaz okna w bloku z docieploną elewacją. Zewnętrzna taśmę paroprzepuszczalną należy przykleić do okna i do muru pod dociepleniem co w bloku jest niemozliwe. Lepiej okno dobrze zapiankować i od zewnątrz małe szczeliny uszczelnić sylikonem, duże zaprawą tynkarska a krawędź sylikonem lub akrylem. Wewnetrzna taśma paroszczelna może być, ale nie wiem czy nałożysz na nią zaprawę tynkarską ( czy będzie trzymać sie cienka warstwa ) czy zakleisz tapetą. Z bloku i tak nie zrobisz domu pasywnego . niekoniecznie, w takim przypadku - kiedy mamy już wykonaną elewację zewnętrzną - stosuje się taśmy rozprężne i to jest najskuteczniejsze uszczelnienie, silikon w małych szczelinach - możesz jaśniej, precyzyjniej ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 01.10.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 W omawianym przypadku okno jest już zamontowane i należy dokonać ewentualnych poprawek . Silikon istotnie można użyć w miejscach gdzie są ubytki taśmy ( nie jest to reguła , ale sposób na wyjście z trudnej sytuacji ). Gdy chcemy użyć silikonu jako materiału paroszczelnego , który od wewnątrz zabezpiecza piankję to pamiętajmy,że jest to trudne ze względu na to jak dużą spoinę musimy utworzyć np szeroką na 2 cm i jednocześnie głęboką na 1 cm. więc "trochę " tego silikonu zużyjemy. Robiąć montaż od począdku istotnie najlepiej było by użyć od zewnatrz taśmy rozprężnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.10.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Zgadzam się - taśma rozprężna jest w takich przypadkach niezastąpiona i wg mnie najtańsza w praktyce - szybko, czysto, niedrogo (albo na tyle tanio, że nie trzeba za nią specjalnie liczyć, bo może pokryć się w cenie obróbek tynkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 03.10.2012 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Lepiej za nią " jednak doliczyć " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts