Gość 15.03.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Słyszał ktoś o rurach firmy Herz hurtwnia zaproponowała mi tylko 4.71 brutto wielowarstwowe,co wy na to? Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbah 15.03.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Zastosowałem miedziane w powłoce z tworzywa (fi14). Są w odcinkach 50m. Brak łączeń w posadzce. Każda petla 50m wchodzi na rozdzielacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 16.03.2004 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 A jakie stojuje się podkłady do mocowania rurA jakie najlepsze zawory mieszające Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 16.03.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Angrafran Stosuję rolowaną płytę styropianową pokrytą folią aluminiową z lastrem - podziałka co 5 cm. Grubość płyty 30 lub 50mm.Natomiast pod płytę systemową układam styropian FS-20 zależnie od tego gdzie ma być ułożone ogrzewanie. Jeśli na gruncie to FS-20 gr. 50mm, jeśli nad pomieszczeniem ogrzewanym to płyta systemowa 30 lub 50mm.W wykonaniu podłoża pod ogrzewanie podłogowe jest również kilka sposobów. Ja wybrałem ten. Natomiast mój kolega wykonuje tylko na styropianie FS-20Do mocowania rur używam dwóch sposobów: 1. Szyna montażowa. 2. Spinki. Instalację wykonuję z rur warstwowych.Zmieszanie wody na ogrzewanie podłogowe można wykonać na kilka sposobów. 1. Mieszacz, siłownik i automatyka sterująca kotłowa.2. Zawór mieszający termostatyczny. Nie potrzebna automatyka.3. Zestaw do ogrzewania podłogowego RTL. Możliwość do 160m24. Zawór RTL, Multibox, Unibox do 15m2Wybór sposobu w jaki ma być zmieszana woda na ogrzewanie podłogowe należy traktować indywidualnie. Rozmowa instalalatora z klientem i projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 16.03.2004 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Dziekuje za tak konkretną odpowiedz Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Co do rur Diamont. Przed chwilą wróciłem od klienta, po naprawie (rocznej instalacji wody z rur i kształtek Diamond). Nie ja wykonywałem instalacje. Powiem krótko rura i kształtki to g..... kupione w Markecie. Nie uwierzycie jak wyglądała rozwarstwiona rura pex-al-pex, o kształtce szkoda pisać. No i brawo .Tego właśnie oczekiwałem (ADAMOS48).Ktoś kto mówi że to jest g... i napisze dlaczego! Bo chyba po to jest to forum.Ludzi nie interesuje coś czego nie można zobaczyć/sprawdzić gołym okiem tylko sprawdzone konkrety. I instalator właśnie to zrobił. A ja dorzucę coś z ostatniej chwili :znajomy kupił baterie diamonda i...po zamontowaniu okazało sie że wszystkie ciekną przy śrubunku. Przyczyna był zbyt krótki gwint tzw.grzybka co powodowało słabe uszczelnienie a wskutek mocniejszego dokręcenia w/w urywanie ich. Dystrybutor wymienił wszystko bez dwóch zdań(felerna partia) ,ale... takie niemiłe doświadczenia zostają na długo w pamięci.Tak ,że warto żeby producenci wzięli sobie takie drobiazgi do serca na przyszłość ,bo w końcu pójdą z torbami. PS grzejniki diamonda bez zmian -dalej bez uwag. Powodzonka "Niewierny Tomasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 17.03.2004 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 VPS napisz jaki koszt wyniesie mnie na dobrych materiałach pow.80 m2 i jaka metoda odnosnie zaworów.Jak wygląda sprawa paneli do wciskania rur zamiast listew tkz LEGO Angrafran[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 17.03.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Jak mogę Ci udowodnić sprawy o których pisałem Z racji wykonywanej pracy mam kontakt codziennie z dużą grupą instalatorów więc rozmawiamy na wszystkie tematy włącznie o jakości towarów. Moja opinia ukształtowała się na 12 letnich opiniach ludzi z branży.Można mi wierzyć jak i nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 17.03.2004 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Angrafran Sory lecz nie bardzo mam na to czas. Większość czasu poświęcam na pracę. Ostatnio jest szał na wyceny i oferty. Klienci chcą jeszcze zakupić urządzenia przed wzrostem Vatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Jak mogę Ci udowodnić sprawy o których pisałem Z racji wykonywanej pracy mam kontakt codziennie z dużą grupą instalatorów więc rozmawiamy na wszystkie tematy włącznie o jakości towarów. Moja opinia ukształtowała się na 12 letnich opiniach ludzi z branży.Można mi wierzyć jak i nie . No i właśnie o to chodziło.A zamiast tego przeczytałem bajery o ołowiu i in. A chodzi o opinie. Jak będę miał dobre czy tez złe to sie nimi podzielę. Serdeczne pozdrowionka. "Niewierny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 18.03.2004 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 VPS Rozumiem poczekam jak byś miał kiedyś troszke czasu, ja planuje instalacje co na lipiec, jak widze to Gliwice niedaleko odemnie to moge wpaść do ciebie z projektem i ewetualnie omówic całą inwestycje razem z wykonawstwem. Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 18.03.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Więc możliwości do podłogi są 3 1 miedż 15 w powłoce pvc za 9zł brutto dla bogatych i do przemyślenia dla ludzi z kotłami na paliwa stałe i 2 pex-al 3 wartwowy z wkładką aluminiową za 2.65 US METRIX .dopuszczalne na paliwa stałe z dobrą automatyką3 pex sieciowany 3.2zł purmowski.Wybór należy do was.Jeżeli mał bym sugerować to wariant 2 tani i w miarę dobry bez mwzględu na markę bo są porównywalne.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Więc możliwości do podłogi są 3 1 miedż 15 w powłoce pvc za 9zł brutto dla bogatych i do przemyślenia dla ludzi z kotłami na paliwa stałe i 2 pex-al 3 wartwowy z wkładką aluminiową za 2.65 US METRIX .dopuszczalne na paliwa stałe z dobrą automatyką 3 pex sieciowany 3.2zł purmowski.Wybór należy do was. Jeżeli mał bym sugerować to wariant 2 tani i w miarę dobry bez mwzględu na markę bo są porównywalne.Adam Witaj Adamos48. Ja mam metrixa po 2.20.One mają troszkę gorsze właściwości(opisowe) niz inne (przy 95 st C 6 bar) ale sądzę ,że przy układzie otwartym lub zamkniętym (ok.1,2-2 bar) bez problemu wytrzymają.Nistety btrak mi hjeszcze doswiadczenia (opini) klientów ale sądzę że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 18.03.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 gościu jak jesteś z branży to usmetrikx jest w innej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 gościu jak jesteś z branży to usmetrikx jest w innej cenie us metrix pex-al 2,19/mb brutto(jeszcze stara cena-sprzed 15.03.2004). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.03.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 za drogo 1.79 netto w nowej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 21.03.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Adamos, gdzie można kupić rury w takich cenach? Może kupię u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 21.03.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 to wyżej to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 23.03.2004 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 A jak wygląda to z jakością tych rur Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts