gzeho 20.09.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam, nad swoim mieszkaniem (budynek ca. 1930) mam strop kleina a nad nim bardzo niskie (ok 80cm/1m) poddasze. Nad tym jest dach z pokryciem z desek i papy (wymienione 2 lata temu).Chciałbym ocieplic ten strop, niestety mogę ocieplić tylko ten fragment pod którym jest moje mieszkanie, na resztę nie mam dostępu i nie mogę postawić jakichś ścianek, żeby wydzielić poddasze tylko nad swoim mieszkaniem i zaizolować między krokwiami.Zostaje mi chyba tylko położenie czegoś na stropie.Na razie zebrałem gruz / kurz / ziemię cały ten syf ze stropu (wyszło ponad pół tony).Myślałem o wełnie minieralnej 2x10 cm, żeby ułożyć na zakładkę, bo będzie troche kombinowanie między belkami i starą instalają c.o. i chciałem ulozyć tak, żeby wyjść ok 30-40 cm poza obrys mieszkania (tyle akurat mam dostęp).Czy to ma sens? Jaki najlepszy rodzaj wełny, bo myślałem o takiej w płytach, twardszej impregnowanej. Czy potrzebna jest folia pod lub nad wełnę? dodam, że dach jest ogólnie szczelny, ale czasem tu i ówdzie poleci parę kropel, więc nie chcę, żeby wełna nasiąkała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/160972-izolacja-fragmentu-stropu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts